Novi ministri z vychodu slubuju dialnicu na Zemplin. Rozumne…:
„Treba otvorene povedať, že nie sme schopní za tridsať rokov samostatnej existencie spojiť východ so západom. Je to hanba všetkých vlád, aj tých, ktorých súčasťou bola sociálna demokracia," reagoval Šutaj Eštok pre Korzár.
Dodal, že budú tlačiť, aby v tomto programovom vyhlásení bola aj diaľnica na Zemplín.
„Je to projekt, ktorý nie je extrémne drahý. Je naplánovaný z Bidoviec po Michalovce a je otvorené, aby pokračoval až na hranicu s Ukrajinou. Najlepšia pomoc Ukrajine je, keď sa pomôže východnému Slovensku, zrekonštruuje sa celá infraštruktúra na východe, ktorý bude bránou pre Ukrajinu, aby mala prístup k západnému svetu.“
Do konca roka by mala byť hotová štúdia realizovateľnosti. Pokiaľ chcú “noví východniarski ministri” urobiť niečo pozitívne pre zemplínsku D1, tak nech nesľubujú jej výstavbu, ale realizáciu nasledujúcich krokov tak, aby sme sa nemuseli aj o 4 roky motať okolo legálnosti jej prípravy ako pri D3.
Takže nech čo najskôr po ŠR spustia proces EIA a po EIA čo najskôr VO na obstarávanie projektovej dokumentácie. Skrátením času do vyhlásenia akéhokoľvek VO v procese prípravy diaľnice urobia pre výstavbu viac, ako len tliachaním o výstavbe samotnej. Viď. tliachanie o výstavbe D3 vs. reálne kroky k jej realizácii (1,5 roka na VO k príprave EIA a pod.)
Dendik napísal:
“Presne takto sme sa v 2016tom pred podpisom zmluvy PO-zap/PO-juh citili v Prešove. Takže hore sa blokovať Dargov a potom uvidíme čo urobí Blava ”
Blava nespraví nič maximálne sa vyleje ak v nej bude veľa vody
za zapade (BA, TT, TN a NR kraje) je 400 km dialnic a 45-50 percent obyvatelov. na vychode je 185 km dialnic vratane 24 km vo vystavbe a 30 percent obyvatelov. alikvotne by to malo byt cez 250 km D. rozdiel tvori zemplin kde je hromada okresov s dostupnostou na D vyse 30 min. na zapade take okresy su ojedinele ak vobec.
Na druhú stranu zase sčítanie dopravy hovorí, že na západe má priemerná dvojka viac premávky ako 1tky na východe kde nutne treba diaľnicu… Len FYI, prečo je tomu asi tak, že západ sa staval skôr.
priemerna dvojka na zapade ma intenzity tak 4-5000 aut. akurat sa tu vzdy vytahuje pezinok a okolie ale to je vysoky nadpriemer.
porovnatelne cisla ma I/62-I/75 co je ale paralelna k D1/R1. potom este I/9 na PD. I/51 a I/64 by som povedal ze o nieco menej. a to su asi najvyznamnejsie cesty na zapade mimo D.
4-5k áut je zhruba to co ma 1/16 RV-Moldava alebo 1/19 východne od MI
1/61 má tiež zhruba tých 8-10k, napriek súbežnej D1 kde mame 25k-65k
Ono to ze sa stavalo najskôr na západe myslím ze opodstatnenie má, každopádne D1 treba aspoň po MI a postupne aj R2, len tu žiaľ len hasíme čo horí viacej q myslím, že také úseky tu stále sú.
ale to nie su suvisle intenzity, 560 je vjazd do TT, 499 je vjazd do PN a zaroven MUK z D1, to su kusky, nie cele dlzky tych ciest co si uviedol, cez babu mas 5000 aut, akurat okolo PK mas vyssie cisla ale tam je aj kus 2x2. ziadne vytazene suvisle dvojky na zapade neexistuju.
I/61 ako kde niekde do 20000 ale pri ciferi je iba 4.000 napriklad.
499 aj na opačnú stranu smer MY má miestami cez 10k , a pravda nie sú to súvislé intenzity, podobné ako aj jednotky okolo KE 1/19 za MI už len 5k to isté 1/16 Medzi Moldavou a KE, na tých par obchvatoch pekne vidieť čo z toho je tranzit, kde na obchvatoch sú 1-2k, ono to len potvrdzuje, že nedá sa na to pozrieť len obyvatelia/km, aj to, že to, že západ dostal hlavné D a T ťahy skôr je objektívne.
existencia D poza MI nie je ziadna akutna potreba. este k tym tvojim usekom, 499 - zjazd z dialnice a po hornu stredu bola dialnica uz za federacie… a je jedno ci ma kusok vyssie intezity aj na vrbove. cize este aj tie kusky su kvoli dialnici alebo blizkosti BA. a mohol by som tu do nemoty pisat zoznam ciest II a nasli by sa aj I. triedy na zapade s 2-3.000 intenzitami. ale je to zbytocne. jedine co ma suvisle okolo 10k je I/9.
netusim kde su 1-2k na obchvatoch, medzi moldavou a KE nie je 5k…ale cez 10k az po turnu…
To vieš, že hádať sa s devilom je ako hrať šach s holubom?
On ti bude donekonečna verklikovať intenzity na jednotkách na východe a porovnávať ich s jednotkami na západe ignorujúc skutočnosť, že na tom prehnitom západe sú tie vysoké intenzity na jednotkách aj s intenzitami na súbežnej diaľnici. Popri tom ti dá argumentáciu o vyťaženosti R2 a zabudne spomenúť, že na súbežnej jednotke je absolútne prázdno.
na západe má priemerná dvojka viac premávky ako 1tky na vychode… najskor by som ocakaval ze uznas ze toto je nezmysel. To asi marne cakam. Tak budem verklikovat. Ani priermerna jednotka na zapade nema 10k. A co sa tyka subeznych ciest pozri si intenzity ked dialnica koncila pri hornej strede. Kazdy vidi narast kde je suvisla dialnica a stagnaciu alebo mensi narast kde nie je. Iba pstros co si strci hlavu do piesku to nevidi.