R2 Košice-Juh - Košicke Olšany (II. úsek KE-Šaca – K.Oľšany)

ViliKE, nejako mi to pripadá podozrivo ten most. Veľká firma hoci niektorá z dreamteamu by to schrupla ako jednohubku, tu sa nejako okúňajú. Ja by som provokatívne povedal, že to pre pevnú skruž pri vode bude mäkká pôda :confused: .

PLS - podla jedneho veduceho v Eurovii vraj idu podla planov… tak mozno to dajako stihnu s mensim sklzom…
Pevne skruze su postavene na betonovych paneloch/podlozkach… Tak robili aj ostatne mostne polia, takze si myslim ze by to malo dopadnut dobre :wink:
Dlhsie som nevidel zmenu na telese dialnice,a le pred 2oma tyzdnami som si vsimol ze na viacerich castiach nanosyli novy material pre podlozia. niekde strk, dkde hlina ak som dobre videl… Taze doslo k nejakym zmenam,hyne sa to tam, len aby sa to stihlo aspon bud. trok otvorit.

Po tyzdni som bol zase omrknut vyvoj prac na moste ponad Hornad a po cca 2och tyzdnoch aj na moste ponad ZSR… Tak na moste ponad Hornad uz polozili na “Icka” (ocelove konstrukcie medzi dvoma mostnymi poliami o kt. sa opru pevne skruze aby sa vymurovala mostovka nad Hornadom)zodky pevnej skruze… Na moste ponad ZSR su uz polozene vsetky priecniky kt. tvoria mostovku. Na telese od odpocivadla Valaliky po prelozku ponad R2 pri Zahrada bernatovce je uz polozeny asfalt. Aj tam ako bude MUK Krasna smerom na Kos. polianku vidiet progrs. Rovnako medzi tymi mostami ponad ZSR a Hornad som videl na telese nove vrstvy nasypu a pasak co ich pluhuje. ASi [rvy krat som videl aj cast z useku medzi Sady nad Torysou - cast Zdoba a Kos. poliankou (pozeral som z cesty medzi tymyto obcami) a videl som dakus useku. tiez je zhruba v rovnakom progrese ako ine casti 9napr. ten medzi spominanymi mostami) s tym, ze su tam zaroovnane a asi vyvalcovane podkladove vrstvy zemminy. Odkial som mal moznost vidiet teleso R2jky som nevidel ci je tam aj nejaka cementova stabilizacia popripade nejaka zakladova vrstva asfaltu…
Takze bolo vidiet progres za posledne 2 tyzdne…

Dnes pribudlo nove videjko od Popradskej Okruznej :wink: youtube.com/watch?v=7kOtfDcOTsQ

Pekne. Myslim, ze do roka to v pohode daju. A je vidiet aj pokrok na PP Valaliky.

Tak vcera zacali asfaltovat pravy pruh cca 400m pri Sebastovciach

V nedelu som bol kuknut most ponad Hornad. To posledne mostne pole co im prave nad Hornadom ostava prepojit, tak na kovovych I-nosnikoch maju uz postaveny spodok debnenia. Mam pocit ze aj pevna skruz na opacnom smere sa rozrastla… Proste bolo vidiet ze pribudla nova vec…

Vsechno jde podle planu:
VIDEO: Ako je na tom aktuálne košický obchvat?
tvkosice.sk/video/66e124015dcb9211b6bec823

Hanbil by som sa natocit takyto prispevok ako novinar a 2x ak by som ho zdielal…

Vcera som sa bol opat pozriet na most ponad Hornad a aj ponad zeleznicu. Posledny kus mostovky (posledny kus nad Hornadom, kt. debnenie je postavene na I nosnikoch) je stale zadebneny. Nevidiet ci je uz zabetonovana mostovka, ale tipujem ze hej. Velky progres som tam nevidel, ale nechcem krivdit. Pevne skruze na opacnom smere sa asi trosku “rozrastli”, aspon sa mi zdalo. popravde nechcem ktivdit,ale cakal som trosku viac. Tak isto most ponad zeleznicou je zabetonovany. Nasypy medzi tymito mostami sa nezmenili za posledne tyzdne…
Zda sa mi, ze nasyp pred mostom pri Valalikoch (smer Sebastovce Kosicke Olsany) zvacsil objem = “narastol”.
ine casti som nebol pozriet.
Min. tyzden som videl natiahnuty asfallt od krizovatky za Sebastovcami smer Valaliky a aj od krizovatky za Krasnou smer Kosicka Polianka.

