Ano sam na sebe som pocitil to blato, ked raz som siel z Hutky k telesu rychlocesty a chcel som vyjst na nasyp (premostenie takej staruckej cesty veducej z Krasnej kolo nejakeho stavebneho dvora do Hutky) a strasne som sa zablatil a to bol na poli este sneh!
Ved aj pisem ze nechcem byt neobjektivny, ale bolo aj obdobie ked bolo celkom sucho a na mostnych objektoch sa dalo sviznejsie pracovat ako bola realita.
Kazdopadne fandim zhotovitelovi nech mu to odsypa co najlepsie/najrychlejsie/najkvalitnejsie.
Par leteckych zaberov: tvkosice.sk/video/660f93ba4ba0d8edd856ba9c
Napreduju dobre. A vidno tam aj vystavbu VOLVA vo Valalikoch.
Bol som vcera v ned 14.04.24 pozriet na most ponad hornad za Krasnou. Zo smeru Sebastovce->Hrasovik su v smere od Sebastoviec zabetonovane 2 polia od opory a za Hornadom v tom istom smere je zabetonovane 1 pole od opory, ale postavene podperne konstrukcie (podperna skruz?) na dalsie pole. Treba tam este postavit na to salovaciu formu.
milo ma prekvapilo, ze v ned. popoludni tam boli robotnici a zrejme odsalovavali cerstvo zabetonovane pole za Hornadom smer Hrasovik.
Viac som nevidel. Medzi tym mostom ponad Hornad a mostom ponad zeleznicu (KE<->Slanec) treba zriesitnasypy a navozit podlozie pre samotne teleso dialnice. Tam to vyzera tak, ze sa tomu bars nevenuju.
Na inych miestach je tiez taky celkom culy stavebny ruch?
No Ja by som to nenazval čulým ruchom, na tom moste robí 5 ľudí furt a za posledný mesiac sa tam toho veľa neudialo … na severnej polovici nemajú ešte nič okrem pilierov. Začínam byť skeptický či za rok to dokončia …
Prislo obdobie dazdov tak ze do maja maju pauzu.
Pokrok nastal: kosice.korzar.sme.sk/c/23323969 … ery_227709
Niekde uz davaju aj asfalt.
A vraj v 8/2025 hotovo. Super!
Super aspoň jeden vydarený úsek.
tak maju vraj 7,5m sklz tak neviem ci je to tak super… Plus kolaudacky cize realne mozno 9-10/2025
Inde maju niekolko rocny sklz ![]()
Inde robia tunely, tu stavaju na praobycajnej rovine..
Uz len doba 14km a 3,5r je prehnane.. za ten cas Madari stavali 60km usek a bez meskania..
Taketo useky sa davnejsie stavali za 2 roky
No, zas neprehanajte.
Madari postavili 60km, teraz sa im z toho 20km rozpadlo…
Tu je normalne zdrzanie niekolko mesiacov ci tak nejak. Cize dobry slovensky standard. Vsetko ale nasvedcuje tomu, ze v 8/2025 to bude. Cize pohoda.
zasa neprehanajme ze sa im rozpadlo 20km… maju 3 kopce na useku a zosun… co v ich pripade ze nevedia co to je az tak neprekvapuje… za 2m to daju dokopy a funguju normalne.. cize tych 10km po starej ceste od Hellu nic hrozne nie je…
cize stale sa budeme tvarit ze omeskanie bez pokut a do 6m je ok ? blahozelam
Jasne, ze 3 mesacne omeskanie je OK. Na Slovensku su omeskania 10 rokov, takze vyplakavat kvoli 3 mesiacom je riadne odveci…
No a za kolko mesiacov to madari daju dokopi pokial viem vobec nie je jasne - kedze sa ani nevedia dohodnut, kto je za to zodpovedny, ci stat alebo stavitel.
Inak vieme kto bude prevádzkovať čerpačku pri Valalikoch?
Des vydali propagandu na kosicenaokolo.sk
kosicenaokolo.sk/prace-na-k … osty-a7-89
Vraj idu v plnom prude… Ziadne omeskanie nespominaju…
Nie je mi úplne jasné, ktorú vetvu chcú spustiť pre letom…je to tá v smere od Hanisky a Sene na R4?
Je to vyjazd z R4 (Kosice Juh/Sebastovce) v smere od Madarska. Aktualne sa vyjazd stacal dolava (akokeby cez buduci protismer). Teraz sa klasicky sluckou doprava vyjde hore na Tckovu kruzovatku.
Už chápem…ďakujem za vysvetlenie