som si vsimol ze sa pri sirokej “stratilo” 5000 aut. lebo R3 ma 6100 a cesta 1/59 ma 5000 a potom od sirokej po DK knazia len 5900 (???) neviem ale mame asi na orave bermudsky trojuholnik alebo co, lebo do sirokej ani do mokrade 5000 vozidiel ani nevojde keby ste ich tam chceli natlacit
ale samozrejme asi niekomu vyhovuje ze “vysla” tak nizka intenzita lebo keby tam napisali pravdivych 10 000 tak by museli stavat R3 vo full profile od sirokej po DK sever.
I/78 ma stabilne 5000 v celej dlzke. co je zaujimave, teda ked neratam vstupy do NO kde je 10 000+ co by mohlo pohnut niecim takym ako je vacsia rekonstrukcia tejto cesty najme teda mostu pri Or. Jasenici, ktory je na spadnutie.
Týchto javov zmiznutí áut je tu viac. Čo už. Mne sa nezdá ani intenzita cez Brestovú na RK. Tých 7000 je pomerne nízke číslo na to aké kolóny sa robia na moste od DK.
Na akom moste v DK pls? Nemôže to byť časom sposobene štylom priemer nedelného rána a piatkovej špičky?
Zrejme myslel most cez Váh na I/59 v RK (v smere od DK)
Presne ten most. Ako nikdy som sa s tymto javom nestretol. Tie kolony sa tam tvoria denne. Cele je to ako tak kapacitne v miere unosnosti. I ked sa vyuziva aj skratka cez stanicny most. A potom cesta cez Osadku. Ale intenzity 7000 sa mi zda malo.
na tom moste je vraj 11 600, celkom by ma zaujimalo ci intenzity poklesnu na spominanych 7000 na brestovu (co je o nejakych 4500) ked do likanvky a martinceka moze ist tak 1000 max. a na ceste cez osadku je 1700 co je dokopy 2700… dajme 3000… tak to aj tak nie je tych 4500 teda na brestovu by malo byt viac nez 7000, tych 8500 mi pride realnejsie cislo. dalsi bermudsky trojuholnik
![]()
Ďalší bermudský trojuholník je v Sečovciach. Úsek pred vstupom do mesta z Košíc má 7273 vozidiel a nadväzujúci v meste 7190 vozidiel. Na opačnom konci mesta je 6559 vozidiel a prvý úsek smerom na Michalovce má 7261. Logika nikde… A v roku 2010 bola na okrajoch Sečoviec intenzita 9109 resp. 10835 vozidiel.
Pozor na Sečovce, miznú tam autá! ![]()
A ako vies, ze scitaci bod nie je par stoviek metrov od I/18? A teda ze nie je intenzita ovplyvnena vnutornou dopravou v RK?
Ja tam vidim 7237. Nema kde niekolko desiatok vozidiel odbocit?
Nemoze mat par stoviek vozidiel zdroj alebo ciel vo vychodnej casti mesta? Napr. priemyselny park, obytna zona…
Na vstupe z KE je cigánska osada a na vstupe z MI je riedka štvrť rodinných domov. Neexistuje logický argument, prečo by mala byť v centre nižšia premávka ako na okraji. V centre je viditeľne viac áut, najviac medzi svetelnou križovatkou a železničným priecestím
i15, vychádza mi z toho to, že cigáni si zaobstarali autá a pendlujú medzi osadou a KE ![]()
To akoze v Humennom na nadjazde je viac vozidiel ako na vstupe do Presova od Kosic?
Tak to je ina sranda ![]()
V tuneli Branisko bol za rok 2016 zaznamenaný nárast intenzity dopravy (konkrétne RPDI) oproti výsledkom CSD 2015 o 19,7 %.
nejaky zdroj ? pripadne absolutne cisla?
dik
v sčítaní je 10359 vozidiel, takže to vychádza 12400 v. denne / 2016
zatiaľ podľa predpokladu od Auxta
robert.blog.sme.sk/c/431584/vyc … pohne.html
Medziročný rast intenzity v tuneli Branisko v roku 2017 dosahuje cca 7%.
R2 Ruskovce - Pravotice za 10-12/16 bol priemer 4 730 skv/24h. (za november, mesiac, ktorý sa zvykne najviac rovnať priemeru údajov z celého roka, to bolo 4760)
R2 Pstruša - Kriváň za celý r. 2016 bola intenzita 8 700 skv/24h (oba úseky sa moc od seba nelíšia).
R2 Pstruša - Kriváň za celý r. 2016 bola intenzita 8 700 skv/24h (oba úseky sa moc od seba nelíšia).
A pred spoplatnením bola intenzita 11500 skv/24h
pred BN podla scitania 12.000 takze je vidiet aj okresne mesto ako BN je zdroj/ciel dopravy. takze tazko ocakavat 20.000 okolo PO a pochybujem aj o D1 pri ZA.
8.700 je malo ale zase sa neoplati kupovat znamka kvoli 10 km. zvysi sa to ked dokoncia druhy usek.
da sa niekde najst intenzita BN-topolcany? by ma zauimalo ze ci by sa na obchvate BN vysplhala intenzita ku 10k keby tam bola odbocka na Topolcany
Spoplatnením R sa jej používania vzdalo približne 13% vodičov.
jo to by mohlo sedieť.