Dopocul soms a info, ze stavba napreduje a zhotovitel je celkom spoko0jny s postupom prac. Stavbu by chceli odovzdat do pouzivania do KONCA roka 2025! Ked soms a pytal ze povodne to malo byt do konca leta 2025, tak som dostal odpoved, ze pocas vystavby sa stretavali s roznymi komplikaciami. Nejake neocakavane veci, kt. trebalo sanovat, alebo upravovat projekt. Problem maju s terenom, je dost podmoceny a musia to sanovat.
Taqkze na tejto stavbe sa vyskytuju neocakavane problemy,a le so vsetkym si zatial vedeli poradit, len ich to zbrzduje… Jazdit by sa tam malo teda do konca bud. roka 2025…

Wow no tak koniec roka 2025 môže byť pamätný pre slovenské diaľnice, ak sa to naraz otvorí s Ružomberkom a Višňovým! To už neni ani tak ďaleko.

Hlavne sa ma v 2025 dokoncit toto aj Krivan - Mytna, takze velky posun na R2.

Mimochodom, krizovatku s R4 podla tochto chcu finalizovat do konca tohto roku: kosice.korzar.sme.sk/c/23391778 … ciari.html

Ake neocakavane problemy, ved sa vedelo ze tam boli niekedy baziny, tak ze reci o podmacanom terene su akosi mimo.

V pohode. Snad si necakal, ze to dorobia presne nacas :slight_smile:.
BTW, tu je potvrdenie, ze krizovatku s R4/I16 otvoria zas pre normalnu premavku do konca roka (+par fotiek):
facebook.com/pomoc.na.dialn … p3EzWqkNtl
alebo rovno tu kosicenaokolo.sk/milnik-dokoncen … zko–a7-91

Tak lahsi usek hadam ani nebol co do vystavby, mozno 3m bolo ok ale nie 9m.. tam ich fakt jedine archeo megalomanske mohlo nieco prekvapit typu Julio Ceaser necakane taboril pri Krasnej..

co cakate v dezolatnom magoristane :laughing: niekto sa este cuduje? sak sme podla viacerych rebrickov uz prerazili samotne dno celej eu.. a celkom zasluzene. sme tym dnom..

Fakt vas trapi, ci sa toto posunie o 3 alebo 13 mesiacov? Mna skor trapi kedy sa zacnu dalsie useky R2. Este ani KE JV 1 Saca - Haniska sa nijak realne necrta, u ostatnych je pocut tak maximalne o nejakych vykupoch pozemkov. Ja vidim realne do konca funkcneho odbobia maximalne tak to KE JV1 a mozno sutaz na ZV V-Z (severom).

vies co ze hej… Zaujimave ze stat trapi ci mu DAN zaplatim vtedy kedy chce ON a nie kedy ja… vies ja chcem platit dan o 9mesiacov neskor… bez penalov, bez buzerovania, bez neakych dalsich sankcii, a hlavne menej.. Ked to ide tu… dokonca s platbou navyse…

Takze KE1- mozno buduci rok sutaz + neaka ta Batka-Bakta, Zvolen nehrozi do 3r ani stavebko, nie to sutaz ked budu mat pozemky do 2030 tak hovorme o uspechu..

dakujem adminovi ze slovo H* E* J * je uz bloknute :slight_smile:))))

kosice.korzar.sme.sk/c/23393900 … 2Z_J4Zr96w

Takze zatial trvaju na 5mesacnom sklze.. ako stale tvrdili