R2 vseobecne

neboli nahodou v harmonograme vyclenene peniaze na vykup pozemkov Mnichova Lehota - Ruskovce? Akoze hej, neni to az tak vyznamny posun, ale aspon nieco..

na druhu stranu nezabudajme, ze su aktualne asi dolezitejsie useky aktualne (Zvolen, D1 smer UA, medzinarodne zavazky na R4..), takze asi tak skoro to nebude

no par mesiacov je to tu uz tema, ako idu s Kalinakom stavat + financovat obchvat Zvolena a dalej do Tomasoviec smer Rimavska Sobota

1 lajk

Hej, ale ja som reagoval na traverza42, ze od TN po Ziar je v nedohladne

3 lajkov

Uz by bolo nacase zacat stavat R2 od KE po Moldavu - najlepsie rovno s tym prvym usekom obchvatu KE

2 lajkov

Super, práve tých 300 pracovných miest chýbalo aby vyšla BCA, už len nájsť peniaze. Akú sociálnu srandu tohto štátu zrušíme, alebo to bude na úkor rozkrádania verejných financií?

Aby vysla BCA stacilo nemanipulovat naklady. Lebo vsakano, pri 5-10mil EUR/km a intenzitach okolo 10tis aut nie je sanca aby normalna BCA nevysla.

4 lajkov

https://spravy.stvr.sk/2025/12/novy-usek-r2-krivan-mytna-vyrazne-odlahcil-nakladnu-dopravu-rezort-dopravy-planuje-vystavbu-dalsich-regionalnych-prepojeni/

V povodnom zneni s titulkami :slight_smile:

:hungary:Lassan, de épül az R2 gyorforgalmi út déli szakasza. Hogyan jutunk el Pozsonyból Kassára 2026-ban…

:slovakia:Pomaly ale predsa, južná časť rýchlostnej cesty R2 sa stavia. Ako sa dostaneme z Bratislavy do Košíc v roku 2026

Facebook

Na stránke NDS v sekcii Štúdie realizovateľnosti boli zverejnené aktualizované ceny za úseky R2 blízko vyhlásenia VO.
Zacharovce - Bátka 241 728 860 €

Bátka - Figa 152 591 582 €
KE Šaca - Košické Oľšany 1. úsek 243 312 455 €
Hlavne pri polprofilových úsekoch sú podľa mňa tieto ceny dosť vysoké, až prestrelené, na to, že sa nestavia v až takom náročnom teréne. Hádam sa tie ceny počas VO podarí skresať.

Tak ono to tasm svieti uz od 2021…

Aha, ja som si to až teraz všimol, lebo o tom včera písali HN ako o novej veci. Pri Rážovej južnej diaľnici sa rysuje prekvapivá cenovka. Štát si priplatí za mosty aj križovatky

uz sa opakujem, cena 110 mega, minister to hovori jasne, bez vahania lebo to mal evidentne pripravene, video od cca. 3:20,

No, zajimave ceny…

644203596_10239423206731713_1572701758149084529_n.jpg (1320×1914)

Facebook

Najviac na celom ma baví tá chaotická mapka.

2 lajkov

No ved to, ze nepostavenim sme vobec nic neusetrili, akurat je to drahsie. :melting_face:

3 lajkov

Ja tipujem, ze jednoducho prisli na to, ze mozu tunelovat rozpocet MO, tak rychlo poprekreslovali a popridavali tolko megalomanie, kolko sa da, aby sa postavilo cim menej a cim drahsie. Resp, Raz sa rad chvali, ako sutazou znizili cenu. Tak teraz riadne prestrelili, aby sa mohli dostat na polovicu :-). Ak sa to vsetko tohto roku fakt vysutazi, budem to povazovat za uspech, aj pri takychto cenach.

1 lajk

Úsek je pred VO a pri moci sú bábky oligarchie, tak sa nemožno tým novým cenám diviť.

Treba tlacit cez media, nech sa to urobi v plnom profile. Taketo pristipkarske postupy len ruinuju financie a infrastrukture moc nepomozu. Ked uz maju nutkanie kradnut, nech z toho aspon krajina nieco ma.

4 lajkov

vždy si nájde čas hájiť R2 a teraz je akosi ticho :slight_smile:

Tu - Hu: PHZ je 1,573 mld. €

vždy si nájde čas hájiť D1 (a pindat na R2) a teraz je akosi ticho :slight_smile:

1 lajk