caesar, a este si skus precitat tych 5 adoasovych bodov a zamysliet s nad nimi
kaviarista,
ja si plním prácu moderátora tak ako aj ostatní. Neviem, čo sa ti nepáči, postupujem tak ako aj Adoas. To, že tebe sa to nepáči - to je možné, bude to asi osobný spor, ktorý ale ja z mojej strany nepociťujem a už som ti to viackrát napísal v ss - tak skús komunikovať cez ss (pretože si v inej téme), ja rád zmením postup v niečom, čo sa ti nepáči, ale si 1. ktorý ma na tomto fóre na niečo teraz v poslednej dobe upozorňuje - ja som sa na tomto fóre veľmi veľa naučil čo sa komunikácie a diskusie týka, to je pravda a to si aj uznávam.
Ja však narozdiel od Adoasa upravujem príspevky z hľadiska gramatiky - ak vidím chybu.
Ad gramatika - je zaujem, aby boli opravovane gramaticke chyby?
A preklepy?
Alebo ich treba ponechat, nech je kazdeho povinnostou a vizitkou si to skontrolovat?
aquila by ti povedal, že diakritiku netreba.
Takže zostáva i/y. … ja podľa toho, či mám čas opravím niekedy aj preklep, výnimočne.
B;: ak budeš mať čas na opravenie gramatických chýb, bude to len fajn, príspevky sa stanú čitateľnejšími.
Inak myslím si, že je naozaj každého vizitkou kvalita jeho príspevku, týka sa to, samozrejme aj gramatických chýb. A viem tiež, že sem-tam zabudnem nejaký ten dĺžeň, alebo mäkčeň, najmä keď v rýchlosti píšem príspevok na tému, ktorá ma zaujme.
tak dnesok priniesol viacero noviniek jednak by sme mali coskoro nabehnut na lepsi hosting a taktiez sa na ziadost zmenila Sukromna Sprava na Internu Spravu
teraz si trosku vypomozem mottom t-mobilu
for a better world for you
Rebranding je snad hotovy.
Ak by ste este niekde nasli Sukromne spravy resp SS
v texte alebo obrazku, dajte mi prosim vediet cez IS.
dakujem
B;
tak uz sme presli na novy hosting, vypadky boli preto, lebo sa presuvala domena a aj obsah na fyzicky iny server teraz by to malo ist jednak rychlejsie a jednak temer bez vypadkov
na podnet randoma som pridal aj RSS feed pre forum aj pre album
adresa pre vseobecny RSS feed je
http://www.dialnice.info/rss.php
pre album
http://www.dialnice.info/album_rss.php
je mozne si RSS aj modifikovat, ked clovek nechce odoberat vsetky novinky. tu je syntax pre URL
1. f=X
kde X je ID sekcie, ktore sa da vycitat napriklad z linku ked tuknete na danu sekciu (napriklad dialnice maju ID 2)
2. topic=X
kde X je ID temy, ktore sa da vycitat napriklad z linku ked tuknete na danu sekciu (napriklad D1 Bratislava, Viedenská cesta - Prístavný most ma ID 178)
3. c=X
kde X je pocet poloziek vo feeda (standardne je to 25)
4. t=1
len nove temy (odkaz na prvy prispevok z nich)
dalsie premenne
nolimit - turn off “If-Modified-Since” record limit (by default)
styled - pouzije XSLT styl namiesto RSS
atom - vygeneruje atom 0.3 feed namiesto rss 2.0
login - zapne www autentifikaciu (nemusi fungovat na vsetkych strojoch)
uid=X - nastavi uzivatelove ID pre www autentifikaciu. odporuca sa pouzivat aj pre login s diakritikou.
priklady na pouzitie:
http://www.dialnice.info/rss.php
zobrazi 25 poslednych prispevkov
http://www.dialnice.info/rss.php?login&atom
zobrazi 25 poslednych vo formatovani Atom 0.3 namiesto RSS 2.0
http://www.dialnice.info/rss.php?login&f=2&c=10
Zobrazi poslednych 10 prispevkov zo sekcie Dialnice
p.s. pre neznalych co je to RSS feed odporucam tento clanocok
chcel som byt minimalisticky … ty mi snad citas myslienky aquila … co dodat … ĎAKUJEM
ja mam sice rss rad ale tento chaos sa neda citat. na aktivne forum je podla mna rss nevhodne, je tu prilis vela novych prispevkov. mozno by to malo zmysel vtedy, keby kazdy link v tom rss feed bolo poslednych 10 prispevkov z temy a boli by tam len temy s novymi prispevkami. takto je to o hubu, vypluje to na cloveka tolko toho, ze je prehladnejsie to citat normalne.
