Tu ani nejde tak o tu dlzku mostov, skor o ich vysku nad terenom - napr. most Pruzinka a nasledny vysoky nasyp, z ktoreho dialnica pomaly stupa 3% stupanim po vysokom moste. Kludne tam mohlo byt 4 % aj s kratsim mostom Sverepec aj s podstatne nizsim nasypom a takisto kratsim mostom Pruzinka. A podobnych kuskov je este plno.
Toto nie je moj vymysel, ale aj nazor niektorych projektantov
Tá fotka nie je skreslená, je to reálny stav. Bolo to tak naprojektované a my sme to tak postavili a prečo je to tak, to som tu už písal-v tejto sekcii.
To by fakt ale zaujimalo, ake dovody v tom su? Mam Ta za cloveka od fachu, ktory je pritom, realizuje to, fundovane vie posudit jednotlive zvolene technologie, tak ak by si mohol nieco blizsie k tomu, budem povdacny(a isto uspokojis zvedavost aj inych).
Už som to tu písal, spitoval sa ma to kaviarista, ale napíšem to ešte raz. Sú tam dva vysoké násypy, kvôly mostom a v stede je násyp preto, lebo tam bola vysoká spodná voda. Po celom tomto odfotenom úseku sú v telese násypu naťahané odvodňovacie rúry. Dažďová kanalizácia na tomto úseku musela ísť preto na niektorých miestach 3,5 m hlboko. Projektant to naprojektoval tak, ako sa to postavilo, samozrejme dalo sa to postaviť aj bez tých “ťavých hrbov” ale nato by bolo treba spravyť nový projekt a to by zdržalo výstavbu. Buďme radi, že tá stavba vôbec stojí, pretože aj tam na začiatku výstavby chýbali financie. Zároveň touto formou oboznamujem, že pri dostavbe na plný profil sa spolovici rozobere novopostavený most 213/ posledný most smerom na Rožňavu/ z dôvodu križovania ľavej trasy R2.
Doprastavak, dakujem za info. Tak, ak som teda spravne pochopil, vlastne tam ten zvlneny profil terenu bol vytvoreny umelo, kvoli premosteniam a spodnej vode..? No, to ma “podrz”, tak to si ti projektanti fakt nedali s tym moc prace!? Vsak krizovania s R 2 mohli urobit urobit opacne, podradene komunikacie(67-ka,atd.) mohli ist na nasypy a mosty, otazne je ale, ci by potom ta spodna voda nerobila “sarapatu”??
Mohlo to byť vedené aj na estakáde, ale sa šetrilo, lebo ide len o RC R2 a šetrilo sa 2x, pretože pri dostavbe na plný profil budú musieť byť búracie práce na tomto 1/2 profile, … ale otázka je, kedy to bude