R2 Figa, východ – Tornaľa (obchvat Tornale)

Zatiaľ je tam rýchlosť 100 až bude dostavaná na plný profil, na niektorých úsekoch bude 130. 130 môžeš ísť na tomto úseku R1 aj teraz, ale musíš dávať pozor, aby ťa nechytili policajti.

Ano ? No tak to bude za pár rokov. :smiling_imp:

Doprastavák, vidím, že viackrát to opakuješ, že to je R1, … toto je R2. Ďalej - ísť bezpečne nerovná sa aj ísť rýchlo = 130 km/h.

Pomylil som sa s tou R1 všetko čo som písal som myslel na R 2.

R2 ZV-KE bude dokončená na 1/2 profil v r. 2020-2025. A potom sa začne s dostavbou na plný profil.

Na R2 je zatiaľ postavený obchvat Oždany, obchvat Tornaľa a rozpracovaný je úsek obchvatu Figy. Na R2 sa zatiaľ uvažuje o spojení obchvatu Oždian-Zacharovce-Bátka-Figa-Tornaľa.

Na R2 je v príprave takmer 210 km v rôznych fázach.

Ano, ale najblišie sa počíta so stavbou tohto prepojenia ktoré som uviedol.

Ano, ale najblišie sa počíta so stavbou tohto prepojenia ktoré som uviedol.
[/quote]

Aj tak je snáď ale jasné, že sa na stavbách R2 Tornaľa a R2 Ožďany šetrilo. :bulb:

Tak presne takto to bolo ako teraz!!!

Aha, tak už to je jasnejšie. :bulb:

Off-topic: Tak si tieto citácie natrénuj pri posielaní interných správ sám sebe. :wink:

Ale prehadzovat to uz tentokrat nebudem, mozno sa s tym pohra admin..?

Aj tak je snáď ale jasné, že sa na stavbách R2 Tornaľa a R2 Ožďany šetrilo. :bulb:
[/quote]
Nemohlo sa šetriť, pretože by tie peniaze chýbali a neboli by potom obchvaty dostavané a dostavané sú momentálne na 100%. Na začiatku stavieb nebol dostatok financii, ale potom sa financie sem vrátili, takže nie je my jasné ako si to myslel,že sa šetrilo, keď všetky stavebné objekty oboch obchvatov stoja.

Alebo existuje aj funkcia “Náhľad” pri odosielaní správ, tú používam ja. :smiling_imp:

1. Nehádaj sa so mnou. Šetrilo sa už len tým, že sa stavalo pomalšie, než bolo potrebné. Nebolo dosť peňazí ani len na plynulú výstavbu.
  2. A šetrilo sa samozrejme aj na parametroch. Keďže bude treba stavebne upraviť 1/2 profil pri dostavbe - business pre projektantov aj stavbárov namiesto toho, aby sa nastavili lepšie parametre a stavba sa stavala na lepšie parametre. Peniaze sú to tie isté, len ten efekt je rozdielny.
  3. A chápeš to dostatočne, pretože sám priznávaš, že nebolo peňazí na začiatku … bolo len na poklepanie kameňa.

Pomalšie sa rozhodne nestavalo, všetky termíny odovzdania boli splnené. Bola plynulá výstavba aj vtedy, keď nebolo dosť peňazí, pracovalo sa na zakladaní mostov. Bolo tam navŕtaných okolo 300 pilót. A pri vŕtaní pilót sa jednoduch nedá ponáhľať. Takysto sa nedá ponáhľaď pri stavbe mostov, kde sú určité technológie, ktoré potrebujú viac času ako stavba cestného telesa. Úprava terénu na stavbu druhého profilu, zatiaľ nie je potrebná. NDS má za cieľ postaviť celú R2 a potom sa zaoberať stavbou na celý profil. Na Tornali sa na niektorých miestach upravoval terén aj pre druhý profil.

Stavalo sa pomalšie a na tom ja budem trvať, aj keď mi budeš rozprávať tieto rozprávky na dobrú noc. Bolo tu menej ľudí, než tu mohlo byť, menej strojov, než tu mohlo byť, za čo nemôže stavebná firma, ale štát, pretože ten nemal viac peňazí. A k tomu, že čo sa dá alebo sa nedá: v západných krajinách sa stavia deň-noc. :open_mouth:

A k tomu, že čo chce alebo nechce robiť NDS, to mne prosím ťa buď taký dobrý, nevysvetľuj. :wink:

Dakujem obom za rady, budem skusat niekde “nanecisto”. No co uz, stalo sa, musim na sebe popracovat..