Fico práve Rážovi povedal, aby povyťahoval zo šuflíka všetky pripravené úseky, a že on sa postará o financovanie. Tí Smeráci vedia vždy pekne povedať čo ľudia chcú počuť, ale neurobiť nič ďalej
250-milionova stavba. Taka malickost ![]()
Hlavne dufam, ze pozvali Arpiho, ako toho, co tuto stavbu realne zabezpecil (aj ked isti Vladosovia tu na fore proti nej hlasno kricali).
Pridam aj YT link od Hospodarskych Novin…
Fico s Rážom slávnostne otvárajú úsek R2 Kriváň - Mýtna
SMERaci mi prisli akysi sklesli. A Fico si opat neodpustil zavadzanie…
Este jeden stream…
Hrozne zavadzajuci amatersky clanok. Su tam aj taketo blbosti:
“Za Lučencom už žiadna rýchlocesta nie je, nachádzajú sa tam iba obchvaty niektorých obcí ako Ožďany, Figa či Tornaľa. Ostatné úseky R2 smerom na východ Slovenska sú len v počiatočných štádiách prípravy.
Napriek tomu sa dá dostať z Lučenca do Košíc pomerne rýchlo za dve hodiny, lebo premávka v tejto južnej časti stredného Slovenska nie je taká hustá ako na západe. Z Bratislavy do Košíc tak cesta cez R1 a takmer dokončenú R2 môže trvať okolo päť hodín. Cez Banskú Bystricu aj cez Žilinu to trvá o niečo menej.”
Ak nebude ziadna nehoda/problem na juhu tak BA-KE juhom R1+R2 bude vzdy rychlejsia. Cez BB alebo ZA to rychlejsie nebude.
Jozef Raz: verim, ze sa podari najst riesenie spolu s ministrom obrany, ako zafinancovat obchvat Zvolena sliacskym variantom
Kaliňák nemá čas, rokuje vo Vietname s týpkom ktorého hľadá(la?) slovenská polícia ![]()
Svaco, Slávo Jurko už roky moderuje akcie NDS bez ohľadu na to aká je vláda. Tvoja krv v očiach je priam až zarážajúca.
Krásne si ukázal, že táto diaľnica nebola výsledkom potreby (intenzít, strategickým záujmom krajiny…) a najlepšieho hodnotenia CBA z projektov na zozname, ale na subjektívnom záujme jednej osoby. Infraštruktúra štátu (vlastne čokoľvek) sa má budovať apoliticky, čiže ktokoľvek by bol v danom čase na kompetentnej funkcii, tak by robil to isté. Presne toto je problém Slovenska. Vymyslíme si tisíce kilometrov nových ciest, skutočne nemáme na ten rozsah, ale každoročne si klameme už už čoskoro budeme budovať to aj to, hoci väčšina toho prioritného ani nedožije.
áno pamätám si ako keď Kollár stál pri strihaní pásky pri otváraní tunela Prešov a Jurko vtedy povedal Keby to bola pupočná šnúra, vieme, kto má najlepší tréning ![]()
stale tvrdim ze si zaujaty. ze preco nie je strategickym zaujmom krajiny postavit dialnicu kde to najrychlejsie dosiahne ciel ? a ked sme si vybrali neefektivny variant severom este neznamena ze vsetko ostatne treba nechat v sufliku a nepostavit to co najviac pomoze aj inde.
samozrejme nejake casy a uspory nie su zaujimave lebo zase intenzity. ale nie tie z 1995 co neboli podla tvojich predstav tak si zacal zacal kreovat fabulacie ze nie su hodnoverne a pod. minimalne intenzity pre 4 pruhy by mali byt 10.000 (smernica EU vyslovene pise ze 10k je na plny profil) mozno s odretymi usami splni hoci si tu v munilosti vypisoval ze tam bude tak 5000. opat si sa mylil. ked pred 20 rokmi otvarali povazie boli ake intenzity na koncovych usekoch, ake boli na pod tatrami. presne take ako teraz na R2. ake su intenzity okolo CA na D3? tiez take iste. tam si sa nestazoval.
https://dialnice.szm.com/highways/intensity.html
su vymyslene stovky (nie tisicky) km ciest. ale v prepocte npr. na polsko by R2 bola aj tak. pravda ak si nemyslime ze dalsie R od 5 a vyssie by mali mat vacsiu prioritu. alebo zeby sme mali stavat dialnice k susedom tam kde susedia neplanuju, alebo par km paralelne od seba a ano tym narazam aj na zapadnu R2 a na R6.
A odkedy je severná trasa neefektívna? Trasa juhom je územie nikoho
A aky ciel mas na mysli? Pomyselnu trasu BA-KE?
R2 v trase Lucenec - Kosice je cesta lokalneho vyznamu… Dalsia paralelna cesta, ktora usetri par minut a bude stat miliardy, pritom nam chybaju ine napojenia, co su dolezitejsie…
Vyzývam ťa, ukáž mi som niečo také uviedol.
Dokáž že tu R2 bude aspoň 10.000, hoci ani táto intenzita nehrá v prospech navýšenia pruhov medzi Kriváňom a Tomášovcami z 1+1 na 1+1 a 2+2.
Ukáž mi kde som schvaľoval paralelnú výstavbu D3 popri polprofilu bývalej D18?
Už otváram pukance s budem sledovať ako otáčaš kabát.
ja len nechapem preco je hdp na severe take ake je, preco je tam menej firiem, preco su tatry poloprazdne atd…zabudol vol ze telatom bol a ze ho uz nefinancuje federalny penazovod, nechodia investori a ani EU nepreplati kazdu blbinu.
to tvrdenie 1995 pohladam. bolo to niekedy okolo covidu cize tak 3-5 rokov dozadu.
ohladom intenzit nemam co dokazovat. mytna-tomasovce je 8.600 oficialne. pisal si ze to bude menej. ani to nepriznavas?
zase tvoj obvykly styl…nepisal som nic take,. pisal som tam si nerobil pakaren a nevyplakaval si nad kazdym mostom alebo kazdym zjazdom na dialnicu. vid zjazd mytna, vid ten 5-600 metrovy most pri lovinobani. to bolo trapne.
yoggy, fajn ze uz len LC-KE je “lokalna”. aj tak tam chodi viac aut ako ako I/21 hore od GIR.
R4 je dolezitejsia pre ekonomiku, zatial co R2 riesi len to, aby ludia boli rychlejsie v robote alebo par fanatikov co obcas jazdi BA-KE si mohlo povedat, ze isli o 30km menej.
Skoro nikde nemas priame trasy, ale dba sa na to, aby to obsluzilo mesta po “ceste” alebo vyriesilo viacero smerov naraz. Napr. taka trasa Budapest - Debrecen ci Gyor - Szeged, co je hlavna trasa na Srbsko a dalej… Alebo tiez aj Vieden - Graz, ktora mohla byt kratsia o 20km…
a z coho si usudil ze R4 je dolezitejsia pre ekonomiku ? lebo 2000 NA ? tie prefrccia a co z toho ? kolko investorov pride z vychodneho polska ?
no okluku bp-deb by som iste neporovnaval s blizsienaokolo. gyor szeged ? ved ide popri bp. nie popri 80k meste.