R2 Figa, východ – Tornaľa (obchvat Tornale)

Na tejto stavbe som bol od začiatku, poznám celú túto stavbu od a po z . Stavba bola odovzdaná načas, ľudí tu pracovalo toľko koľko bolo treba, stále sme mali čo robiť, nikdy nestála výstavba. Stavať v noci by bolo na tejto stavbe nereálne, pretože by bolo treba natiahnúť 11 km kábel a urobiť prípojky a stavať v noci tu nebolo ani treba, okrem betonáži mostov. Strojov tu bolo po celý čas toľko, že nemali pomali ani kde parkovať, preto niektoré parkovali priamo na stavbe. Bolo tu turnusové tempo výstavby, takže celé 3 roky sa tu pracovalo každý deň. A veľmi som nepostrehol, že by sa tu nejak šetrilo.

Ja som bol na tomto mieste ešte, keď tu nebol ani jeden stavebný stroj a pri výstavbe tiež párkrát. V podstate doprastavák nauč sa trošku rozlišovať fakty: stavalo sa pomalšie ako bol plán (štát), dávalo sa menej peňazí ako bol plán (štát) a sú tu dosť slabé parametre celkovo (štát), ja nikde nehodnotím stavebnú firmu: nehovorím, že ona je na vine tomuto stavu. A že ty si to nepostrehol, tak to je dosť možné, pretože ty si si robil svoju prácu a tej si mal určite dosť. :wink:

Musím len potvrdiť, že sa tu šetrilo a šetrí sa aj na D1 Mengusovce - Jánovce a bude sa aj tento rok…

Šetrí sa na: D1 Važec-Mengusovce a na R3 Oravský Podzámok-Horná Lehota. Ale že aj na M-J, to som nevedel - veď tam to ide hlavne cez EÚ ?!

Na stavbe Važec-Mengusovce sa šetrí to môžem na 100% potvrdiť, začína sa šetriť aj na stavbe Mengusovce-Jánovce, potvrdili mi to kompetentný z IS,a.s. Košice. Ale zatiaľ to nie je až také hrozné ako na Važec-Mengusovce.

Včera Prokopovič v TV: “Važec-Mengusovce sme šetrili zámerne, lebo sme chceli otvoriť naraz celý pás Važec-Jánovce.”

To ho samozrejme nenapadlo, že sa takto stavby predražujú. Okrem toho že aj Mengusovce-Jánovce majú problém s I. etapou, … ale chyba je, že aj táto vláda šetrí ďalej a už aj na stavbách SSC, čo tá minulá nerobila.

Myslel som samozrejme Važec - Mengusovce…pardon

D1 Važec-Mengusovce = dlhodobé škrty
D1 Mengusovce-Jánovce = nešetrí sa zatiaľ, naopak stavia sa na III. etape plný profil
R3 Oravský Podzámok - Horná Lehota = tu boli nejaké problémy pri výstavbe, ale myslím si, že sa tu aj šetrí - úsek sa tento rok neodovzdá

Nebude sa náhodou skôr pracovať na úseku ZV-DT ako na prepojení Oždian s Tornaľou?

ZV-DT je tiež v pláne, na to doprastavak zabudol.

Po dostavaní sa úsek má spoplatniť.

Áno, je v pláne,ale až po prepojení Oždian s Tornaľou, pretože tam sú horšie serpentíny, ako na ZV-DT.

Po dostavaní na plný profil sa má spoplatniť. Zatiaľ sa na obchvatoch Oždany,Tornaľa a po dostavbe 1/2 Figa platiť nebude.

Tak to sa mýliš.

Nemýlim, neviem z kade čerpáš informácie, ale sú nepravdivé. Sama NDS pri preberaní a potom pri odovzdávke Tornali tvrdili, že prejazd obchvatom bude zatiaľ zadarmo, kým sa nevybudujú ďalšie ťahy R 2. Sú to zatiaľ príliš krátke ťahy, aby sa na nich platilo. Potom stavba týchto obchvatov bola zbytočná, pretože by spoplatnenými obchvatmi jazdil málokto a premávka by sa vrátila na staré cesty.

Ja tvrdím, že po dostavbe Figy sa tento úsek spoplatní.

Tak uvidíme kto bude mať pravdu a kto čerpá zo správnych zdrojov.

:stuck_out_tongue:

Moje informácie, čo sa diaľnic týka, na 95% vychádzajú a narozdiel od iných “feroslavov” neveštím z gule … to potom R2 Tornaľa a Ožďany sú akým právom spoplatnené a Horelica nie ?

Premávka sa nevráti na staré cesty, nie tranzitná, pretože títo šoféri už majú diaľničnú nálepku kúpenú kvôli iným úsekom.

Ja osobne napr. neuznávam spoplatnenie akéhokoľvek pol profilu, či už D alebo R … ale môj názor je irelevantný vo vzťahu k tomu, čo je realitou.

Ja by som bol za spoplatnenie 1/2 profil. úsekov D/RC pre autá nad 3,5t.