R2 Košice-Juh - Košicke Olšany (II. úsek KE-Šaca – K.Oľšany)

Tie mosty sa tento týždeň formálne ukončili a odovzdali. Akurát K. Polianka ten most od Krásnej nechce, takže to musí na seba zobrať NDS.

Počasie praje, takže je nádej, že dokonca leta sa to stihne.

2 lajkov

Doplnil som do fotogalerie zvyšný úsek smerom na Valaliky…most pri cintoríne Koksov-Baksa uz je plne prejazdný, smerom na Valaliky uz boli aj dve vrstvy asfaltu nanesene az po most cez ZSR s vynimkou 2 krátkych úsekov pod mostami a na samotnom moste cez ZSR a cestu Kosice-Valaliky…za tym mostom jedna partia pracovala na debneni zakladov portalu dopravneho značenia…odpocivadlo bolo uz takmer cele vyasfaltovane, vsade bolo citit vonu cerstveho asfaltu…ďalej ku krizovatke sa dorabaju protihlukove steny a bariéry pred vtákmi…vyzera to byť vsetko uz vo vysokom štádiu rozpracovanosti

6 lajky

5 príspevky boli rozdelené do novej témy: Cyklotrasy v Kosiciach

Tak zas chcu otvarat az do konca roka… smola.

1 lajk

Most patrí obci Košická Polianka, ale tá ho nechce. Zatiaľ to prevzala NDS na seba.

Pod mostom v Kokšov Bakši sa pracuje na vozovke …

4 lajkov

Vcera v NED 04.05.25 som bol pozriet usek od toho apendixu na D1 pri Kosickych Olsian => mostu po chatovu osadu pod Furcou… Naposledy ked som bol tak som siel z opacnej strany ako su Sady nad Torysou - Zdoba. Myslel som si ze tato cast ma uz zakladnu vrstvu asfaltu, ale zial ete nema. vcera tam dorabali patniky pre ProtiHlukovuStenu. Teleso dialnice tam ma uvalcovanu podkladovu vrstvu strku. Viac som vcera nestihol popozerat.
Zaujima ma ci od 14.03.25 pribudli nejake zakladne vrstvy asfaltu, alebo ci niekde vidiet progres…

5 lajky

O novych 2 mostoch:
https://infrastruktura.sk/t/na-kosickej-r2-pribudli-dalsie-dva-mosty/28027/2
aj s fotkami NDS:
NOVÉ MOSTY NA VÝCHODE SLOVENSKA… - Národná diaľničná spoločnosť | Facebook

a videom VIDEO: Diaľničiari sprejazdnili nové mosty nad budúcim obchvatom | TELEVÍZIA KOŠICE - tvkosice.sk - Televízia Vašimi očami

1 lajk
4 lajkov

Bol som vcera pozriet R2 v useku Koksov-Baksa ako je most ponad R2. Tak uz natiahli zakladnu vrstvu asfaltu. Tak isto za mostom ponad Hornad smer most ponad ZSR (smer kosicke olsany) je uz natiahnuta zakladna vrstva asgfaltu. na to ze vcera bol statny sviatok, tak tam bol hodne culy ruch…
Vsmimol sms i ze pribudaju nosniky pre PHSky a aj zlaby resp. obrubniky…

2 lajkov

Je už postavených dosť plotov (skoro som sa nedostal na Rku), prejazdné už celé. Ale chýbajú asfaltové úseky popod mosty ktoré otvárali minulý mesiac. Chýbajú ale tabule (a aj pätky), kamery, …

Ale keď si maknú tak koniec augusta je (skoro) reálny …

6 lajky

Vcera som bol kuknut tak z dialky jak sa dari vo vystavbe. Zaujimal som sa najma o ten usek o kt. som si myslel ze uz ma zakladnu asfaltovu vrstvu medzi apendixom jestvujucej D1 (blizko kosickych Olsian) odkial sa napoji tento usek. Stale tam neni po9lozena asfaltova vrstva. Zdialky co som videl, tak asfalt chyba na useku asi po most pri nedalekej zahradkarskej osady. Siel som uz po sprejazdnenom moste pri Kosickej Polianky. Prelozka od kosickej Polianky po R2 je zrusena. vybrali betonove dielce po kt. sa jazdilo. Zda sa,z e teleso pod mostom upravili tak, ze hadam tam je uz aj podkladova vrstva pre asfalt. Nevidel som.
Most na polnej ceste medzi krasnou a Niznou Hutkou ma zakladn vrstvu asfaltu a dorobeny-uvalcovany je aj nasyp,a le este bez cementobetonovej stabilizacie a asfaltu. Na nasype od Krasnej su 2 vacsie kopy,a si aby tamadial nahodou dakto zbytocne nejazdil. Z tohto mosta som si vsimol na obe strany R2jky, ze su tam uz namontovane aj zvodidla.
Od poslednej navstevy cca 2tyzdne daco malicko pribudlo…
A este som si vsimol ze sa svahy telesa dialnice a nasypov zelenaju, tak bud ich zatravnili,alebo vdaka aktualnemu pocasiu a dazdom vyrasila vegetacia aj samovolne. Skor to vidim na cielene zatravnovanie, lebo niekde su useky kde sa nieco robi a tam je vidiet sirsiu plochu bez travy…

7 lajky

Maky už nasadili …

6 lajky