Na waze to teraz vyzera na jednu velku kolonu od turian po ivachnovu
Množstvo vodičov nerozumie priepustnosti cesty/ťahu. Čo si mysleli že, obídením Strečna kde je 70-80km/h sa neprejaví ako úzke hrdlo prejazd Rojkovom, Ľubochňou a Hubovou 50km/h? Voči sa snáď skoro spamätajú a počas špičiek vrátia na ich zaužívané trasy.
Bolo by zaujímavé vidieť dáta z NDS, či na D1 nejako výrazne narástli intenzity v týchto dňoch.
Donovaly sa podľa všetkého dosť vyprázdnili, aspoň ja keď som tade išiel, Turany-RK vtedy boli riadne zápchy a Donovaly + R1 prázdna. Myslím že v sobotu alebo nedeľu boli veľké kolóny v opačnom smere RK-Turany, schválne som pozeral Waze a na križovatke R1-D1 kde v takýchto dňoch na R1 boli kolóny tak teraz absolútne nič.
Každý deň vznikla nová kolóna:
Hubová → Rojkov → Kraľovany → Šutovo, skoro až na D1 Turany.
Súvislá niekoľkokilometrová kolóna, to nebývalo nikdy. Ževraj kvôli prípoju z Oravy, ale pochybujem …
To bude pasekaaa. Keď ešte otvoria úsek Hubová-Ivachnová. Mali by zvážiť postaviť tento úsek cez PPP s hlavným kritériom čas, keďže zrušili tender. Dva TBM by to urýchlili za 3,5-4 roky by sa to mohlo dať postaviť. Nevidím inú cestu v tomto čase a v následkoch toho čo sa deje. 7-8 rokov to takto nemôže fungovať.
Neplač v každom vlákne. Tí čo sa nechali nalákať Rážom na nový tunel, čo mal spasiť Slovensko, určite pochopili a vrátia sa na svoje obvyklé trasy. Inak pri sviatkoch ako sú Vianoce, Nový rok, Veľká noc a sviatkoch spojených s víkendmi vždy bola preprava náročná.
myslim ze by bol lepsie pokracovat tu namiesto “akou trasu sa momentalne…”
mapka obmedzeni turhub, 70ky tam nie su, tie su vsade na na sirkokych cestach bez ohladu na intenzity. zlta farba 60, oranzova 50 km/h
jedine znizenie z dovodu terenu je asi 700 metrov zakruta v meandri. potom je tiez asi 700 metrov cez rojkov. a potom az 2,5 km hubova-lubochna, ked cesta ide na okraji obci a dokonca 50ka je aj na par sto metroch v lese medzi tymito obcami, co je uplne smiesne. ziadne 50ky z dovodu prudach zakrut alebo prevysenia. jedine fakt uzke miesto je ten meander, tam by bol tunel s par 100 metrami. takmer 9 km tunelov kvoli 3 dedinam a zakrute je vlastne visnove2, 2 znamena ze 2x tak drahe.
Su tam 3 blbe krizovatky. Odbocka k Sutovu, Kralovany a Lubochna. Tam je problem s pustanim aut
Urobil si analýzu aktuálneho stavu, teraz daj riešenia, tak aby si zachoval cestu druhej triedy a štvorprúdové usporiadanie pre tranzit (nepíšem, že musí mať diaľničné parametre). A skús aj cenový odhad.
Zaujímajú ma najmä úseky:
Klesanie k Šútovu
Kraľovany
Rojkov-Stankovany inak ako tunelom cez rašelinisko
Ľubochňa, Hubová, Švošov inak ako tunelom Havran
EIU a overenu projektovu dokumentaciu by si nechcel ?
spicka piatok poobede kratko po 15tej, turhub prejazdny
medzitym ZV par minut drzanie pri MUK neresnica kde sa 4 pruhy zbiehaju do dvoch.
Takže, ty si myslíš, že by to išlo za pár peňazí, ale nevieš nájsť projektanta, ktorý by to nakreslil a nacenil. Lebo všetci projektanti na svete sú zaplatení žilinskou mafiou a chcú na úkor južnej R2 nalievať peniaze do tunelov.
ved najdi Ty…
Ja som zástancom Korbeľky. Vy tu kreslíte lacné trojposchodové cesty. Tak chcem vidieť aspoň jeden návrh.
Úplne od veci toho, čo tu preberáte, ale…
Prečo sa nikdy neriešil 500+ metrový tunel, ktorý by obišiel kraľoviansky meander? Je tam zlá geológia?
staci sa pozriet na na openstreetmap.org
20 rokov tu na fore experti projektovali most korytom vahu cez strecno, teraz tu zasa mudruju prstom po mape a 15 rokov tu budu projektovat trojposchodovu dialnicu ![]()
Trafil si PP meander a asi 2 zosuvove uzemia ![]()
Mozno by sa dalo s tym popracovat v tejto osi
Mne išlo o tunel pre cestu 1. triedy, nie pre diaľnicu. Ten by mohol byť oveľa skôr, než diaľnica a dočasne by pomohol.
Čo sa týka openstreetmap.org, myslel si železničný tunel, kameňolom? A nevošlo by to tam?