Akou trasou sa momentálne oplatí ísť z BA do KE?

hrozná katastrófa tunel zatvorili :parrot:

Tak neuverite ale prvykrat v zivote som sa previezol juznou trasou ZV-KE R2. Dovtedy asi tak 15 rokov dozadu bol moj maximum z KE cca po Plesivec. Znameho som sa na R2 pytal a vravel mi ze uz to poopravovali, cesta je v dobrom stave a pekne sa kruti niekde - je zaujimava aj jazdecky. Tak som to “riskol” a musim uznat ze je rovna a siroka skoro ako v Rakusku. Na celom useku clovek vchadza len do par dedin/miest. Relativne rychlo to ubieha. Osobne mám rad OMV, jednu som aj našiel v Čoltove. Takze najhorsie (krive, auto sa kyve, kolesa chodia hore dole) cesty som objavil ked som vosiel do mesta Kosice :frowning: Poslednu dobu som chodil D1 - Certovica a R1. Musim uznat ze R2 som nesiel naposledy. V tme kvoli zvery by som tam ale nesiel. Cez den som nevidel ziadnu zver. Dokonca aj obávaná “Soroška” má rovny povrch a užil som si jazdu na nej, ale ja osobne mám rad horské prechody. Cez Maďarsko v lete kvoli zvysnemu poctu turistov velmi nemá vyznam - jedine teda mimo spičku alebo ak je sucastou jazdy KE - BA aj zastavka v BP na kratsi “denny výlet” - co je zaujimave tiez, ale skor uz bijeme 2 muchy jednou ranou - “výlet” po ceste KE - BA, kde do výletu si kazdy vie dosadit aj napriklad navstevu Tatier, Donoval atd vela roznych oblasti a miest. Taktiez spotreba benzinu (logicky) na R2 bola lepsia ako D1 - Certovica. R2 v aktualnom stave ma dost prekvapila a nesiel som po nej urcite posledny krat. Pekna je aj ta nova estakada R2 ktoru dufam ze coskoro otvoria. Este som pocul o nápade ist akoby po “buducej R7”. Tj KE - LC - Velky Krtis - po 75 do NZ - DS - R7 - BA :slight_smile:

2 lajkov

Pekne si to zhodnotil. Množstvo ľudí nepozná južnú trasu, hoci aj tu vypisujú aká je zlá.
Pozor tu budeš sklamaný (KE - LC - Velky Krtis - po 75 do NZ - DS - R7 - BA) pokiaľ sa nechceš vrátiť do 90tych rokov, hoci na viacerých miestach bola cesta opravené, ale cesta vedie cez množstvo obcí.

To tu pisem stale… Keby bola I/21 taka ako I/16, tak ani ziadnu R4 netreba. Ta cesta je neskutocne luxusna. (az na Batku a Sorosku)

Myslel si asi Baktu.

Nie. Od Figy po RS.

Takze Batka + Bakta :slight_smile:

2 lajkov

celkom zaujímavé, bude sledovať, čo sa bude diať, keď spustia kriváň, višnové a rbk.

velke ocakavania by som nemal. vid podiel tranzitu.

Pár zaberov z Juznej trasy - skoro vsade hladke a rovne :smiley: + Volvo. Ked som siel tak akurat hlasili zdrzanie na Strečne - to je nekonecny pribeh to Strecno a aj RK. Prejazd pod estakadou posobi surrealne. A tym ze sa tam ide 50 clovek ma pocit ze ten usek je nekonecny :slight_smile: Som ocakaval ze vkuse sa na mna bude niekto lepit ale vacsina isla disciplinovane, snad len par polo-riskatnych predbiehani som videl. A parkrat sa niekto nalepil na mna ale nic nezvycajne. Este rozmyslam ist nazad D1 Certovica - Podbrezova - Brezno - Cierny Balog - ZV - R1. Cierny Balog vraj novy povrch je tam teraz. Isli ste tadial niekto? VK a ten smer to viem ze bude horsie tam sa nechystam

5 lajky

Donovaly neprejazdne, skrizeny kamion. (28.7.2025)

2 lajkov

Zas trochu porovnali sever a juh v HN: Medzi Bratislavou a Košicami je boj o minúty. Vlaky zrýchľujú, no po autách musia súperiť aj s inou dopravou

Akurat, ze pri naokolo-blizsie spomenuli, ako trasu skrati Visnove a Hu-Iv, ale na juhu uz nespomenuli, ako ju skrati Kri-My, a potom dalsie useky, ktore sa budu dokoncovat ked uz na D1 nebude co. A teda, ze vo vysledku by mala byt KE-BA po R1+R2 predpisovo za 3h10!

1 lajk

Píšeš o roku 2050?

3 lajkov

Ty si optimista :slight_smile:

2 lajkov

A hlavne nespomenuli ze zrychleniu vlakov z 6:13 na 5,5 hodiny pomohlo aj to ze expres nestoji v 4 staniciach. Cize uspora z titulu zrychlenia trate za tuto dlhu dobu ze iba cca 30 minút. S autami to nebude porovnatelne nikdy. Preto sa rusili IC a nechali len 2 krivane lebo vlaky skor robia obsluhu územia a konkuruju nizsou cenou a nie rychlostou.

3.10 je idealny cas za dobreho pocasia, bez prekazok ako husta premávka, nehoda, opravy asfaltu ci mostov alebo proste useky s nizsou mpr.

To aj v tomto momente okolo 20 hod vecer by sa malo jazdit severom kde 85 percent trasy je dialnica asi 3:50 hod a za pár tyzdnov pod 3,5 hod pri teoretickej suvislej 130. Realita je ale ina ako teória.

2 lajkov

myslíš na bezplatnú prepravu?

Ani nie. Ked raz za cas idem autom Kosice-Vieden, tak ked z KE vyrazim o 5:00, vo Viedni som juhom (LC) pred 10:00 - zaklad je nezdrazat sa na zaciatku v tych usekoch kde nie je dialnica, a potom od Tomasoviec uz to ide rychlo.

A co ked niekto nemoze vyrazit o piatej?

Aj bezny listok vychadza lacnejsie ako auto. Nehovoriac predplatne tyzdenne ci mesacne listky.

1 lajk

Lístok pre 2 osoby stojí viac ako PHM. Ak Slovák vlastní auto, tak už len porovná s cenou PHM a je rozhodnuté. Samozrejme spoplatňovanie parkovania môže tento trend zmeniť.

1 lajk