Čiže na R2 po otvorení, alebo rok otvorení, bude aspoň 10.000, keď pred výstavbou R2 bolo na I/16 iba 8.600 vozidiel?
Asi som fakt chýbal v škole, keď sa učilo odpočítavanie. (Ako rozdelením 8.600 na 10.000 a zvyšok pri použití reálnych čísel? Ale ak napíšeš, že nie je guľatá, tak už budem ticho.)
a v com je ta R4 tak dolezita ?? Pre kamiony.. ? ze ,mozno natankuje ??
nema byt vyssia dolezitost mat cesty a dialnice pre SVOJICH OBCANOV ? pre ich konfort a bezpecnost ?Lebo potom ma mat top prioritu usek SACA-JABLONOV a KE 1…
Bolo na I/16 20.000+ vozidiel? Nebolo.
Bude na R3 10.000+ vozidiel? Nebude.
Nebolo potrebné k I/16 1+1 stavať R2 2+2. To platí tu, aj RS, RV aj kdekoľvek inde.
Co ziskame z toho, ze postavime ten usek R2? No nic, dalsiu paralelnu cestu - dalsie spojenie do BA, ktore uz existuje, akurat o 30-40km kratsie, absolutne nic to neriesi.
Vybudovanim R4 ziskame dialnicne napojenie nie len na polsko, ale aj Ukrajinu, Bielorusko a dalsie pobaltske krajiny… Ci priamu dialnicu z vychodu na Warszawu, ktora vzhladom na ekonomicky uspech Polska bude len narastat na dolezitosti…
Atd. ostatne som uz povedal a nechce sa mi to opakovat
Nikde som nepisal ze juh PL je ako India a Nic take ma ani nenapadlo. Mam jasnu argumentaciu. Tvoja je zase dvojaky meter. Nevadia ti nizke intenzity, nevadi ani ze vychod e polsko je malo rozvinute. Ale inde to uz vadi…
Na Presovske obchvaty ide viac penazi ako na 40 km suvislej R2. Spocitaj si. A to napriek tomu ze kri-myt je 30 mil. za km. Tych 40 km vychadza priemer 17 mil za km. R2 je jedna z mala kde priority boli vyberane správne.
Teraz treba cím skor KE I. a batku v poloprofile. A potom sorry ale uprednostnil by som zvolen.
RC po Lucenec uz stoji, okrem obchvatu Zvolena samozrejme…
A co je take dolezite na juhu BB kraja? Nic.
Tiez stoji juzna R4, D2 od Jaroviec na juh, D2 od Malaciek na sever… nemyslim, ze nejaka hustota obyvatelstva je v tomto az tak klucova, ale je dolezite, ze co to vlastne riesi.
Polovicny profil nie je “o nic” lacnejsi a este aj ma vela nevyhod… Ved kludne sa to moze postavit v horsich parametroch - napr. ziadne odstavne pruhy ci nizsia kontrukcna rychlost v zakrutach, tak ako to stavaju v polsku.
Pises, ako keby vychod polska bola doslova India… Prave zlepsenie dopravneho spojenia moze pomoct firmam na vychode, ktore su teraz “odrezane” od sveta.
Mala sa stavať v polprofile. Máme cieľ stavať paralelné cesty, tak tam kde nebudú intenzity 20.000+ do 30 rokov tak tam sa mali pristavať len polovičné profily (12,5m postačuje na “dočasnú” 2+1). Po dosiahnutí 20t a 30+y by paralelná cesta rozšírila + by sa spravila GO pôvodného polprofilu. Takto by sme mali nové cesty už každom kúte Slovenska, hoci by neboli také “široké” ako v Nemecku ani Česku.
Ak by sme nemali cieľ stavať paralelné cesty, tak by postačovala len dualizácia ciest (2+2).
Jednoducho my chceme ísť silou mocou z 1+1 a na 1+1 a 2+2. Na toto krajina v rozsahu ako sme si nakreslili nemáme. Nemali sme ani za Mečiara, ani Dzurindu, ani Fica. Aktuálne nemáme dokončené ani to čo bolo politikmi tuším už 10x sľúbené a ako bonus máme rozpadávajúce sa mosty a 100vky km diaľnic po plánovanej životnosti. (áno mosty aj diaľnice ešte stoja alebo ich oprava bude o hodne drahšia ako by bola pri dodržaní predpokladaných postupov).
PS: Tento úsek budem pravidelne využívať, posledne som išiel po I/16 cez víkend, ale to neznamená že táto trasa musí mať 1+1 a 2+2 a inde nech sa ešte 50 rokov uskromnia s 1+1, veď ja tam nechodím tak mi to je jedno. Sme jedna krajina. Veľa požiadaviek málo € a bude ich ešte menej.
Niektori tu idu prasknut - zjavne sa spravilo nieco dobre . Este si ponadavaje a poplacte, a potom chodte premrhat 2mld EUR nasich penazi na 15-km megadolezite Tu-Hu