Takže ak som to správne spočítal k 20.8.2025 bolo v LTR vyrazených 1202 m z 1823 m (66 %) a v PTR 1033 m z 1831 m (56 %).
Na razení tunela Bikoš sa utlmujú práce, momentálne sa pracuje len na 1 celbe a práce budú postupovať podľa toho, koľko peňazí pusti NDS.
Nuž, došli prachy. A lepšie to už nebude.
Neee to mu nechcem verit,ale na D3 mame..
vacsina nakladov D3 pojde z fondov. pri R4 vraj iba 70 mega. keby sa postavil poloprofil tak by to bolo lacnejsie. takto to dopadne ked sa stavia megalomansky.
Ano ale najprv idu cashove peniaze a az tak to EU preplaca ak nenajde pochybenia…
Asi ste mali na mysli tunel Okruhliak, Bikoš je na už hotovej 1. etape.
Môže byť lebo včera na Surdoku kamión odvážal drvičku
Žeby mal ten Fico pravdu, že na východe nič nie je. Radosť počuť takúto správu. Hlavne ak Poliaci pospúšťajú svoje úseky na S19.
Nové fotografie z procesu výstavby. Hotové násypy na začiatku úseku a na mostoch pokračuje debnenie a armovanie vodorovných konštrukcií.
4 príspevky bolo zlúčených do existujúcej témy: Mesto Prešov - všetko z dopravy a rozvoja častí mesta
Podľa topspeed Rýchlostná cesta R4 smerom na severovýchod krajiny, ktorá je súčasťou medzinárodného koridoru Via Carpatia, zatiaľ nemá v rozpočte krytie.
Vodičom teda prajem pevné nervy pretože aktivisti si určite nenechajú skákať po hlave a budú blokovať dopravu ![]()
Co s atyka R4, tak mam info, ze preto sa spomalila vystavba, lebo stat konsoliduje a snazi sa usetrit do konca roka co najviac financii. Takze stat setri kde sa da a dotyka sa to aj tejto (uz rozbehnutej) vystavby R4ky… A preto sa spomalila vystavba… ![]()
2 príspevky bolo zlúčených do existujúcej témy: Verejné financie a politika
S plánovaného finančného harmonogramu sekli dole 60 mil. Čiže sa stavba "musí natiahnúť" a teda spomaliť. Aby sa tých 60 ( a s infláciou aj viac ) hľadali ďalšie vlády v budúcich rozpočtoch.
Nevyzerá to dobre, vyzerá to na mesiace, minimálne odhadujem posun na 1/2 roka a to som optimista. VEzmem si k srdcu slová Fica, že najdrahšia je nepostavená dialnica. Ešte jedna je drahšia, rozostavaná a nedokončená.
Dokoncenia sa zevraj dockame az v roku 2029…
ked to spustali som napisal, ze namiesto plneho profilu mal byt polovicny, ze velka vacsina z tych 20k+ intenzit po obchvate nepojde, ze je to predimenzovane a radsej mali riesit najhorsie useky na tej hroznej I/21. cas mi dal zase zapravdu tak skoro nebude ani jedno ani druhe, aktivisti mozu protestovat kolko chcu,
Príspevok bol zlúčený do existujúcej témy: Verejné financie a politika
9 príspevky boli zlúčené do existujúcej témy: Jozef Ráž ml. minister dopravy od 25.10.2023