Podľa ekonomického portálu ceskapozice.cz poľské historické mesto uspelo hlavne kvôli dostatku vzdelanej pracovnej sily a dobrým znalostiam potenciálnych uchádzačov z nemčiny a angličtiny.
Svoju úlohu zohralo aj stabilné investičné a právne prostredie, či diľanica a medzinárodné letisko v tomto meste. „Krakov ponúkol výrazne atraktívnejšie podmienky,“ skonštatoval v článku hovorca RWE Česká republika Martin Chalupský.
A toto je čisté klamstvo ktoré vyšlo s tvojej huby .. ja som hovoril a hovorím že z prostriedkov určených úniou na dopravu CEF a KF 2014-2020 únia bude prioritne stavať TEN-T CORE koridory, a budem rád ked mi nápišeš že kde som hovoril že únia zakazuje stavať R2
.
A prisahám že mám veľkú chuť prestať presviedčať aby Slovensko naozaj dostalo ten rok naviac na eurofondy nech tá R2 padne na hubu a eurofondy prepadnú aby ste Vy mali dušu na mieste že sa Vám ubližuje. V podstate mne to môže byť šum-a-fuk moje živobytie to nie je.
Ale prosiiiim ta… Do ZA sa dostanes pekne po D1 a vlakom… do Nitry len po R1, na pohodlny vlak zabudni. Ja ako obcan platiaci si dane by som rad chodil z Nitry do BA vlakom za hodinku a mozem snivat akurat tak
Rekonštrukcia železnice medzi Žilinou a RK sa ani len nepripravuje a ak raz bude tak po tom ako budú postavené všetky ostatné úseky do Košíc. Presne to isté D1. Stále odkladanie náročných úsekov došlo do štádia, že sa musia postaviť ( lebo nieje nič iné pripravené ). Až raz keď budeme mať postavené/zrekonštruované hlavné ťahy potom možno sa začne s výstavbou železnice na juhu. Necháp to tak, že som proti nej. Je to problém Slovenska, že hlavné ťahy stavia 200 rokov…
ked som to daval do google tak mi tam vyhodilo o nejaky km viac a a rychlost potom vysla tusim 69,5 km/h. 1 km robi taketo rozdiely.
to je v poriadku, tymto som dokazal ze nie rovnaka rychlost na celej trase. a najkritickejsi usek JE VO VYSTAVBE takze priem. rychlost sa bude pekne zvysovat. dalsie useky sa tendruju. na druhej strane vsetky 3 useky medzi ozdanmi a figou maju pozastavenu pripravu takze v dohladnej dobe bude priem. rychlost na useku zacharovce-figa nieze porovnatelna ale nizsia ako na ZA-ivachnova.
johhan, R2 moze padnut na hubu z dovody nezabezpecenej pripravy. D1 a D3 by mohlo padnut na hubu keby sa spochybnili ocakavane intenzity. alebo by EU pohrozila ze pokial npr. na dialnici turany-hubova nebude taka navratnost ktora sa vypocitala z tych proklamovanych 22.500 aut v 2020 tak NFP sa musi vratit spat.
mikeboss presne tak, dokonca do BB kraja sa sice dostanes vlakom lenze pre IC do ZA sa robi velkolepa modeznizacia a smerom na NZ/ZV sa nerobi nic. to ze je to TEN-T a ze kadial chodia EC je pre nich irelevantne, taky milan_KM evidentne o tom ani netusi. tiez by na to mala byt EU upozornena.
No toto je este len truhlik. Prave to, ze sa medzi ZA a RK nic este ani nepripravuje (resp. je verejnym tajomstvom, ze na 160kovu ZA-KE tento stat nikdy nebude mat prachy), ale pritom sa uz 20 rokov trubi, ze miliardy EUR na rekonstrukciu BA-TN-TT-ZA(-PL) sa davaju na rychlu zeleznicu BA-KE, to je presne ta akcavolsjeh slizkost. Lebo, za tie miliardy by sa davno dalo spravit ovela viac na juznom tahu (zvlast ked napr BA-TT sa znovurekonstruovala nedavno rekonstruovana trat) a realne by sa aj vychod-BA spajali. Ale o to tu v skutocnosti ide na poslednom mieste.
No a presne to iste pri D1: dokokola trubit, ze staviame D1 BA-KE, ale realne stavat BA-ZA a D3 ZA-PL + minat vsetky zostavajuce peniaze na nekonecne pripravy a aktualizacie planov tunelov okolo ZA (aj ked na to nemame), a na zvysku SK (zvlast juhovychode) potom nie je kapacita/peniaze ani na PRIPRAVU STAVIEB R2. Fakt by ma zajimalo, z ktorej jedle v KNM si ty spadol…
cize dubna skala-turany ci janovce-jablonov-studenec (+ tender hub-iva) sa vobec nestavaju, zato sa naopak stavia D3 na polsko kde nie je realne vo vystavbe ani jeden usek (jeden je v tendri a mam pocit ze sa tu vsetci zhodli ze to je ten najzbytocnejsi zo zbytocnych)…ale inak slniecko svieti a vsetci sme stastni
johhan, hlavne sa nenechaj znechutit internetovymi trollmi, su na kazdom fore a ich jedinym cielom je skodit . Keby sa dali hodnotit prispevky, videl by si, aku maju realnu hodnotu.
