neboli nahodou v harmonograme vyclenene peniaze na vykup pozemkov Mnichova Lehota - Ruskovce? Akoze hej, neni to az tak vyznamny posun, ale aspon nieco..
na druhu stranu nezabudajme, ze su aktualne asi dolezitejsie useky aktualne (Zvolen, D1 smer UA, medzinarodne zavazky na R4..), takze asi tak skoro to nebude
Super, práve tých 300 pracovných miest chýbalo aby vyšla BCA, už len nájsť peniaze. Akú sociálnu srandu tohto štátu zrušíme, alebo to bude na úkor rozkrádania verejných financií?
Na stránke NDS v sekcii Štúdie realizovateľnosti boli zverejnené aktualizované ceny za úseky R2 blízko vyhlásenia VO.
Zacharovce - Bátka 241 728 860 €
Bátka - Figa 152 591 582 €
KE Šaca - Košické Oľšany 1. úsek 243 312 455 €
Hlavne pri polprofilových úsekoch sú podľa mňa tieto ceny dosť vysoké, až prestrelené, na to, že sa nestavia v až takom náročnom teréne. Hádam sa tie ceny počas VO podarí skresať.
Ja tipujem, ze jednoducho prisli na to, ze mozu tunelovat rozpocet MO, tak rychlo poprekreslovali a popridavali tolko megalomanie, kolko sa da, aby sa postavilo cim menej a cim drahsie. Resp, Raz sa rad chvali, ako sutazou znizili cenu. Tak teraz riadne prestrelili, aby sa mohli dostat na polovicu :-). Ak sa to vsetko tohto roku fakt vysutazi, budem to povazovat za uspech, aj pri takychto cenach.
Treba tlacit cez media, nech sa to urobi v plnom profile. Taketo pristipkarske postupy len ruinuju financie a infrastrukture moc nepomozu. Ked uz maju nutkanie kradnut, nech z toho aspon krajina nieco ma.