Polhodinovy interval je len 6x vramci pracovneho dna. Cez vikend su tam aj 2-hodinove intervaly.
O 23 vecer prilieta Austrian - to si cestujuci aktualne mozu 6 hodin pockat na letisku na prvy ranny spoj. Ryanair z Prahy prilieta 20:05 - 2 minuty z lietadla na zastavku MHD sa neda stihnut ani v Kosiciach.
Na vikendovy Wizzair o 6:55 do BA mozes ist tiez s MHD, ale musis prist den pred odletom a na letisku prenocovat.
Su tam casy kedy v nejakom okne prileti/odleti 2x pravidelna linka + chartre a za cely cas tam pride 1x pouzitelny bus MHD. A takych prikladov je tam vela.
“Naviac, PP znamena, ze tam jazdi vela kamionov a nakladakov.”
A tým ako presne pomôže električka?
K zvyšku.. je v poriadku dotovať niekoho súkromný biznis štátnymi peniazmi aby sem nakoniec vozil indov a filipíncov? Ako by si sám povedal, kľudne nech podnikajú týmto štýlom ale nie za moje a prajem im veľa šťastia.
V poslednej vete si asi zabudol, že máš trolovať, lebo to je napísané vecne a rozumne, za mňa ideál aj peniaze z dotovania energií presmerovať do inštalácii obnoviteľných zdrojov.
Dalej trolujes nezmyslami, tentokrat od prvej vety. Kde som ja napisal, ze im “pomôže električka?” Zopakujem ti co som ja napisal:
“Preco na tomto fore ludia stale dokazu odbocit od podstaty k druhoradosti. Kazdy suhlasi, ze cestu treba ale nerobi sa. Ale tu “odbornici” idu odvadzat diskusiu k tomu, ze preco elektricku netreba. Cize este raz:
PRECO SU Z DIALNICE VYBORNE NAPOJENE HEJSLOVACKE LETISKA OD BLAVY CEZ ZILINU PO POPRAD. ALE NA KSC SA MUSI V JEDNOM SMERE 2X PRECHADZAT DEDINU PERES AJ ROVNAKY SEMAFOR, A V DRUHOM SMERE SA MUSI ZAS ZBYTOCN PRECHADZAT CEZ PERES A DOKONCA V PRI CESTE DO RV ZACHADZAT AZ DO KOSIC? PRECO SA TOTO 10 ROKOV NERIESI, KED SA NA TO STAT ZAVIAZAL?”
K ostatnym, niekoho sukromny biznis je treba dotovat, lebo je to zahranicny investor, a ak by tu dotaciu nedostal, tak by sem neprisiel. S indmi a filipincami nemam ziaden problem. Ale vidim, ze sme stasnta krajina, ked uz mozeme ohrnat nosmi nad pracovnymi prilezitostami (byvala tu aj 30% nezamestananost).
Posledných x príspevkov sa debatovalo o tom či električku či autobus. cestu logicky potrebujú všetci, otázka bola či aj električku alebo nie.
30% nezamestnanosť tu bývala, ale už nie je a tomu treba prispôsobiť aj politiku. to, že sem nepríde investor, ktorý aj tak nezamestná domácich, lebo ponúka mzdu tak 40% pod trh je úplne v poriadku a nech si podniká kde chce a poprosím nech ma to nestojí ani euro
zrovna veterna nie je az take terno. SK je az na par lokalit alebo mozno niziny na zapade kde je sila vetra dostatocna. staci si pozriet veternu mapu europy, najma severnejsie krajiny.
sukromny biznis sa dotuje statnymi peniazmi 1000 sposobmi. aby sme nezachadzali daleko spomenme automotive. bude coraz vacsi problem spoliehat sa len na domacu pracovnu silu. v zapadnej europe to pochopili pred desiatkami rokov.
Takže vzhľadom k možnostiam zrýchlenia medzi ZA a KE prípadne na strednom a južnom Slovensku by to týmpádom chcelo postaviť z BA do ZA ešte aj tú VRTku, či?
v stredu doobeda som bol po cestujúceho na KSC. v celku som bol príjemne prekvapený relatívne plynulým prejazdom košicami, hore dole. Nešiel som cez košice od spustenia /R4/2, takže neviem posúdiť či to bola náhoda, alebo dôsledok obchvatu. Druhá vec tie vykrutky na pereši, tak to je jedna katastrófa. Pritom by to išlo veľmi jednoducho vyriešiť. Dokonca som si všimol otošku cez “električku” OpenStreetMap V celku tomu nerozumiem prečo sa nevyužíva, veď by stačilo spraviť zopár pripájacích a odpájacich pruhov.
Hej, k tej otocke, tiez neviem presne, ale urcite to bolo nebezpecne, lebo je tam tak 200-300m na prechod cez vsetky pruhy. No ale dnes, v case semaforov, by urcite bolo lepsie dat semafor tam a podla potreby raz za 2 minuty pustit ludi z tej otocky nez posielat ich cez 2 semafory a MUK na druhom konci Peresa. No ale NDSka to ma vies kde…
na prvý pohľad tá otočka vyzerá zvodne a použiteľne, ale k odbočke na letisko je len cca 200 m. V tom úseku by dnes musel byť pripájací pruh a musel by si sa počas tých 200m preradiť cez 2 pruhy, aby si stihol odbočiť na letisko. To je myslím si úplne mimo akejkoľvek dnešnej normy pre križovatky a zrejme aj dôvod, prečo sa to (už) nepoužíva.
keby sa chcelo (ide o peniaze), tak by sa našlo riešenie. Ale načo , veď je to pre ľudí. v stredu sa “maľovali” čiary. V utorok idem zase tam, tak som zvedavý, či aspoň čiastočne vyriešili, ten výjazd z letiska. Ten je tiež taký o držku. Pritom stačilo by trocha porozmýšlať, čo to upraviť…
Fakt dnes by to bolo uplne jednoduche: staci tam dat semafor zosynchronizovany s tym v Peresi, a tym sa umozni bezpecne otocenie pre auta z KE na letisko zatialco sa nijak nezhorsi jazda zo Sace do Kosic, kedze by tam bola cervena len vtedy, kedy aj v Peresi.
DrX, tak to nemáš pravdu. teraz je červena len vtedy, keď to zmáčne chodec. potom by musela byť červena pravidelne, aby bol umožnený prechod z tvojho plánovaného semaforu a to ešte započítaj obmedzený jeden pruh na Šacu, lebo pred semaforom budú stať auta a na tretí pruh tam nie je priestor, aby sa doplnil.
Dokonca mozno by sa dalo spravit aby bol treti pruh v oboch smeroch a otacacie Ucko ovela blizsie pri Peresi (kludne ostra zakruta s 20-kou MPR), aby bol dostatocne dlhy odbacaci/pripajaci pruh a mozno by so semaformi ani netrebalo saskovat.