Letisko Košice plánuje v letnej sezóne vrátiť obľúbenú linku do chorvátskeho Zadaru. „Fungovať bude od začiatku letného letového poriadku, čiže od prvého apríla,“ informuje manažér pre rozvoj obchodu letiska Juraj Toth. Vlani sa do Zadaru lietalo až od začiatku júna.
Linku prevádzkuje Ryanair, v máji až auguste bude do Zadaru lietať trikrát týždenne, v apríli a septembri dvakrát týždenne.
Novinkami v charterových letoch sú grécky ostrov Korfu, bulharská Varna a egyptský El Alamein.
Toth očakáva, že tohtoročná dovolenková sezóna bude pre košické letisko podobná ako vlaňajšia, ktorá bola historicky najúspešnejšia. V minulom roku prepravilo letisko takmer 740-tisíc pasažierov, čo bol 18-percentný medziročný nárast.
Počas minuloročnej letnej sezóny sa z Košíc najviac lietalo do tureckej Antalye, cyperskej Larnacy a egyptskej Hurghady.
Niekde som zachytil, ze letisko v Kosiciach sa bude rozsirovat v najblizsej dobe…
Podla mna ma toto letisko ovela vacsi potencional ako bratislavske letisko, ktore je asi len v tieni toho viedenskeho. A kedze vlastnikom kosickeho letiska je viedenske letisko, tak aspon maju schopny manazment a dokazu rast… Co mesiac to rekord v pocte prepravenych…
Mna by ale zaujimalo, ze ci uz nieco spravili s MHD z mesta na letisko, kedze naposledy ked som letel, tak tie linky isli kazdu hodinu ci dve? Co mi pride dost odveci…
Letisko sa nebude mat za chvilu kde rozsirit kvoli PP kt sa tam rozrasta zavratnym tempom, o potiahnuti elektrick.trate alebo rozsireni prístupovej cesty ani nehovoriac..
Hala hlavne ta priletova je na smiech, teda skor do placu… ak priletia za sebou 2-3 chatrove lety so 300 pasaziermi… Takze si nemyslim ze Vieden investuje peniaze do KE.
Neviem ale ja za shopny manazment povazujem niekoho kto dokaze rozlietat nove linky a nie Chartraky kt tvoria 70% do lukrativnych destinacii typu Antalya, Burgas, Hurgada, popripade Zadar… a zvysok tvoria ,romske linky, do ANG…
Uz ich vysachoval Rzeszów a aj Debrecen… s ich linkami…
A ked skonci vojna tak nepochybujem ze sa rozlieta aj Uzhorod, ked sa tam naleju investicne miliony..
Plus nic v zlom ale aj ta Vieden by mohla mat normalne priletove casy a nie o 23h vecer, lebo ak doletim do Viedne napr 13h tak o 23h som uz aj autom doma a mam vyprate aj vysune …
A k autobus.linkam : skoda reci… mesto absolutne nie je proaktivne co do liniek prilet/odlet a ich priletom.. skor sa prisposobilo ,zmenam v PP,
Osobne si nemyslim, ze letisko narastie na nejaku zavratnu velkost, mozno tak milion az dva pasazierov rocne… na to fakt netreba nejak velky priestor na rozsirenie haly + prostredia pred nim.
Chyba aj taky dubai…
rzeszow bolo stale vacsie letisko…
debrecen teraz dost padol, nemaju ani poriadne linky, cize v porovnani s KSC velka vieda…
s tym suhlasim… hladali sme nejake lety do ciny a z KSC bol za dobru cenu, akurat cakanie vo viedni by bolo tak na 7 hodin…
Swiss International Air Lines 4x týždenne do Zürichu a ďalej v rámci jej širokej siete destinácií v Európe, USA, Kanade, Ázii a Afrike.
LOT Poľské aerolínie 6x týždenne do Varšavy a ďalej v rámci jej širokej siete destinácií v Európe, USA, Kanade a Ázii.
Austrian Airlines 14x týždenne do Viedne a ďalej v rámci ich širokej siete destinácií v Európe, USA, Kanade a Karibiku.
Ryanair do destinácií: Londýn Stansted (5x týždenne), Praha (4x týždenne), Liverpool (3x týždenne), Dublin (2x týždenne), Zadar (v mesiacoch apríl a september 2x týždenne, v máji 3x týždenne, v období jún – august 4x týždenne).
Wizz Air do destinácie Londýn Luton (5x týždenne).
Zakladny problem KSC je, ze je vlastnene z 34% blavastanskou hej-slo vladou, ktora do neho vobec nic neinvestuje a len si vybera zisky, ktore potom pretuneluje do vecne stratovych statnych trafik BTS ale aj TAT. Uplne by stacilo, aby sa aspon tych 34% previedlo zo statu na kraj (a privatizovat+previest na kraj aj ostatne regionalne SK letiska vratane BTS), tak ako napr v Brne a Ostrave, a som si isty, ze kraj by mal ovela vacsi zajem na rozvoji KSC a rozlietavani novych liniek, nez aktualny ministerko (vsak aj kraj prvy rozlietal Wizz do Londyna). Realna potreba tu je, ale ked ministerstvo realne Kosiciam podraza kolena (tymi dotaciami BTS a TAT a vyberanim ziskov z KSC), tak sa budu rozvijat len tak rychlo, ako to vychodniari dokazu cez letistne poplatky zaplatit. (potrebujem vobec pisat, ze standardna blavo-centristicka hejslo diskriminacia?)
To je taka zmeska sraxxxx kt tu uz dlho nebola…
Fakt musis byt alterego Frosbite,
Kedze STAT NEMA manazersku vacsinu tak len sucha nohami.. a v konecnom dosledku je to aj lepsie. Uplne staci upravit zmluvne podmienky /ziskovosti, aby sa zisk statu podielal na investiciach do danej infrastruktury..
Prosim povedz nam ci uz sa samosprava netoci vo vlastnych xxxxx aby sa jej prihodilo este toto s nasim ,vedenim krajov,. Nedaj sa vysmiat ak si myslis ze na SVK je trh na taketo regionalne letiska. Mas vobec paru kolko stoji takato dotovana linka ? STAT chce dotovat linku pre VOLVO ale ani tak sa nik nenasiel, detto KE-BA a tam vraj musi byt fest velka dotacia na lietadlo, nie tie male ATR 72 kt su hned plne a vlastne sa to mina ucinku pre ludi resp frekvencia letu nesmie byt rano 6 a vecer 22h spat.
Mas pocit ze rozlietas komercne letisko Piestany, ZA, popripade este BB ??
Preboha ved za rohom maju ludia Vieden do 1,5h su na dialnici tam…
Letisko PP bolo viac menej na nule ak tu lietali Baltici do TA3 a odvoz mexicanov do Anglicka.
A uprimne ta Ostrava nic moc co do liniek je to taky PP kt ma uz rozlietane letne destinacie..
Brno je fajn ale to je to iste ako BA.
Cele to stoji a pada na Viedni ako sa ona rozhodne co tu do KE pusti vramci tradicnych liniek a ake im da za to poplatky… Lebo letenka KE-VIE /mimo akciu/ o kt nevies ci bude za 200e je kusok cez normalnost, ak Vieden uz za 450 ponuka let do Ameriky