R2 Figa, východ – Tornaľa (obchvat Tornale)

Kde si na tom bol, že Oždany a Tornaľa sú spoplatnené, prečítaj si svoj prvý úryvok čo si napísal.

Ja by som hlavne staval všetky úseky na plný profil a nie 10 rokov, ale 2,5-5 rokov podľa obtiažnosti a potom by som ich spoplatnil spravodlivo pre osobné autá do 3,5t jedine celoročnou známkou a všetky iné kategórie áut elektronickým mýtom. A kamióny by som spoplatnil aj na cestách I. triedy popri D/R, keď už mám prezentovať svoj komplexný názor.

doprastavak a ty kde si to pracoval, na akých úsekoch ?

Tieto úseky sú spoplatnené. A po dostavbe bude spoplatnený aj obchvat Figy.

[size=75]Quote update by B;[/size]

Na týchto úsekoch jazdia autá bez diaľničnej nálepky. A policajti nato nič.

ALe to už nesúvisí s tým, čo je a nie je spoplatnené. :exclamation: Doprastavak, od teba by som čakal po tých súkromných správach aj trošku presnejšie informácie, keď si taký informovaný … to totiž súvisí s toleranciou polície prvý polrok 2007 a potom to bude tvrdo pokutované. A tomuto ver.

Na stránke NDS nie je všetko pravda, čo je tam popísané, NDS sa jasne vyjadrila pri otváraní týchto úsekov, že zatiaľ nepočíta s úhradou za prejazd, žeby si to už nepamätali??? :question:

Ale veď to nie je len o stránke NDS, … prečo sa so mnou hádaš ? :arrow_right:

cassovia.sk/korzar/archiv/cl … 2006/2639G

No tak to som naozaj nevedel, že sú spoplatnené, vychádzal som z informácii od NDS pri odovzdávaní týchto diel, slúbili že obchvaty nespoplatnia až kým nevybudujú ostatné úseky R2 svoj sľub nedodržali. Dialničiar ospravedlňujem sa ti.

Každý sa niekedy pomýlime … NDS sa práveže tieto úseky zdajú dostatočne dlhé, ja sa ešte snažím, aby Figa bola zadarmo, alebo teda potom, nech sú spoplatnené surovo všetky 1/2 profily a úseky cez mestá, vrátane hlavného mesta SR. :bulb:

V tom článku na ktorý si dal link sa spomínajú aj tie horizonty, o ktorých sa tu veľmi dlho diskutovalo.

To je dobra sprava. Jednak som rad, ze bude existovat aspon jeden suvislejsi usek na R2 a hlavne, konecne bude opodstatnene jeho spoplatnenie.

Nesuhlasim. Kym je to polprofil R, nie je fair to spoplatnovat. Ved to je minimalny rozdiel oproti ceste prvej triedy. Takto budeme onedlho platit za kazdu cestu.

OT: cumil: vsak k tomu to aj smeruje, vyckaj do 2009 :wink: nad 3,5t budu zrejme cez satelit spoplatnene temer vsetky useky ciest I triedy …

Podobne v ČR, ale myslím si, že Čumil skôr reagoval na kategóriu áut do 3,5t …

to sa tazko porovnava, na ZV-Detva (ci skor ZV Slatina - Krivan) je velka vyhoda ze tam prakticky nie su stupania. Nevyhoda je viac prietahov a 2nasobna intenzita v porovnani s RS-Figa. usek Ozdany-RS je uplne v pohode.

Napisal som len, ze “spoplatnenie by bolo opodstatnene” :wink: Sucasne obchvaty su pomerne kratke, aj keby po nich jazdili pomale auta domacich, nebude rozdiel v case jazdy velky. A vynos z predaja dialnicnych nalepok sa nezmeni, domaci, ktori ju nepouzivali doteraz, si ju ani nekupia.
Ale pri 45km suvislom useku sa rozdiel medzi paralenou cestou 1.triedy uz prejavi.

No a prave s tym slovom “opodstatnene” ja nesuhlasim. Nie su 4 pruhy a navyse nie je mozne ani predbiehanie kvoli tomu, ze cesta kopiruje teren.

Ako kopíruje terén ?

zrejme mysli tuto horsku drahu

dialnice.info/album_page.php?pic_id=2208

ale to zase len kratky usek…
nebudem uz 4ty krat pisat rovnake argumenty a ukoncim to tym, ze treba najst vhodny kompromis medzi moralnou a ekonomickou otazkou spoplatnenia/nespoplatnenia. Ako uz bolo spominane, kompetentni skratka rozhodli ze za obchvaty Tornale a Ozdian je vhodne pytat peniaze.

To kopírovanie terénu na obchvate Tornali je zámerné.