este ma napada, ci sa da aj niektore sekcie vylucit, napriklad ak by som nechcel monitoring tlace…
ja by som ale privital, keby sa dali prispevky v teme radit v opacnom poradi od najnovsieho po starsie, pre mna ako pravidelneho navstevnika je to takto par zbytocnych klikov navyse pre viac strankove temy, ja si vzdy necham vylistovat temy s prispevkami od poslednej navstevy a mam tam vsetko.
Ale to sa dá zmeniť, je na tu na to možnosť (spodná lišta na každej stránke-téme)
Ten systém, ktorý tu je teraz je lepší, lebo práveže hlavne tam, kde je viac strán sa to odrazí.
romanca, preto su tu moznosti si to nastavit podla indivitualnej potreby a koniec koncov nikoho nenutim RSS vyuzivat, ale ak to urobi niekomu prospech a pre mna to bola relativna mala namaha, tak preco by som to neimplementoval ?
je vzdy lepsie mat moznost vyberu
ad radenie prispevkov, momentalne sa to da nastavit len globalne, alebo ako spomenul caesar. ale skusim pozriet ci by sa to nedalo nejako doprogramovat, aby to islo aj individualne, aj ked uz sa tu tento problem raz riesil a vacsina sa vyjadrila za zachovanie terajsieho stavu … inak ak tuknes na tu malu sipocku tak sa dostanes vzdy na posledny prispevok v teme
jasne prepac ze som sa vyjadril ako vecne nespokojny slovak. cenim si co vsetko pre forum robis. len som si tak zauvazoval nad zmyslom zivota. aj ma potom napadlo ze je to strasne grumpy prispevok. ta sipocka je cool asi mi to takto staci.
aquila, díky za rss, mne to tu chýbalo (hlavne tá galéria je cool)
Good work, man
Ešte keby tak fungovalo RSS aj na stránkach NDS…
mierne zhrnutie noviniek vo fore
1) ranking system
momentalne platny system rankingu je nasledovny
–
nováčik 0 - 9
návštevník 10 - 49
diskutujúci 50 - 99
pokročilý diskutujúci 100 - 249
aktívne diskutujúci 250 - 499
zaslúžilý diskutujúci 500 - 999
veterán fóra 1000 - oo
2) RSS feed pre forum a album
bol zavedeny RSS feed pre forum aj pre album. RSS feed pre forum je plne customizovatelny. viac detailov v tejto teme
dialnice.info/viewtopic.php?t=1925
3) sukromne spravy
problematika sukromia a najma sukromnych sprav bola prediskutovana v tejto teme
[infrastruktura.sk/t/zabezpecenie-internych-sprav/1722/1)
4) podpora projektu dialnice.info
vzhladom k vyraznemu narastu zaujmu o stranky projektu www.dialnice.info vyrazne vzrastlo aj zatazenie, presiel projekt na lepsi komercny garantovany program, cim situacia sa rapidne zlepsila.
avsak toto riesenie nie je zdarma, takze ak ma niekto chut a ochotu podporit projekt www.dialnice.info tunak
http://dialnice.info/dplus.html
je tam popisanych viacero moznosti podpory,medzi inymi aj nepriama podpora ako aj vyhody podpory
diskusia, ktora predchadzala tomuto kroku je tu
pribudla nova sekcia, ktora sa bude venovat PPP a financovaniu projektov (t.j. nie len dialnic) ci uz zo strany statu, NDS alebo aj cez EU fondy
Public Private Partnership (PPP) + financovanie projektov
Toto bol velmi dobry napad. S tymto ja som velmi spokojny.
Rozhodol som sa pokracovat v tejto teme ja. Na zaciatok menej a aktualne k PPP. Podla casu budu aj dalsie prispevky.
bola premenovana sekcia Cestne stavby na Cestna siet aby lepsie vystihovala realitu