D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

podla mna krasne stihaju ked pisu ze fakt uz maju tretinu vozovky v druhej rure to musia dat aj s rezervou do vianoc.. technologie poriesia hned po vozovke hned na to skusky povolenia presne ako pisal matej32.. kralovsky staci aj 5 mesiacov ved to je defacto takmer cely polrok

5 lajky

Odomknuté.

3 lajkov

Polrok trvajú len všetky skúšky :rofl: a už mesiac chýba, ešte vozvka technológie a ehmmm… to mi nevychádza.

1 lajk

Choma sa vyjadril opatrne, aby moc neprotirečil svojmu nadriadenému, no mne to stačilo. Povedal niečo v tom zmysle, že máme čo robiť, aby sme to stihli. Čiže, aby sa to stihlo do termínu, o ktorom hovorí Ráž. Ja som skeptický, ale je mi to jedno. Či to už bude pod stromček, na Silvestra alebo až na Valentína, ide len o pár týždňov.

6 lajky

Treba to brat pozitivne - kazdy den sme blizsie k otvoreniu.

Ja som inak celkom zvedavy na intenzity, ktore tam budu hned po otvoreni a ci sa nezisti, ze sa mali skor spravit 3 pruhy.

5 lajky

To si nemyslím…sucasna intenzita je okolo 25000 voz/24 h…treba ratat, ze cast vodicov, ktorý používajú južnú alebo strednu trasu sa asi presunie, ale nemyslim si, ze by to bolo tak vyrazne, aby bolo treba 3 pruhy v kazdom smere

Osobne si myslim, ze dlhodobo taka polovica aut zo strecna zmizne, ale stale velka cast ludi co jazdia na vychodnu stranu Ziliny (KIA napr) ostanu jazdit cez strecno.

Coho sa kusok obavam, bude chaos na juhu Ziliny prve dni a tyzdne po otvoreni, kde transit Orava → Vychod a BA → ZA bude zmatkovat na novych cestach. Ale to zvladneme. Uz nech je tunel otvoreny

2 lajkov

polovica…to si dost pesimista. to by bol az neuspech.

Nejde ani tak o intenzitu, ale bezpecnost. 7km tunel je extremne dlhy a nie su tam ani odstavne pruhy…

A uz pri intenzitach 20k mozno moze byt problem. Ale uvidime.

Zalezi. Ked ostane pod strecnom 8-9k OA a par stovak nakladiakov bude to super. Dolezite je aby sa do tunela dostalo co najviac kamionovej dopravy.

Som mierny pesimista. Ocakavam, ze slovaci z okolia si nebudu kupovat dialnicne znamky za 90e aby mohli cez mesto dochadzat do roboty. Ale to je mne osobne fuk, tesim sa, ked konecne na ceste do Ciech obidem RK a strecno

6 lajky

Inak, toto je celkom reálne. Keby som autom nechodil po diaľnici, ale dochádzal by som z Turca do Žiliny do roboty autom, tak si diaľničnú nekupujem. Som fakt zvedavý na tie intenzity, tak štvrť roka po otvorení.

Sorry, ale také intenzity tu nikdy nebudú hroziť.
Kedysi na dialnice.info vypisoval diaľničiar, že po Žilinu sme mali stavať 3+3, čo bol nielen ekonomický ale aj “technický” nezmysel.

3 lajkov

20 intenzita neni nic hrozne, vsak takmer tolko ma 1 rurove Branisko… a vid Sitina co zvlada relativne dobre 80K

3+3 keby. velmi chceme tak veelmi vyhladovo by mohli davat zmysel na D2 od Lamaca na Sever a na D1 max po TN a R1 po NR, ale tak realisticky ani BA-TT nevieme rozsirit uz 20 rokov na poriadny 3 pruh :sweat_smile:

1 lajk

ano, ale nie o dlzke 7km. sitina je tiez velmi kratky tunel.

1 lajk

Branisko ma 2/3 dlzky Visnoveho, jednu ruru a 80tku. Takze to porovnanie az tak odveci nie je.

Aj sitina sice kratsi tunel, ale 3-4 nasobne intenzity ako bude mať Višňové.

Osobne som veľmi zvedavý ako sa zmenia dopravné toky po otvotení, koľko vozidiel zmizne z južnej trasy, koľko z čertovice, koľko z Donovalov.

Otázka je či aj úsek od Turian po Hubovú nebude mať problémy (kolóny) , keď už sa tisícku vozidiel nezdržia v ZA a v RK, ktovid, možno sa potom diaľnica v tom úseku nebude javiť taká nepotrebná.

4 lajkov

Tomu ver, ze bude. Hlavne krizovatka na Oravu bude mat velke problemy. Uz teraz tam staci pomalsie auto a v spicke sa tvoria kolony

2 lajkov

Zase minister zaspal dobu. Vie sa už minimálne rok a pol, že sa dokonči višnové cca konie 25 az zaciatok 26, ale s cestou medzi turanymi a hubovou sa nič nedeje. Začnú niečo robiť až, keď nastane problém. Všetci vedia, že tam bude a veľký problém, len minister a celé MD s NDS sladučko spia, akeď to konečne začnú riešiť, tak sa budú vydávať za hrdinov, podobne ako D1/D4. Detto zjazd z D1 pri hubovej, Dobre vedia, že ten "dočasný " zjazd tam bude niekoľko rokov, ale riešia to veľmi hlúpo, ako keby dialnica mala pokračovať. V rámci MD a NDS nie je žiadna koncepcia, a troch sa zamyslieť dopredu.

5 lajky

NeuRÁŽaj :wink: ministerko nemá čas, točí svoje klamem zavádzam. Snáď neočakávaš nejakú iniciatívu plánovačov na ministerstve, NDS alebo SSC?

4 lajkov

Tento usek bude este horsi ako terajsie Strecno. Narozdiel od Strecna kde od Ziliny az po D1/Vrutky neprechadza cesta stredom ziadnej obce, tu je tych obci niekolko + viacero urovnovych a neprehliadnych krizovatiek ( ocakavam ze nehod pri motoreste Rieka alebo v Lubochni bude este viac ), vratane vyssie spomenutej krizovatky I/18 s I/70.

Navyse na I/18 v Kralovanoch je most cez Vah v kategorii “velmi zly”, dalsia kategoria je uz len “havarijny”. Takze sa kludne moze stat ze po dostavani Visnoveho sa nakoniec aj tak bude jazdit cez Terchovu ked ten most uzavru po naraste premavky a zataze :)) V rovnakej kategorii je aj most cez Lubochnianku , taktiez na I/18.

2 lajkov