R2 Košice-Juh - Košicke Olšany (II. úsek KE-Šaca – K.Oľšany)

VIDEO: Peniaze z EÚ pôjdu aj na košický obchvat, ako pokročili práce?
tvkosice.sk/video/66556bd178df08abe6bad032

Najzabavnejsie je, ked ta hovorkyna NDS tam uvadza celu hodnotu prispevku z EU v desiatkach milionov eur vratane centov :=). To fakt zbytocnejsich zamestnancov tam asi nemaju…

Doplnil som par fotiekzuseku. Konecne soms a dostal az k premosteniu ponad zeleznicu. Bol som aj na tom (asi jedinom) useku kde je uz polozena zakladna asfaltova vrstva asi cca 250m dlha.
Na moste ponad Hornad im treba zabetonovat uz iba posledne pole akurat ponad Hornad a pravy most bude hotovy.
Nechcem byt nevdacny a neobjektivny, ale na to ze tento usek maju otvarat v polke bud. roku 2025, tak mi to pride tak, ze su v sklze…
Hadam im to pojde teraz cez prebiehajucu stavebnu sezonu a po skonceni dazdoveho obdobia => rychlejsie…

Diki za fotky. Hej, maju este co robit…

chlapci kde su tie fotky

Fotky su v galerii pre R2 Košice-Juh - Košicke Olšany …
link na poslednu foto co som pridal: dialnice.info/gallery/image … e_id=49488

uff ten asfalt tam lezie len velmi pomaly , niektore nasypy na mostoch nedokoncene uz zacinaju zarastat burinou kks vyzera to na dasliu flakarinu co zas neplatia dodavatelia nacas? pocasie mozno az na ten max tyzden burok maju priam idealne

V maji som nieco nafotil zvrchu: facebook.com/photo/?fbid=10 … 6326549452 cca 16 fotiek, buduci mesiac sa chystam opat tak hadam bude vidiet neaky progres

Výstavba košického obchvatu pokročila, motoristov čaká trvalá zmena v doprave

Čítajte viac: viewtopic.php?f=35&t=26911

Riadna blbost…

Nepochopil som ,napojenie na R4, od Sebastoviec.. doteraz vodic bezproblemovo odbocil do prava na R4..
Teraz musi davat prednost autam iducim po starej ceste os Sene aby odbocil do lava a siel po vetve kt odpajala R4 na KE..

tu je to pekne vidno openstreetmap.org/#map=16/48.6443/21.2690 jestvujúce napojenie vlastne križovalo protismer R4. Teraz sa to presunie, tak ako to bude, až sa to všetko dokončí.

škoda, že v rámci výstavby PP Volvo sa neurobila zmena MÚK na štvorlístok + rozšírenie I/17 na 4 pruhy. pri Žiline nebol problém rozšíriť D1 na 4+4 pruhy alebo pre Gotion&InoBat sa hovorí o predĺžení R7 o 60km

Aktualny datum dokoncenia: aug 2025 Štát je pripravený súťažiť ďalšiu časť obchvatu Košíc

V nedelu som bol pozriet cast R2jky. Most pri Valalikoch ponad cestu sa zda byt zabetonovany a ukonceny. rymsy som si nevsimol… Prelozka cesty z Valalik do Spalovne ma uz zabetonovany most a buduju sa nasypy. Toto oproti minulej mojej navsteve nebolo. Dzura medzi mostnymi poliami na moste ponad Hornad sa zmensila :slight_smile: A vidim aj ako dokoncuju podpery na moste ponad zeleznicu. Vidiet ako pribudlo salovanie… A na telese rychlocesty medzi premosteni polnej cesty a mostom pred Sady nad Trysou cast Zdoba pribudla na par metroch dalsia vrstva asfaltu.
Vidiet nejake “novinky”, len sa bojim ze dost malo.
Pytal som sa jedneho z Eurovie, ako to vidi s vystavbou a ci postupuju poda harmonogramu… Podla neho zatial nedochadza k nejakym sklzom a ide to podla harmonogramu.
Do galerie som pridal fotky z usekov, kt. som fotil minul, takze sa da porovnat progres vystavby.

Na R2 KE JV2 napreduju podla planu Tretina stavebných prác na mostoch úseku košickej R2 je hoto
Asi ten clanok suvisi s tymto FB postom: facebook.com/pomoc.na.dialn … smUQdjwnUl

Tretina mostov za dva roky a ostáva dve tretiny za rok… no čo ja viem? ešte je asi skoro oznamovať posuny termínov

V PIA 19.07.24 som siel cez Valaliky, Koksov-Baksu az k mostu ponad Hornad. Na moste pred Valalikami bolo vidiet ze na teleso/nasyp naviozili niekolko kop strku. To iste na useku pred mostom ponad Hornad v casti Zahrada Bernatovce. Tioiez som tam viel kopy strku. Most ponad Hornad nieje dokonceny v ani jednom smere. V jednom smere je dost blizko dokoncenia. Akurat par metrov ponad hornad este treba domurovat mostovku. Vsimol som si, ze akurat na ten par metrovy prepoj kt. chyba nad Hornadom, polozili ocelove Icka a asi na ne sa polozi potom skruz aby sa dobetonovala ta zbyvajuca cast. Takze si spravili taky prepoj. nerobia to letmou betonazou ci vysuvnou skruzou,ale na pevno A tam nad vodnou hladinou to vyriesili tymi dluhymi Ickami…
Uz minule som si vsimol, ze celkom slusne pohli aj s usekom od Sady nad Torysou cast Zdoba po konec R2 pri Hrasoviku.
Vidiet nejaky progres. Uvidi sa ako im vyjde tato stavbarska sezona. Potom mozme spravit zabery, ci stihaju otvaratna dalsi rok…

Uplne nahodou neviete kde by sa dalo zistit aky Variant sa zvolil na pokracovanie R2 Saca- Moldava ?

nevo, tam este nic nie je zvolene ani uzavrete. Nejake dokumenty k useku najdes tu drive.google.com/drive/folders/ … drive_link
A otazka patri do tejto temy: D1 Jánovce - Jablonov + privádzač Spišská Nová Ves - Levoča

Smer z R4 od HU na I/17 je poddimenzovaný. Kamión odbočujúci z R4 smerom doľava na PP Valaliky zavadzia a bráni vo výhľade odbočujúcemu dopava na Šebastovce.

V PIA som bol pozriet na premostenie ponad Hornad, ci sa nieco pomenilo. Mam pocit ze robili nieco s pevnou skrucou zo strany Kokso-Baksa na moste smer Krasna, ale velke zmeny som nebadal… Foto som pridal do galerie.