Som si nevšimol že trať BA-NZ-Šturovo sa pretrasovala na Nitru, o ktorej som hovoril… DrX jediný truhlik si tu ty lebo nedokážeš viesť normálnu diskusiu, len útočiť a osočovať aj keď cele forum podporuje tvoju modlu R2.
Par dnesnych aktualizacii o realiach bananovej republiky:
Toto zarucene nema nic docinenia s dialnicnou a zeleznicnou infrastrukturou. Urcite prisli do TN kvoli “kvalifikovanej pracovnej sile” ekonomika.sme.sk/c/6817236/do-tr … -ludi.html
Prichádza ďalší subdodávateľ automotive. Do oblasti kde sa nachádzajú 3 automobilky, teda do ich blízkosti. Nič zvláštne, dobre je, že sa to deje v tomto náročnom období.
ty si hovoril o “Až raz keď budeme mať postavené/zrekonštruované hlavné ťahy potom možno sa začne s výstavbou železnice na juhu.” pre tvoju informaciu nieze vystavba ale aj elektrifikacia 23 km trate do NR (aby mohli chodit priame vlaky bez preprahu BA-NR) bola velke susto. koridor IV. tiez a o tratiach 150/160 sa ani neuvazuje.
ZA-MT jazdim casto.. bohuzial.. a realne sa priklanam skor k tomu, ze pocas dna je to tych 50-60 km/h ako 70 km/h. mimo trojpruhu sa totiz v beznej premavke prediehat neda kedze stale idu oproti auta a aj pri najlepsej konstelacii hviezd predbehnes na trase MT-ZA maximalne 5-10 aut co pri takmer suvislej kolone, je zbytocne. skor to zavisi od toho ci v tej kolone stretnes pomalyiduci kamion, nalozeny nakladiak alebo niekoho kto kazdu chvilu sliape na brzdu, alebo mas stastie a ides plynulo aspon tych 70.. pri intenzite premavky je to skor ten prvy pripad, aj ked dnes cestou spat (cestou tam to bola klasika), sa mi to nestalo a vyslovene som sa z toho tesil, ze ake mam stastie ze ideme plynulo 70 najma ked som v protismere pod strecnom videl ako sa taha kolona chudakov za traktorom … a to nespominam to, ze ked sa tam stane havarka
Zaujímalo by ma, čo robí traktor cez deň na I/18… Mal by sa presúvať v noci, alebo tadiaľto: http://goo.gl/maps/KRvyN
V súvislosti s tým ma napadlo, že pár mesiacov je tu August, čas žatvy. Už ani v čechách nepustia kombajny na cesty medzi 22.večernou a 6.rannou hodinou, o zvyšku Európy ani nehovorím. Na Slovensku je to inak. Na juhu sa zase bude jazdiť rýchlo a zbesilo.
zaujimavy clanok o spanielskych dialnicnych pruseroch. Ze vraj krajina s najdlhsou sietou dialnic v Europe, ale na ekonomike sa to nejak pozitivne neprejavilo a krajina ma dlhodbo jednu najvacsich nezamestnanosti v EU
my sme ale viac prespekulovany. tu sa take nieco nemoze stat lebo vsetci vedia ze bez statnych garancii sa nic nepostavi a podla toho sa kona.
ale co sa tyka nezamestnanosi je rozdiel ci jej pokles ocakavame od postavenia hlavnych tahov alebo od dialnic, letisk a rychlovlakov do kazdej doliny. my sme sa do tejto fazy -nastastie- nedostali a uz asi ani nedostaneme. tu boli akurat tak hlasky o BA-KE za 3,5 hod a mimo fora v mediach som pocul aj 3 hod. megalomaniu na D1 uz asi na velke potesenie loby asi ustoja, na D3 mozno nie (celkom). na zeleznici ZA-KE snad tiez nie.
ja tiez vnimam negativne jedine absenciu odstavneho pruhu. vobec mi nevadi ani klukatost (mas sa prisposobit) a uz vobec nie sirka stredoveho deliaceho pasu npr…
co je pretazena dialnica ? podal mna najskor od intenzity 50.000. potom za adekvatne nepovazujem ked ani polovica kapacity nie je vyuzita. dokonca dialnica v TN kraji potrebovala 10 rokov prevadzky aby sa dostala na sucasne 30.000 intenzity + obrovske statne stimuly pre tamojsich investorov. takze summa summarum dnes uz podla mna ziadne dialnice nemali byt stavane, max. R24,5.