tak uz funguje aj pridavanie avatarov. nie je sice k dispozicii ziadna galaria, ale podla mna si aj tak ked uz nahra kazdy svojho vlastneho
takze zopar noviniek o fore
ale nez zacnem, tak dufam ze ste mali pekne sviatky
-
ako uz bolo avizovane forum sa bude stahovat na novu domenu. povodne som myslel ze sa to stihne pred velkou nocou, aby som mohol pocas tychto par dni volna robit uz na “novom”, ale su nejake problemiky s domenou (vcas upozornim na adresu, zopar ludi uz vie, ale mozete sa tesit na reprezentativnu adresu a stabilny hosting)
-
forum sa bude aj mierne upgradovat, uz teraz pribudli napriklad hodnotenia podla prispevkov
0 - 9 => nováčik
10 - 49 => návštevník
50 - 99 => diskutujúci
101 - 249 => pokročilý diskutujúci
250 a 499 => veterán fóra
500 a vyssie => guru fóra
btw. ak by ste radi rozsirili hodnotenia resp “ranking” alebo inak ho pomenovali, tak vsetky navrhy su len a len vitane.
-
kedze na novom hostingu bude k dispozicii asi 1GB priestoru (oproti sucasnym 50MB), tak planujem dat do novej verzie fora aj moznost priamo v ramci prispevkov pripajat prilohy (ci uz obrazky alebo aj spakovane vacsie subory)
-
mno a na zaver bude este mala drobnost a to mierne upravene logo stranky.
-
toto je skor vec casu, ale mozno aj grafika sa mierne zmeni
snad k lepsiemu
–
ad forum, ci to bude alebo nebude marna praca. hm, ked to poviem, tak ze uz z istych osobnych dovodov nelutujem vznik tohto fora a aj do istej miery kvoli dialniciarovi…
a ze to tu uz trosku spomaluje sa dalo cakat, faktom je ze, okolo slovenskych dialnic sa toho extremne vela nedeje to si musime tiez nejako uvedomit
predsa len tych 10-15 km rocne vela vody nenamuti.
ked sa priznam, tiez som necakal, ze forum sa tak skoro dostane nad 1000 prispevkov a zase tiez ze tak rychlo atmosfera opadne.
ale plus minus gro informacii (najcerstvejsich akych sa da) su vo fore obsiahnute, relativne lahko pristupne a teraz uz bude nasledovat len mravencia praca
ked budem mat znovu viac casu, tak asi prejdem uplne od zaciatku povodne forum a budem sa snazit cim viac informacii post hoc preniest sem. samozrejme tento prenos by som nerad vyhradzoval len sam sebe
len problem so starym forom je, ze to je docela fuska ho preluskavat od zaciatku a z kopu kecov povytahovat informacie
inak ohladne domeny, ak vsetko pojde ozaj ako ma, tak to bude do konca tyzdna aktivne. ale zase necakajte velke zmeny
tak a uz je to tu
forum je uspesne zmigrovane na novu domenu a hlavne na novy hosting! mno a teraz k zmenam. btw. kedze sa presuvala cela databaza a boli aj problemiky (najma kvoli diakritke), tak keby ste spozorovali nejake problemiky alebo nedostatky popr nieco by chybalo tak mailnite mi na
webmaster (zavinac) dialnice (bodka) info
pri migracii som pomenil aj vsetky odkazy tak aby smerovali nie na dialnice.aktualne.cz alebo na dialnice.info (vacsinou odkazy na clanky v monitoringu tlace), takze aj to by malo byt ok. ale keby niekto zbadal nieco co som neupravil, tak sa tiez ozvite.
ako bolo uz avizovane, novy hosting ma k dispozicii 1000 MB odkladacieho priestoru, preto som dorobil aj modul “fotogaleriu” =>
dialnice.info/album.php
jednak je mozne fotografie, alebo aj fotodokumentaciu vkladad do jednotlivych kategorii (ak sa to bude rozrastat tak to prerozdelim detailnejsie), a navyse ma kazdy moznost si robit aj sukromnu galeriu.
takto nebude nikto od nikoho odvysli a moze si uplodovat obrazky ako sa mu zachce.
zatial je limit na jeden obrazok dany na 1 MB, co je viac nez postacujuce, ale napriek tomu by som vas poprosil sa snazit drzat obrazky v mensich rozmeroch (napriklad max 800x600 aj ked povolene je to zatial do 1024x768).
a kedze sa jedna o komercny hosting, tak je to samozrejme konecne aj bez reklamy
dalsia drobna kozmeticka zmena je logo neni to stale nic extra, ale take uhladenejsie ako to stare
ranky uz boli spominane predtym, takze to uz neni ziadna novinka.
