R3 vs. E77

:wink: Pomôže:
Z „Výstavby diaľnic“ [asi nejaký portál, nehľadal som ho] sa dozvedáme, že so Slovenskom máme rozdielny pohľad na severné pokračovanie M2, presnejšie Maďarsko chce (vzájomné) prepojenie medzi obcou Rétság a Šahami — pretože medzinárodný koridor (doslovne: chodba) na „papieri“ prechádza obcou Rétság, naproti tomu Slovensko „pokukuje“ čoraz viac na (smerovanie) ZV – LC – Šalgov-Tarjany. Tak, že i my (Maďarsko) začíname nazerať čoraz menej priaznivo na trasu Vacov – SH i z dôvodu terénu — ktovie, možno sa stane, že obyvatelia obce Szendehely-Katalinpuszta sa raz „ráno prebudia“ a ich obec preklenie gigantický viadukt. Pre Šalgov-Tarjany s okolím, ktorý teraz nemajú veľmi „svetlú budúcnosť“, by zrejme (asi) táto alternatíva pomohla (dosl.: dobre urobila), ale nečakajme od staviteľov ciest, že sa zaoberajú otázkami rozvoja oblastí na miesto asfaltu.

Ja som nepočul, že by SR nejako menila trasovanie prepojenia R3. Veď i na “mapke” NDS to nevidieť. Najskôr je to také JPP od susedov. :neutral_face: