komercializacia fora ?

zdravim,

v poslednej dobe bolo viacero vypadkov fora. ako som uz objasnoval, je to tym ze stranka uz ma podstatne viacej requestov a navstevnikov ako na zaciatku. server sa zda ze to v sucasnej konfiguracii nezvlada, cize treba zaplatit vyssi takzvany service level agreement.

viacero ludi sa stazuje ze je to “neudrzatelne” tento stav ked to tak casto vypadava. vsetko je vsak riesitelne :wink: povodne som ani nemyslel ze sa toto forum tak ujme a hlavne ze bude tak navstevovane ako je. snazil som sa aby to bola nezavysla diskusna platforma bez reklam a bez komercie, co vsak vyzera ze sa bude musite zmenit. tuto celu stranku financujem ja z vlastneho vrecka ako moje hobby :wink:

mno a kde je problem ? samozrejme ako vzdy v peniazoch :slight_smile:

takze riesit sa da situacia vzdy prejdenim na vyssi SLA, alebo inu hostingovu spolocnost. avsak ako som povedal, vsetko nieco stoji. takze su tu viacere mozne scenare ako mozete aj vy pomoct zlepsit toto forum. aj ked som povodne nechcel, momentalne to uz vyzera ako nevyhnutne, je komercializacia fora … takze zrejme budu reklamy

ale je tu aj dalsie mozne riesenie okrem reklam, dobrovolne prispevky.

rad by som pocul vase navrhy co by vam viacej vyhovovalo. reklamy, alebo prispevky, alebo kombinacia oboch ? :slight_smile:

Chyba mi tu par informacii:

• ak reklama, predpokladam, ze by ju sem dodaval poskytovatel hostingu, ako by to vyzeralo? Vzdy niekde naokolo by boli dake bannery, jeden, i viac, ci ako? Co by po technickej stranke (ake zlepsenie hostingu) sposobila reklama?

• financie - kolko s reklamou a kolko bez reklamy a ich dopad na kvalitu hostingu?

Ak nevies presne udaje, staci nieco orientacne.

No, a vynara sa otazka pri prispevkoch, ako na ne :wink: Asi povinne by okresali forum, na druhej strane co ak dobrovolne nebudu v dostatocnej vyske?

dopad na hosting by bol asi taky, ze by sa zaplatil kvalitnejsi SLA a nemali by sa stavat takeho vypadky. a snad by aj vsetko malo ist rychlejsie :wink:

ad reklama, nedodaval by ju dodavatel hostingu, na to by sa spravil vlastny banner system :wink:

ako by to vyzeralo, mno zhruba v hornom pravom okraji stranky, na konci fora a zrejme aj v priebehu fora by bol banner. cize cca 3 bannery na stranku.

kolko to prinesie financii, tazko teraz povedat. ked sa priznam nemam uplne prehlad kolko by boli firmy ochotne na tomto fore dat za reklamu, takze je to skor v pripravnej faze.

ako na prispevky ? mno su dve moznosti bud zasielanim na ucet (SK, CZ, AT) , alebo cez kreditnu kartu relativne anonymne cez “paypal donate”.

ako odmenu za prispevok by kazdy kto prispel dostal pod avatar iste darcovske logo, ze je prispievatel alebo take nieco. skratka aby mal z toho prispievatel aspon nejaky dobry pocit :wink: plus by pripadali do uvahy dalsie zvyhodnenia prispievatelov … o ktorych by sa este rozhodlo.

ak by sa naslo dostatocne mnozstvo ludi, tak by v pohode stacilo len cca nejakych 50-100 korun od kazdeho na rok, co je najkych 2,5 - 3 euro :wink: samozrejme vyssie sumy by boli tiez vitane :wink:

to co som nadskrtol boli len navrhy :wink: technicke riesenie by sa nasledne doladilo :slight_smile:

a taktiez uvitam aj vase napady a diskusiu o nich;)

dalsia moznost je co ma napadlo, ako mozno odlahcit foru a nebolo by nutne komercializovat forum, je osekat iste funkcie. napriklad galeria by bola dostupna len registrovanym uzivatelom, zrusilo by sa vyhladavanie a par dalsich drobnosti.

ale osobne by som to skor povazoval za krajne riesenie …

mno ked ma ale napada, tak zhruba uvazujem, ze by s okamzitou platnostou bola galeria pristupna len pre registrovanych. toto by mohlo docasne mierne pomoct … ale o moc nie ..

Tak uznavam, ze je dost mozne, ze ja tu sposobujem problemy, kedze teraz za posledne dni som tu dost casu a aj som tu poslal dost vela prispevkov, ale:

1. Mam cas tento tyzden, tak to vyuzivam.

2. Mam lepsi prehlad tym, ze som tu, co je len dobre a poznam vas nazor na mnohe problemy.

3. Zlepsuje sa mi jazyk - vela toho prekladam v niektorych temach.

Takze ja som spokojny uzivatel fora. A poviem to takto: Je tu este velmi vela tem, kde by som sa rad zapojil do diskusie alebo kde by som na nieco reagoval, ale nemam cas - ak ja napisem 50 prispevkov, tak pride reakcia na min. 30 z nich atd. - ale o tom je forum.

Pocet prispevkov narasta, aj pocet uzivatelov to je mozne.

Ja zvazim, ci prispejem - nejde mi o sumu, ale skor o to, ze sa snazim byt nestranny a ziadnu takuto aktivitu nefinancujem ani firemne ani sukromne. Na druhu stranu forum je pretazene aj kvoli mne. A to sa priznam, ze som presiel tak 50-60% jeho obsahu, viac som nestihol.

Uvidim, ako sa to tu bude vyvijat - ale ja som skor za moje neplatenie, to nech mam radsej menej pristupov - specialne nepristupne sekcie nech sa tu spravia alebo take nieco, ja chcem byt radsej nestranny.

Pisem to uprimne, ako to je. :wink:

A mohla by tu byť reklama nejakej stavebnej firmy so sloganom:

Vy diskutujete, my pre vás staviame. :laughing:

Ja som aj za príspevky. :sunglasses:

ako vidim, (aj podla SS), tak radsej by ludia prispeli ako by tu boli reklami :wink:

zatial som experimentalne spustil moznost relativne anonymneho darovania cez PayPal a cez kreditnu kartu. Prispevok neni nicim stanoveny a je na kazdom kolko je ochotny darovat :wink: jedno ci to bude 1 euro alebo viac :wink: ano da sa darovat aj jedno euro :slight_smile:

samozrejme, je mozne darovat aj priamo prevodom z uctu, ci uz na ucet na slovensku, v cechach alebo v rakusku :slight_smile: staci sa ozvat cez SS, ako uz zopar ludi urobilo, ktorym napisem aj SS s instrukciami :wink:

ak sa podari nazbierat aspon cast prostriedkov, tak by som hned zmenil hosting, lebo aj dneska server docela dost vypadaval :wink:

moznost prispiet je velmi jednoducha, v podstate na kazdej stranke, respektive na jej uplnom konci (aby to zbytocne nevyrusovalo pozornost :wink: je nasledujuci obrazok na, ktory staci len tuknut a postupovat podla instrukcii.

instrukcie by mali byt bud v nemcine alebo anglictine .. bohuzial paypal podporuje slovensko len tym ze je mozne si zaregistrovat kreditnu kartu a s nou platit, este to pre nas neprelozili :slight_smile:

hm, tak som to hned aj vyskusal. fungovat to funguje, len si parchanti uctuju poplatok za prijatie platby z kreditky 35 centov fix + 3,4% provizia zo sumy. mno co uz no, neni to take hrozne :wink:

ale kazdopadne tymto padom, je tu sice tato moznost pre tych co maju kreditnu kartu a zda sa im to byt pohodlnejsie poslat peniaze takto :wink: mno ale prevod cez ucet je teda vyhodnejsi :wink:

mno a ako sluboval, kazdy dostane pod avatara dalsiu ikonku ze prispel :wink:

mno rozhodol som sa zaviest “d-plus” program ako “dialnice plus”. trosku som urobil aj logo pre tych co prispeju :wink:

vyhoda je zatial len jedina a to pocit z dobre skutku :wink:

len som si tak spomenul, ako lesoochranarske zdruzenie Vlk umoznovalo, aby si ludia kupili v lese jeden strom (alebo aj viac) a tak zachranili les :wink:

tak kedze vypadky su docela caste, rozhodol som sa prejist na vyssi level hostingu :wink: zatial skusobne, potom uvidime co z toho bude :slight_smile: ak sa stav zlepsi a budu financie zostane dialnice.info na lepsom hostingu :slight_smile:

I ked nie som prispievatel do fora, ale len pasivny citatel (pravidelny), myslim si ze lepsie by boli asi tie banery. Ved preco nie?

Kolko stoji prevadzka fora mesacne, ak to nie je tajomstvo?

cumil: samozrejme ze to nie je tajne :wink: vid IS :wink:

inak bude tu zrejme nakoniec dualny system :wink: t.j. aj prispevky a aj reklamy budu nutne. ten kto prispeje samozrejme but mat reklamy odfiltrovane a dostane navyse aj moznost vyuzivat emailovu schranku v tvare [zvolene_meno]@dialnice.info a zrejme aj nejake dalsie vyhody, ktore su v stadiu implementovania :wink:

tak uz tu mame aj zopar prispievatelov :wink: ktori su pekne oznaceni logom

za technicke prevedenie, resp prepracovanie treba podakovat B;

hm .. platit ci neplatit ?? neprispievam sem velmi casto, ale najsmutnejsie na celej veci je: ci uz dialnice.info alebo highways.sk su stanky nadsencov, ktory sa zaujimaju o veci dopravy a teda veci verejne…

a ani SSC a jej nastupca NDS a ani MDPT (mimochodom platene z nasich dani) nemaju akykolvek zaujem inforovat na svojich weboch o tom co sa deje …

moj navrh nech to odhostuje stat .. nejakych par MB na disku s dobrou linkou sa snad na MDPT najde … ved o com su telekomunikacie :slight_smile: a este aj spojene s dopravou ? dokonca v jednej budove

verdi: ano spravne si podotkol, nebyt nadsencov tak je to slabe :wink:

a mohlo by byt viacero tak optimistickych ludi ako si ty :slight_smile: pekny, ci skor skaredy priklad pristupu statu je domena www.ndsas.sk … cize tam je vidno realne pristup …

Ako je to so stavom pomoci foru :question:
Je potrebne prispiet :question:
Pripadne kde mozem konzultovat moznu reklamu na fore :question:
Je to vobec potrebne, prispievat na forum :question: Vidim ze dost vela ludi podporuje “tento projekt”.
No v kazdom pripade, uvidim, ci tu ostanem dlhsie ako par dni a uvidim co dalej, ale zakladne a aktualne info by som privital.

Ja by som dal tak mensi navrh: rozsirit paletu so smile. :wink:

zacal by som asi tak, ze kazda pomoc je vitana :wink:

ohladne moznosti podpory tohto projektu je napisane vsetko dolezite tu

dialnice.info/dplus.html

koniec koncov, odkaz na dialnice.info/dplus.html je v zahlavi kazdej stranky :wink:

a samozrejme konzultovat priamu pomoc je mozne aj so mnou :wink:

Po dnesku a Albansku neprispejem, nic osobneho, koncim.
Ak som zabral priestor na databaze, zmazte ma.
Oficialne vyjadrenie Bechtelu sem uvediem, lebo uz som im napisal e-mail. A uvidime, kto ma pravdu, ale myslim si, ze ked o tom pisu vsetky agentury, tak asi sa ta dialnica stavat ma.
Dneska som vychovaval k***t a kokoš v teme slovnik v HR, mam chut ho premenit do SJ, ale neznizim sa k tomu k comu Branco.
Ste tu cisti cenzori, nic ineho. Nestrpite iny nazor a pouzivate mazacie prostriedky k dosiahnutiu ciela.