kazdopadne dufam ze sa vam domena dialnica.info a “novy” domov tohto fora a stranky paci a date si ho do oblubenych poloziek
p.s. aj ked to zatial taham financne vsetko sam, ak by predsa len niekto mal zaujem na nejakej financnej podpore tak sa mi ozvite na sukromnu spravu (je mozne poslat peniaze na ucet na slovensku, v cechach, rakusku alebo poslat peniaze kreditkou).
tak doslo uz aj na posledny bod, mierna zmena designu
dufam, ze sa tento jemny facelift bude pacit viac ako povodny look.
inak za logo z velkej casti treba podakovat mel-ovi. ja som ho uz len upravil do finalnej podoby aby to paslo do noveho designu
Aquila, gratulujem Ti ako admin si fakt dobrý, zvládaš aj modernizáciu fóra a si skutočne aj priamo “jedným z nás”, to nie je na každom fóre.
dakujem za uznanie snazil som sa
skratka nieco na styl prispevok komunite/verejnosti. zatial sa to dari
takze zopar mensich noviniek
uprava fotoalbumu, kde uz funguju aj podkategorie. zatial to neni uplne 100%, ale casom to dorobim uplne. kazdopadne ak bude niekto chcet nejake fotky pridat nech ich prida do zlozky “nezaradene” v danej kategorii, alebo nech mi posle SS, aku konkretne sub-galeriu chce vytvorit. bohuzial sa to zatial inak neda ..
ale na sprehladnenie galerie by to malo zatial stacit
niektorych (trebars nas lenivsich potesi urcite nova moznost “rychla odpoved”, kedy neni treba extra tuknut na postnutie odpovede. staci skratka napisat text a tuknut na tlacidlo odoslat. faktom je ze v tomto rychlom, ale na druhej strane jednoduchom mode nie su aktivovane “barlicky” na utvaranie prispevku ako vkladanie obrazkov, web stranok, formatovanie etc (to treba vediet uz spamati
)
jo a taktiez pozor, ci ste zalogovani, lebo prispevok sa posle tak ci tak, len bude ako anonymny, vsak urcite si zvyknete
dalej upravil som par detailov ci uz viditelnych, ako pocet novych prispevkov od poslednej navstevy, rozne graficke drobnosti, alebo tych menej viditelnych a skrytych v systeme
enjoy it!
Doporučujem praktizovať vo fóre: Do nadpisov sa snažte dávať slovenské názvy a 1. písmeno veľké.
kedze sa v poslednych dnoch objavovoalo nespocet vulgarnych a urazlivych prispevkov od anonymnych prispievatelov, pristupil som (aj ked nerad) k povinnej registracii, pri ktorej je nutne overit identitu cez platny email.
ak ani toto nepomoze, dalsim krokom bude moderovana registracia, cize kazdeho uzivatela bude nutne schvalit. dufam, ze k tomuto kroku nebude nutne pristupit.
dufam vsak ze sa situacia unormalni a budu moct prispievat aj anonymni prispievatelia.
myslim si, ze nie je ziaden problem sa zaregistrovat. registracne udaje su minimalne a nikomu neohrozia jeho anonymitu. je to azda len lenivost anonymnych prispievatelov a mozno aj ich vypocitavost ak reaguju s roznymi nazormi v roznych castiach fora a pri diskusii nevedno, ci prispievatel anonym je ten isty, ako prispievatel anonym o tri prispevky vyssie.
Aquila, momentálne to bolo jediné riešenie a naviac, registrácia si vyžaduje min. informácie o užívateľovi.
Bolo to jednoznačne správne riešenie, pretože je iné sem prispievať ako registrovaný užívateľ, … potom si každý rozmyslí akým spôsobom sa tu bude vyjadrovať, ja som si tým prešiel, tiež mi bolo vymazaných cca. 10 príspevkov za tú dobu, čo som tu a až teraz som pochopil, čo je to diskusia na internete (my starší, to už je horšie … )
Aquila,
ako si spomínal, tak sem dávam návrh na nové hodnotenie užívateľov podľa počtu príspevkov tak, aby to zohľadňovalo súčasnú situáciu (čiastočne s tebou súhlasím):
- 0-9 príspevkov … nováčik fóra
- 10- 49 prísp. … návštevník fóra
- 50-99 prísp. … diskutujúci fóra
- 100-249 prísp. … pokročilý diskutujúci fóra
- 250-499 prísp. … legionár fóra
- 500-749 prísp. … znalec fóra
- 750-999 prísp. … generál fóra
- 1000-1249 prísp. … veterán fóra
- 1250-1499 prísp. … expert fóra
- 1500-… prísp. … guru fóra
Myslím si, že takto je to spravodlivé. Ja osobne sa napríklad necítim byť guru fóra, na to mám ešte čas.
