Súhlasím. Tá premávka včera prekvapila aj mňa - bola (subjektívne) na úrovni dopravnej špičky v pracovný deň - akurát bez nákladnej dopravy. Krásne počasie, víkend, a zvedavosť na tunel spravili svoje.
myslím si, že tu tiež funguje okrem iného efekt “tunel”. Máme nový tunel, tak si ho idem chytro vyskúšať. Postupne sa to utrasie, ale určite nie tak, aby tam nebola kritická situácia. Ešte nám treba počkať, keď otvoria Hu-Iv, to buďe ďalší úsek čo pritiahne ďalšiu dopravu. Bude to zaujímavé. Už to píšem x krát. Nechápem MD+NDS, prečo neriešia úsek Tu-Hu, keď každý človek pri zmysloch vie že to bude veľmi veľký problém. Zrejme to dopadne tak “slovensky” ako D1/D4, všetci vedeli, že je to nezmysel postaviť to bez prepojenia. …
Hu-Iv trochu pomoze aj trase cez donovaly kedze vyrazne zredukuje kolony v Rk. Hlavne ak by bol novy lievik v Tur, Kra alebo Lub tak by donovaly mohli vzrast na atraktivite aj ked sa na tejto trase priamo nevyuziva ziadny novy usek.
Ako uz viaceri pisali, uvidime po sviatkoch ako sa to utrasie.
Vcera som si vyskusal tento usek. Na pripajani na I-18 sme boli okolo 18:00, uz tam kolona nebola ziadna, ale bol som prekvapeny ako nezmyselne pomaly sa jazdi na useku Turany - Ruzomberok. Akoze rychlost mimo obci 50-60 je uz riadne mimo.
No praveze skor to boli obce ktore uz dialnica obchadza. Teda obce z Turca a sa mi zda ze este Kralovany.
Kraľoviansky meander aktualne obrovska zapcha z oboch smerov. Mozno sa okolite obce spamataju a prestanu blokovat vystavbu tunelov
Pondelok, medzisviatocny pracovny den o 14h.
Podla google maps:
D1 Turany → D1 Ivachnova 1h14min
D1 Ivachnova → D1 Turany 1h6min
Toto uplne nebudu bratislavcania co idu na vylet do Tatier alebo ludia co si chcu pozriet nove Visnove.
no hej, bude to ešte horšie po otvorení Hu-Iv, halo vin diesel alias raz, budíček, už je 5´po 12 tej, treba niečo robiť s týmto úsekom
Ale veď Ráž sa už niekoľko krát vyjadril, že idú spraviť kde sa dá trojpruh tak, ako bol pod Strečnom.
Neviem či to pomôže. V prvom rade mali opraviť aspoň najhorší úsek medzi rojkovom a ľubochňou, ale ešte pred spustením višnového!. Podľa mňa rozumnejšie by bolo spraviť slušný dvojpruh s odstavnými pruhmi. a nie zobrať " škatuľu farby" a čosi tam namachliť. Pod strečnom sa ten trojpruh moc neosvedčil, stačilo pokazené auto a bol problém. Krajnice nie sú dimenzované na plnú prevádzku, takže tiež o ničom. Toť, je len môj názor.
skokovy narast intenzit bud tak ze sa zintenzivnila lokalna doprava. ale skor ze cez certovicu/donovaly chodi trosku viac aut nez sa pisalo a to vsetko preslo na ZA lebo huratunel. mozno aj z juhu aj ked nato nie je dovod. toto dokaze medialny humbuk a PR.
Ja chodím (3-4x do roka) po D1 R1 R2 a na Vianoce som šiel na východ juhom (koruny stromov) a v sobotu ráno cestou späť som skúsil Višňové, to čo som videl v protismere bolo “presvedčivé” víťazstvo juhu. Severom skúšam raz za čas (napr. otvorenie nového úseku), ale stále ak idem severom, nie je to v špičke, blázon teda nie som. ![]()
Ked nad tym tak uvazujem, je to asi jedine miesto (aj historicky na SK) kde dialnica konci prednostou v jazde z cesty nizsej triedy.
Okrem presova teda. Tam bol semafor
Podľa mňa sa to bude meniť. Samozrejme, ako všetko, až potom, keď sa to prejaví. Prevencia na SK nie je tradičný prístup a nie je veľmi v obľube. ![]()
Môže niekto odblokovať celý článok?
Dnes som absolvoval cestu MT-RK a nazad, pred obedom na vjazde do RK menšia kolóna cca od Vomsky, inak celá cesta plynulá až kým som neprišiel na kopec nad šútovo, rozbiehajúca sa kolóna, na napojení D1 na starú cestu autá úplne stáli a nemôžem to inak ani nazvať ako k…tizmom
- celý pripájací pruh prázdny a hneď na začiatku sa tlačili na starú cestu, zo starej cesty stáli 3 alebo 4 autá.
Ešte doplním keď som išiel smer RK, tak myslím že takých 30% oprotiidúcich malo české značky.
Za toto by som tiež bral vodičáky, pripojenie sa na začiatku pripajacieho pruhu a ešte v nízkej rýchlosti.