R2 Figa, východ – Tornaľa (obchvat Tornale)

Nie je zámerné, taký je proste projekt.

Kopírovanie terénu je zámerné, vzniklo na základe projektu a výnimky, ktoré udelilo ministerstvo dopravy.

Výnimky sú udeľované dosť často, takže toto sem nepleť. :wink:

Prepac, este je asi na mna skoro rano, ale ako mam tomuto rozumiet? Ked je taky projekt, tak asi mal projektant taky zamer, teda je teren kopirovany zamerne, nie?

Zamer nie je zamerom sam pre seba, teda ten zamer musi mat nejaky dovod … a myslim, ze toto je nezodpovedana otazka, ze co je dovod, preco sa takato vynimka udelila a dana cast useku sa stavala kopirujuc teren… Teda aky bol dovod?

uz to tu pisal doprastavak asi 2 strany dozadu

toto nie je odpoved. co tak priznat si, ze projektant to neurobil najlepsie ako mohol.

Tak to je potom všetko zámerné, aj to že si sa narodil. :wink:
Zámerné je niečo, čo bude mať efekt pre budúcnosť. Tu to žiadny efekt nemá, pretože pri dostavbe na plný profil tu budú musieť byť stavebné zásahy. Keby to bolo zámerné, postavila by sa estakáda s násypmi, ale už by to bolo samozrejme drahšie a to nie je zámer, ale podmienka štátu.

Ale nie žiadne: zámer, výnimka a podobne.

Znovu: išlo o cenu diela, projektant si splnil svoju prácu.

Pockaj, ja viem, ze mi zasa povies, ze ta chytam za slovicka, ale v slovencine zamer znamena “uvazene rozhodnutie dosiahnut nieco, umysel, plan, ciel”, zamerne znamena “konane so zamerom, umyselne, cielavedome”. Z tohto hladiska veta “kopirovanie terenu nie je zamerne, taky je proste projekt” mne osobne zmysel nedava.

Nevadí, ako hovoril môj najhorší učiteľ: mojou prácou nie je naučiť, ale odučiť. :unamused:

Ale nič nie je zámerné, všetko má len svoje podmienky buď cenové (D) alebo potom parametrové (R) a toto rieši projektant. :bulb:

To potom logika hovorí, že je zámerom postaviť to takto, aby museli byť stavebné zásahy až sa bude stavať druhý profil, aby zarobil znovu projektant aj stavebné firmy, aj keď to logické nie je, keďže sa to tak skoro dostavávať nebude …

Oprava: cena - R, parameter - D

Je natom čosi pravda čo si napísal, skutočne projektant na určitých úsekoch nedomyslel stavebné parametre cesty, vraj to bolo projektované z helikoptéry.

konecne som sa dostal na sluzobku do roznavy a vychutnal si aj obchvat tornale. je to skvele, dobre to skrati cestu. bude to tam teraz niekde pokracovat? zdalo sa mi ze v smere od rimavskej soboty ako keby prebiehali nejake prace, je to tam cele rozorane.

Mohol by si upresniť, kde si to rozorané videl. :question:

romanca,

to je obchvat figy, ktory sa napaja na obchvat Tornale pri motoreste a obchadza Figu a serpentiny za nou (v smere od RV do RS). Co som ja videl par tyzdnov dozadu, pracuje sa na krizovatke pri motoreste, vyzera to tak, ze zatial bude urovnova… ale mozem sa mylit, uz sa nepamatam …

doprastavak,
takze to asi romanca myslel

Ako píše romanca, to je 3 km obchvat Figy a k tomu úpravy okolia. :wink:

Križovatka na R2 obchvat Figa pri motoreste Eva bude mimoúrovňová.

doprastavak,

vdaka za upresnenie !

podla mna je kazdy projektant, ktory necha vedlajsie trasy krizovani opisovat relief krajiny a hlavnu trasu prisposobuje mimourovnovo k povodnym vedlajsim trasam, je chory na hlavu a mali by mu okamzite odobrat vsetky licencie alebo koncesie

Tornala je odfusovana, ci sa to niekomu paci alebo nie. A uz vidim, ako tu dialniciar zacne “argumentovat”, ze podobne fuserstva sa najdu aj v usa.