PS: Este dodatok o aktualnej kvalite dialnice KE-Miskolc kosice.korzar.sme.sk/c/23387004 … blemy.html
Ondrej aj s Matejom veľa drísta a reálne výsledky za prácou nikde… podobne ako Max Boogel, ktorý tu bol štyri roky a nič po ňom poriadne neostalo? (ak klamem v čase, ospravedlňujem sa)
od jari dúfajme ze letecky ![]()
No neviem, či to letecké spojenie bude také úžasne, ako sa očakáva. Aby to využívali, aj bežny smrtelnici, tak rozhodujúca bude cena. Neviem, ako je to v nútroštátnych linkach, akeď cestuje sa mimi SR, tak človek musí byť hodinu pred odletom, niečo trvá cesta na letisko, z lietadla su misí človek tiež vymotať, zasa z letiska domov…Takže otázka je , či to bude dosť atraktívne pre cestovanie?. Druhá vec, je že v prvom kole sa žiadna spoločnosť neprihlásila na dannú linku.
Pacho, zas vymyslas - ziadne prve kolo zatial nebolo. Sutazilo sa zatial len o linku do Goteborgu a tam sa nikto neprihlasil.
Podla mna toto ma super zmysel, pokial to spravia tak, ze KSC-BTS-velky hub (napr AMS/CPH/CDG), a dohoda najlepsie s niekym z aliancie SkyTeam, aby sa v tom hube dalo prestupovat na jednu letenku. Samo o sebe sa to uzivi tazko.
No a co sa tyka toho, ze ako skoro treba ist na letisko, tak praveze male letiska ako KSC su v tomto super: ked si spravis online checkin a nepodavas batozinu, tak skor ako pol hodinu pred odletom tam vobec nepotrebujes byt. Prejdes cez security a si na brane.
Kazdopadne ale, za mna by najvacsi zmysel davalo, ak by miesto totalneho zrusenia ICciek dali maximalne rychle KE-BA-Vie skoro rano tam a Vie-BA-KE pozde vecer, ako som uz pisal inde.
No a, aby sme ostali pri teme:
Pre jesennú údržbu bude uzavretý tunel Branisko
presov.korzar.sk/c/23399268/pre … nisko.html
Ty sa netesis ze osprchuju cely tunel, co to poopravia? Ludia maju pracu a ine plusy tam vidim…
trosku na odlahcenie, ked uz mame ten weekend ![]()
Tesim sa - mohli by ho zavriet aj castejsie a cistit zubnymi kefkami ![]()
Aktualne podla TV JOJ: noviny.sk/slovensko/1004869 … kych-ciest
bezproblemovy sever a iba 4:20, zle pocasie na juhu a 4:10. certovica lepsia ako donovaly, vacsi kus bez dialnice ale menej km. najvacsie riziko kolon je cez madarsko. celkovo najlepsia certovica a juh.
Podľa mňa sa takéto porovnania majú robiť naraz, t,j, 5 rovnakých (typ a hlavne motor) áut vyrazí súbežne s dodržiavaním predpisov a porovná sa všetko (1.čas 2.spotreba v litroch paliva…)
Ale aj tak to už všeličo napovedá.
A kľudne aj v piatok a späť v nedeľu
Aj tak by to malo úplne zanedbateľnú výpovednú hodnotu, je to len jojkársky clickbait a nadháňanie divákov. Typ auta a motor sú taktiež celkom kvalitne nepodstatné, keďže ich ako vlastník auta nemám ako zmeniť.
Zmysel by mala možno tak veľká očistená štatistická vzorka kompletných prejazdov BA-KE a potom agregovať podľa dní v týždni, dennej doby, počasia a podobne, a ešte aj tak by som radšej pred jazdou pozrel Waze.
Motor je smerodajný iba kvôli rovnakým podmienkam
Nie aby si jednou trasou šiel 10valcom a druhou trasou nejakým 1l hybridom s nabitou baterkou ![]()
Podľa mňa v celku fajn reportáže. Nezobrazujú nič viac, ani menej, len to, že keď sa vyberiem z BA do KE, ako to dopadne v dannej chvíly , s daným autom a daným šoférom. Myslím si pre osvieženie OK. Otázka by bola skôr, koľko aut denne chodí iba z BA do KE. ?. ale to tu bolo už x krát omieľané. Zaujímave bude, keď sa dokončí višnové a rbk, oproti kryváň mýtna, že čo to spraví s tokmi.
Ano bolo. Aj to ze BA-KE je aj BA-Tv, alebo TT-KE, alebo MA-MI. Atd… Atd..
Este zaujimave bolo vidiet kontrast. Na jazde cez spis bol kamerovy zaber kde bolí 3 auta. Na zaberie cez madarsko vidiet suvisly prud aut. To je samo osebe dovod tadial neist.
Ja vzdy pozriem ake je pocasie na Certovici a ked nie je vela snehu (potencialne skrizeny kamion) idem cez nu. Cez ZA som nesiel dlhsie, Donovaly raz min rok a cakal som na X semaforoch, plus RK je vzdy otaznik. Juh tiez neriesim lebo nechcem ist 2,5 hodiny mimo dialnice, lepsie hodina od BB po D1 za dedinkou Hybe. A tento usek ma aj pekne scenerie. Madarsko teraz bude predpokladam menej premavky (tak to bolo ked som jazdil jeden rok od januara do zaciatku leta pravidelne cez HU) az do leta kym zacnu jazdit turisti. Cez BP obchvat vacsinou zbytocne ist, ak nie je spicka tak cez mesto sa mi islo plynule. Prajem uspesny novy rok motoristi a s otvorenim D1 RK a D1 Visnove bude nová diskusia ohladom severnej trasy - som zvedavy aky velky lievik bude na useku Turany-Hubova - co je nahodou tiez pekne vizualny usek sceneria dolina a popri Vahu.
ešte by som doplnil, že sa v tomto roku sa odovzá aj Kriváň Mýtna, + južný obchvat KE, čo ešte viac z atraktívni južnú vetvu. Bude zaujímave, sledovať ako sa toky zmenia.
lenze to sa da zistit len smerovym prieskumom. to ze niekde je xy aut samo osebe nehovori nic o tom kam maju namierene.
ked sa dokonci ll-ds a hub-iva bude to uspora bezne do 30 min aj uspora 10 km. dialnica bude na 95 percent trasy. cas bude urcite pod 4 hod. donovaly su teraz km a casovo asi zarovnako a budu uz par km dlhsie a dost pomalsie. certovica je teraz kratsia ale potom uz bude kratsia len minimalne, casovo bude o nieco pomalsia. cez madarsko to bude o 50 km viac ako severom. da sa to dat -teoreticky- za 4 hod, ale to nebude atraktivne hlavne ked tam mas aj 100.000 intenzity. kri-myt usetri bezne 5 minut. po tomasovce 2 hod a zvysok tiez 2 hod. o nieco pomalsie ako sever ale cca 40 km menej. + potencial ked kazdy vacsi dokonceny usek usetri 5 min. batka, zvolen, moldava-saca je dokopy 15 min, KE I. + II. usek pre tych idu dalej 5+5 min.
Zas je cas zatvarat tunely. Vraj ale uz to budu robit hlavne v noci (Branisko ale klasika na 5 dni
, Presov skoro na 3…):
ndsas.sk/press/spravy/zmena-v-u … zne-v-noci
V Bratislave sa dá zatvoriť len cez noc. Na východe nie…
“Už je tu zase to pitomý jaro…”