devil
Február 16, 2026, 9:02am
373
ma to svoj dovod.
Už som to tu písal, spitoval sa ma to kaviarista, ale napíšem to ešte raz. Sú tam dva vysoké násypy, kvôly mostom a v stede je násyp preto, lebo tam bola vysoká spodná voda. Po celom tomto odfotenom úseku sú v telese násypu naťahané odvodňovacie rúry. Dažďová kanalizácia na tomto úseku musela ísť preto na niektorých miestach 3,5 m hlboko. Projektant to naprojektoval tak, ako sa to postavilo, samozrejme dalo sa to postaviť aj bez tých “ťavých hrbov” ale nato by bolo treba spravyť nový projekt a t…
Všetko by bolo v poriadku, keby mesto Tornaľa nezasahovalo do stavby. Most 207 ktorým sa začína ten ťaví hrb / most oproti červenému skladu a letisku/ si vydupalo mesto Tornaľa, pretože ráta s príchodom zahraničných investorov, čo sa aj potvrdilo. Most má väčšiu výšku, ako mosty 208 /most pri družstve/ a most 210 /most pri obci Starňa. Tento most pôvodne nemal stáť, mali byť namiesto neho vybudované obslužné poľné cesty, ale mesto Tornaľa si presadilo tento most, čo u NDS prešlo a most stojí. M…
https://infrastruktura.sk/uploads/default/original/2X/a/ae391a520bf54203011106306b6b84c87df9e130.jpeg
moze sa stat ze treba spomalit kvoli plnej ciare za pomalym autom. ale pravdepodobnost pri 5000 intenzite nie je velka. poloprofil setri 5 minut uz skoro 20 rokov. plny by usetril dalsie 1-2 minuty. plny profil je mensi prinos oproti poloprofilu nez poloprofil (dobra cesta) oproti zlej ceste. na situacia by bola keby sa R2 tahala suvisle a nie ako riesenia zavad…