R4 Prešov, severný obchvat | tunel Bikoš, Okruhliak

Takže ak som to správne spočítal k 20.8.2025 bolo v LTR vyrazených 1202 m z 1823 m (66 %) a v PTR 1033 m z 1831 m (56 %).

3 lajkov

Na razení tunela Bikoš sa utlmujú práce, momentálne sa pracuje len na 1 celbe a práce budú postupovať podľa toho, koľko peňazí pusti NDS.
Nuž, došli prachy. A lepšie to už nebude.

9 lajky

Neee to mu nechcem verit,ale na D3 mame..

1 lajk

vacsina nakladov D3 pojde z fondov. pri R4 vraj iba 70 mega. keby sa postavil poloprofil tak by to bolo lacnejsie. takto to dopadne ked sa stavia megalomansky.

3 lajkov

Ano ale najprv idu cashove peniaze a az tak to EU preplaca ak nenajde pochybenia…

2 lajkov

Asi ste mali na mysli tunel Okruhliak, Bikoš je na už hotovej 1. etape.

4 lajkov

Môže byť lebo včera na Surdoku kamión odvážal drvičku

3 lajkov

Žeby mal ten Fico pravdu, že na východe nič nie je. Radosť počuť takúto správu. Hlavne ak Poliaci pospúšťajú svoje úseky na S19.

1 lajk

Nové fotografie z procesu výstavby. Hotové násypy na začiatku úseku a na mostoch pokračuje debnenie a armovanie vodorovných konštrukcií.

Redirecting...?

1 lajk

4 príspevky bolo zlúčených do existujúcej témy: Mesto Prešov - všetko z dopravy a rozvoja častí mesta

Podľa topspeed Rýchlostná cesta R4 smerom na severovýchod krajiny, ktorá je súčasťou medzinárodného koridoru Via Carpatia, zatiaľ nemá v rozpočte krytie.

Vodičom teda prajem pevné nervy pretože aktivisti si určite nenechajú skákať po hlave a budú blokovať dopravu :grin:

Co s atyka R4, tak mam info, ze preto sa spomalila vystavba, lebo stat konsoliduje a snazi sa usetrit do konca roka co najviac financii. Takze stat setri kde sa da a dotyka sa to aj tejto (uz rozbehnutej) vystavby R4ky… A preto sa spomalila vystavba… :frowning:

2 príspevky bolo zlúčených do existujúcej témy: Verejné financie a politika

S plánovaného finančného harmonogramu sekli dole 60 mil. Čiže sa stavba "musí natiahnúť" a teda spomaliť. Aby sa tých 60 ( a s infláciou aj viac ) hľadali ďalšie vlády v budúcich rozpočtoch.

Nevyzerá to dobre, vyzerá to na mesiace, minimálne odhadujem posun na 1/2 roka a to som optimista. VEzmem si k srdcu slová Fica, že najdrahšia je nepostavená dialnica. Ešte jedna je drahšia, rozostavaná a nedokončená.

1 lajk

Dokoncenia sa zevraj dockame az v roku 2029…

1 lajk

ked to spustali som napisal, ze namiesto plneho profilu mal byt polovicny, ze velka vacsina z tych 20k+ intenzit po obchvate nepojde, ze je to predimenzovane a radsej mali riesit najhorsie useky na tej hroznej I/21. cas mi dal zase zapravdu tak skoro nebude ani jedno ani druhe, aktivisti mozu protestovat kolko chcu,

1 lajk

Príspevok bol zlúčený do existujúcej témy: Verejné financie a politika

9 príspevky boli zlúčené do existujúcej témy: Jozef Ráž ml. minister dopravy od 25.10.2023