Je tu 4000 príspevkov a do konca leta ich tu bude cca. 6000 podľa môjho odhadu, takže nové hodnotenie je na mieste. Je ich 10 a dosť som nad tým rozmýšľal. Okrem toho, nad 500 už sme aj ja aj ty a budú ďalší.
Dúfam, že sa niečo z tohto uplatní aj v praxi alebo sa k tomuto vyjadrite aj vy, ostatní užívatelia.
tak zatial som len vymenil experta a guru fora, s tym ze guru fora zostava zachovany ako najvyssi ranking, ale od kolko prispevkv ho clovek dostane nepoviem
Ano, ďakujem, nech som aj legionár, čokoľvek, len nie guru.
mno tak dalsie novinky vo fore, aj ked skor mini, ale len pre sumarizaciu
trosku boli pozmenene ranky/hodnotenia. pre velky zaujem o diskusiu aj v inych temach pribudla aj nova seckia “Ina infrastruktura a stavby”. zatial sa tam zacina diskutovat o zeleznicnych stavbach a MHD, ale casom sa snad pridaju aj dalsie stavby mno a na zaver, boli zlucene sekcie stavieb v zahranici (predtym bola samostna sekcia pre CR a zbytok sveta, teraz je to jedna sekcia rozdelena na podsekcie
ked budem mat teraz kusok viac casu, tak planujem zopar drobnosti implementovat vsak nechajte sa prekvapit
mno ale hlavne ma tesi, ze sa nam tu pomaly ale iste rozrasta komunita a je tu cim dalej tym viac hodnotnych informacii
Sem ešte vyjadrím 1 svoj postreh. Neviem, ako to tu vyzeralo pred povinnou registráciou kvôli prispievaniu, ale asi tak ako aj inde, …
Toto fórum je v rámci možností slušné, bez vulgarizmov a na dosť dobrej úrovni celkovo, aj je moderované, takže priebežne sledované a toto robí tú kvalitu oproti iným diskusiám na Pravde alebo Sme atď.
Dnes si založiť e-mail je minimum námahy a stojí to za to. Dúfam kvôli verejnosti, že tu nebude platená sekcia ani nič podobné, za čo by bolo treba peniaze.
ja by som sa najprv rad podakoval za komplimenty ale teraz k veci
osobne som od povinnej registracie ocakval uz odskusany efekt t.j. ze sa zvysi kvalita, ale zrejme klesne pocet prispevkov a mozno aj mnozstvo informacii. moznost postovat uplne anonymne som preto nechaval, kvoli ludom, ktori maju co povedat, ale z roznych dovodov si chcu zachovat co najvacsiu anonymitu .. mno ale vidim, ze registracia predsa len nie je az taka bariera pocet prispevkov stupol, kvalita tiez. aj ked to nesuviselo priamo s povinnou registraciou. navyse sa odfiltrovalo hrozne vela nezenaleho textu:) skratka celkovo som spokojny
ad prevadzka: ano forum je umiestnene v zahranici, ja ako majitel som tiez v zahranici a nemam ani nejake zavazky v tejto sfere, cize predpoklad nezavislosti je tu velky
server prevadzkujem z drtivej casti z vlastnych zdrojov, ci uz financnych alebo casovych na upravu fora (inak behom tyzdna budu mierne zmeny k lepsiemu, budem upgradovat system to len na okraj
.
skratka kazdy z nas ma iste hobby, dialnice su tym mojim. a navyse som len rad ze som nejakym stylom mohol aj prispiet jednak komunite ale aj umoznit verejnosti ziskat tazko dostupne informacie
spoplatnenie alebo nebodaj platena sekcia urcite nebude. mozno jedine casom bude galeria pristupna len registrovanym clenom => zobrazovanie velkeho mnozstva obrazkov spotrebuva objednanu prenosovu kapacitu a nad jej ramec treba samozrejme znovu platit ale zatial to zhruba vychadza
takze pohoda
p.s. tymto by som sa chel aj “ospravedlnit” tym, pre ktorych sa stalo toto forum taka mierna “droga” a obera ich (v dobrom slova zmysle) o cas
aquila,
mám 1 otázku:
Aké je súčasné hodnotenie fóra vzhľadom na počet príspevkov?
Prečo má Alexander Velky hodnotenie “eminencia fóra”?
Nie je to nič v zlom (proti AV). Keďže Diaľničiar má “guru fóra”, max. na tomto fóre a zrejme ako si sa aj niekde už vyjadril, že len on bude mať toto hodnotenie, tak je snáď eminencia fóra nejakou novinkou alebo je to len špeciálne pre AV?
Aj keď ako sa hovorí, radšej bez pocty ako byť mŕtvy.
hodnotenie zatial konci pri expertovi fora. su tri specialne ranky … dialniciar => guru fora, AV => eminencia fora a potom ja site admin
Pri prehliadaní iných stránok som našiel takúto reklamu: