uz vysiel aj pr clanok k tomu kosicednes.sk/spravy/zeleznicna … strukciou/ len sa dost obavam ze to bude mackopes taka past na oko.. lacna fuserina aspon podla prvych komentarov to nevesti nic dobre,ale nepredbiehajme, uvidime..
Obnova vyhybiek ŽST Barca: najlacnejší uchádzač TSS Hrade a ZS Košice
Je pripravený zoznam staničných budov na rekonštrukciu a Žilina je najvyššie - na 1. mieste. Financovanie z Plánu obnovy.
Zdroj: rozhovor s primátorom
Najvyssie by mala byt BA ako hl mesto
Mne sa subjektívne zdá žilinská stanica v horšom stave ako bratislavská (tú sa vďaka rekonštrukcii historickej budovy a zopár lacným úpravám v novej hale podarilo dať celkom do použiteľnej podoby)
suhlasim ze zacat od Ziliny, jednoznacne hlavne dovody: 1. hlavny zel.uzol SR a za 2.katastrofalne zahanbujuci stav rozpadliny ,to uz ani nie je stanicna budova ale smradlava zaprdena zatuchnuta buda z cias komancov ,to iste Cadca ,Trencin ci Vrutky ,Nitra, Zvolen ,BB alebo RK /LM(v tomto pripade by mala byt uplne nova stanica na inom mieste-dufajme), nevnimajuc Bratislavu ta tiez patri do tohto “balika” cize prakticky vsetky vacsie mesta na zapadnom i strednom Slovensku je potrebne uz akutne modernizovat od zakladov a fond obnovy je na to priam idealny
Žst. Ružomberok:
v rokoch 2015 až 2016. „Odvtedy sa uskutočnilo niekoľko súťaží na výber zhotoviteľa, žiaľ všetky boli neúspešné." no zbohom ak to takto pojde dalej, tak vysledok bude podobny ako napr pri elektrickach v Kosiciach cize ziadny a bude hrozit prepad eurofondov.. nechapem preco ZSR to nezaradi do Planu obnovy ,tam by to museli vysutazit a postavit co najskor kedze tlacia terminy …a ked to nechceli obnovovat firmy v rokoch pred covidom a krizou, teraz duplom nebude zaujem kedze vyrazne stupli ceny stavebnych materialov ,mam dost obavy… zle zle cele zle..
opat aj na tomto priklade sa ukazuje maximalna neschopnost nasho statu.. jeden poodniaty tender nevedia spravit uspesne a uzavriet a zacat staviat.. kde su sankcie? postihy za taketo a pod zlyhania? preco nik nevyvodi dosledky.. roky utekaju a stat viac a viac zaostava vo vsetkom prepadame sa hlbsie a hlbsie kdezto kedysi zaostalejsie okolite krajiny+balkan naopak pridavaju plyn a na mile nam utekaju a smeju sa nam aki sme neschopaci
Rekonštrukčné práce na železničnej stanici v Košiciach pokračujú podľa plánu
Čítajte viac: kosice.korzar.sme.sk/c/23065855 … planu.html
Čo sa týka TIOPov, ako sú na tom?
Trebišov sa robí stále - poprípade kedy dokončia?
Lamačská brána/Bory a Vrakuňa sa pripravujú, či ani nie?
Bratislavské TIOP-y idú podľa žltého fidicu. Budúci rok by sa malo začať stavať.
Trebisov chcu dokoncit tento rok: kosicednes.sk/spravy/zeleznice- … u-haniska/
takze uz aj budova stanice Zilina prejde komplet obnovou ,modernizaciou ,pojde zrejme z fondu obnovy, ako druhu modernizaciu sa prihovaram hned za Cadcu a potom aj Vrutky ci Ruzomberok by mohli tiez finsider.sk/reality/zeleznicna-stanica/
vedel by niekto pridat cely clanok do monitoringu tlace pls?
Nemam tam pristup, ale podobny clanok je tu:
Konkretne chcu opravovat stanice:
Chceme opraviť ďalších asi tridsať staníc. Ako príklad uvediem Vrútky, Ružomberok, Trenčín, Nové Zámky, Čadcu, Michalovce, dokončujeme Kežmarok, súťažíme Čiernu nad Tisou, kde začneme robiť tiež v relatívne krátkom čase, počítam do pol roka.
Zastávka Martin - Fatra bude konečne realitou:
ano to su hlavne stanice ktore su v tom baliku tych 8 najdolezitejsich ktore je potrebne modernizovat uz dlhodobo , ale tych zvysnych cca 22 by ma zaujimalo ktore tam su, prave kvoli tomu by som tiez privital ak by tu niekto ten clanok odomknuty dal.mimochodom medzi tymi hlavnymi im tam chyba azda ta najdolezitejsia doslova schatrana stanicna budova v ziline, na nu sa uz tiez chysta tender
Akurat som sa dnes chcel spytat na Zilinu…
Ja by som napr. uvital aj Kysak. ![]()
Na tych 30 dalsich stanic dali vypracovat len projekty, takze to by som ani nebral, ze sa nieco spravilo, ci sa nieco planuje v najblizsej dobe. ![]()
mozno prave aj ten Kysak je medzi tymi 22mi ,napr Presov vestibul si uz tiez pyta obnovu aa taktiez bezbarierovy pristup k nastupistiam najma pre vozickarov (idealne pre ludi s batozinami na kolieskach ,bicykle kolobezky kociky a pod) takze z jednej strany by mali zlikvidovat schody a dat tam obycajnu betonovu rampu na kazde nastupiste ale myslim ze tam niesu ani vytahy na nastupistia, len vsade schody ,smutne…a to je dlhodoby probelm nastupist v presove nakolko je to velky uzlovy prestupny bod ze to tam neporiesili je to neospravedlnitelne! dalsia stanica v totalne dezolatnom stave z cias komancov ma napadol Bardejov napr to je dlhodobo totalna zumpa plna ciganov , mozno este Vranov?