R3 Južná časť (Levice vs. Krupina / Štúrovo vs. Šahy)

To je vymyslene obvinenie bez dokazu. Ja nie som proti juznej R3, ak potiahnu Madari svoju M2 do Siah, tak stavajme aj my juznu cast R3, ale ak namiesto toho budu stavat na Sturovo, tak aj my by sme mali uprednostnit rychlostnu komunikaciu na Sturovo.

A pripominam Ti Tvoju argumentaciu:

dialnice.info/viewtopic.php … 19#p194119

dialnice.info/viewtopic.php … 63#p193963

dokazom su vsetky body ktore som uviedol vo svojej vzajomnej suvisloti. a pred casom som uviedol clanok kde madarsky minister rozpraval ze sa bavia na temu sahy vs. bukovinka. takze minister vs. nejake clanky…jasne ze suzuki aj ostrihom lobuju…ale pocty obyvatelov, ekonomika aj dopravne toky hovoria jasne v prospech laveho brehu.

mimochodom1 podivne je neustale vytahovanie a hladanie nejakeho idealneho spojenia na tak sirokom uzemi. to si myslim ze neexistuje ani zdaleka. a ano pokial nie je polska RC je mozne skrtnut BB-RK-trstena. tie 3 obchvaty na orave je ale tak ci tak treba. a juznu R3 nemozno skrtnut kym M2 je v plane. to snad suhlasis. a aj keby sa zrusila minimalne krupinu, sahy a dobru nivu treba vyriesit.

mimochodom2 uz par minut pozeram do mapy aby som si spomenul ci u nas existuje taka cesta ako je 2-ka od vacu po hranicu. teda cesta podobnych parametrov v kopcovitom terene. cize nie opravena betonka alebo rovne siroke C11,5 na rovinach a udoliach typu ZA-CA alebo tornala-roznava…a na nijaku si neviem spomenut…

Opravte ma resp vyvravte mi to , ale myslim si ze prave MY /SVK/ by si malo urcit hranicne priechody kt budu pre kamiony a podla toho stavat RC/D tak pre Polsku a tiez Madarsku stranu.
Jeden na vychode a druhy na zapade tj dostavajme D3 + R4 a ak budeme mat obe cesty hotove podme sa bavit o R3 a podobne na juznej strane ale tam nech su 3 taketo priechody… Milhost+Sahy+ XY…

Ked sa uz odvolavas na ministra, tak ten podla prekladu KN.SK povedal okrem ineho toto: “i my (Maďarsko) začíname nazerať čoraz menej priaznivo na trasu Vác – Šahy i z dôvodu terénu” R3 vs. E77 - #32 podľa KN.SK

A ked uz spochybnujes hodnovernost clankov, tak rozhodnutie o M10, M100 a moste M10 cez Dunaj pri Ostrihome bolo publikovane v madarskom uradnom vestniku 28.12.2018 magyarkozlony.hu/dokumentumok/1 … egtekintes

Obchvaty obci a miest na R3 nespochybnuje asi nikto, ale poprosil by som nezabudat aj na strednu R3 a obchvat Kostian nad Turcom a najvacsieho mesta na R3 Martina.

Moj prispevok som podobne ako ostatni pisal ako nesuhlasnu reakciu na Lorencove sny o BB-RK (aj ked moderator moj prispevok presunul do inej temy - zaujimave, ze povodny Lorencov prispevok o tuneli Hradiste a nasledne nesuhlasne prispevky v teme Banska Bystrica - Slovenska Lupca ostali), a suhlasim s tym, co pises, a sice ze BB-RK je mozne skrtnut.

To je dobre ze sny. Sen je dnes R3 aj cez Sturovo a Raztocno a podobne koridorovania, kde sa nic neprojektuje. Trocha sebareflexie nezaskodi.

Neviem este kolki Ti to musia na fore povedat, ze BB-RK je hlupost. Ked BB-RK skrta uz aj devil, tak by si sa mal zamysliet. Podobnych ako Ty sme tu mali viacero (kaviarista, mirkobb), ale uz ich to nastastie prestalo bavit. Samozrejme, mas narok na svoj nazor.

lenze toto je ovela sirsi problem ako BB-RK. ja osobne skrtam aj dalsie R a medzi nimi je aj stredna R3. obchvat kostany nad turcom OK…aj ked odporucam porovnat si to s dobrou nivou aby sme si vyjasnili co je skutocny prietah a co je len o jednom semafore. co sa tyka MT vacsina okresnych miest by bola rada za to co ma MT…

google.sk/maps/@49.0286382, … 312!8i6656

google.com/maps/@48.4711684 … 312!8i6656

ja to nespochybnujem ale to je stale malo. M2 uz tieto fazy ma davno sebou.

a stale som nedostal odpoved kde mame cestu porovnatelnu s I/2…

Tak to je tragedia :slight_smile: Ak nemas sekretarku, budes si musiet odpovedat sam.

ocakaval som to od teba.

Sekretarku si musis najst inde

cize nevies. to nie je len vytahovat clanky…

Este raz: nie som Tvoja sekretarka. Ulohy davaj jej.

to nebola uloha ale otazka. a predstav si otazky na forach sa bezne kladu.

Aby si ma chapal: ja svojimi poslednymi prispevkami poukazujem na Tvoj povysenecky styl komunikacie, takze si odpovedaj sam alebo si najdi submisivnejsieho adresata svojich “mimochodom” otazok.

a ja som poukazoval na to ze dosli ti argumenty. aby si to nemusel priznat odviedol si debatu do osobnej roviny. trapne. takze zrhnutie, ziadna suvisla RC netreba a cesta na madarskej strane je nadpriemerna. a mimochodom v tom mojom odkaze na toho ministra jasne odznelo ze Sk strana preferuje s. bukovinku co je logicke z pohladu ze tam bude R2 a ku hranici bude chybat daleko najmenej km. cize setrenie ktore je vzdy aktualne ked ide o cesty na juhu. nech benadik-sturovo akokolvek lahky teren teren su to desiatky km kde zatial nie je nic postavene ani nic pripravene. dokonca je mozne ze kym my postavime 1 trasu madari postavia 3.

Upozornil som Ta, ze Tvoj sposob komunikacie nie je spravny. Nie som prvy, ved pozri hlasovanie a prispevky o tom, ci mas zostat moderatorom (aj ked ja osobne som hlasoval za to, aby si moderatorom zostal), ale mal by si si dat na to pozor. Podla mna je vhodnejsie Ta na Tvoju komunikaciu pravidelne upozornovat, ako Ta vylucit. Takze polopate:

Napisal si:

Spomenut si znamena ozivit v pamati, rozpamatat sa. Spomenut si predpoklada, ze si to predtym vedel. Co ja alebo ktokolvek na fore ma s tym, ze Ty si nevies na cokolvek spomenut? To je Tvoj problem. V dalsej reakcii ale povysenecky predpokladas, ze ja budem Tvoj stav riesit:

Zabudni, ries si problemy so svojou pamatou sam.

to ci som moderator nerozhodujem ani ani ty ani hlasujuci. ucast na hlasovani bola tak 2%. :laughing:

aj ta teraz upozonujem ze prestan zahlcovat forum balastom a hlavne prezentovat tu cast informacii ktora ti vyhovuje aby si si tym dokazoval svoju “pravdu”. a zopakujem ti to este raz: cesta I/2 je nadpriemerna a teda trasu cez sturovo netreba riesit.

Svoje nazory mi nikto nebude cenzurovat ani Ty.
A ked sa budes spravat povysenecky, znova sa ozvem.
Pokojne ma zablokuj, ked si taky husty.

výnosy z tranzitu nie sú na postavenie akéhokoľvek ťahu. primárne sa sústreďme na obsluhu nášho uzemia… vhodnejšie to bude na Štúrovo alebo Komárno.

Ak to pôjde cez Šiatorskú má to viacero výhod:

• 6 km R2 medzi ZV a KE… toľko treba od Tomášoviec po Lučenec.
  1. Od Lučenca po Šiatorskú je to 26 km, čo neni ani zďaleka dĺžka cesty Šahy-ZV alebo Komárno-kdekoľvek na R1. A to sú násobky dĺžky cesty.
  2. Oveľa menej náročný úsek cez Šiatorskú ako R3 cez Dobrú Nivu ku Zvolenu… (bez tunela) alebo most cez Dunaj v Komárne.
  3. Veľa kameniva a lomov v okolí Šiatorskej!
    A odbremenia sa aj Šahy aj Krupina a vznikne bezpečný a rýchlejší tranzit - štvorpruh medzi Budapešťou a ZV a BB… pri R3 juh sa počíta len s dvojpruhom.
    Podľa mňa je efektívnejšie ako rozmýšľajú ministri a Devil.