ŽSR, modernizácia železničnej trate Púchov – Žilina

Tento úsek sa medy začne modernizovať :question:

Ani divá sviňa netuší, peniaze z EÚ zatiaľ nie sú, oficiálne koridor končí v Novom Meste. Ale predpoklad je zatiaľ taký, že by sa malo začať v roku 2008.

Veď EÚ na toto financie vyčlenila. Ja by som si vzal úver a cez toto to financoval a potom by som to dal dofinancovať EÚ. Dá sa to ?

Čo je mne známe, nie sú zaistené ani peniaze z EÚ, ani výberové konania, pri niektorých úsekoch zatiaľ nie sú úplné ani projekty. Dať sa to dá, ale sú to extrémne sumy peňazí a neviem, čo by to ekonomicky urobilo (potrebných by bolo pokiaľ je mi známe okolo 170 miliónov EUR).

no, nepamatam sa, ze by sa niekedy tento koridor spajal s EU peniazmi

iba kratky cezhranicny usek a ERTMS (to by mal byt daky system na komplexne riadenie)

teoreticky da, ale prakticky na to nebudu EU peniaze do 2013, kedze zatial v zasobniku projektov taky projekt nie je (co sa vsak moze zmenit)

PU-ZA nie je v zásobníku do r. 2013 ? Tak to potom dokedy chceme modernizovať koridor na celom území SR ? To sa ani do r. 2020 nestihne.

Aha, Púchov … tak to som si tému pomýlil. :blush: :blush:

to som riadne domotal, ja som pisal ku Kuty - BA, to je tak, ked ma clovek otvorenych viac okien :blush:

Presne, ja som si to tiež tak pomýlil. Už to tu nestíham sledovať poslednú hodinu a potom si mýlim témy. :astonished:

ERMTS je komplexny system zabezpecenia premavky na zeleznici, ktory riesi vsetko od navestidiel cez komunikaciu az po riadenie dopravy. ertms.com/

Tento úsek je aj nejaký koridor :question: A ako sú na tom na českej strane :question:

hm, Puchov - Zilina, ci nejaky iny myslis?

Chlapci, nemotajte mi tu Kuty Bratislava a Nove Mesto nad Vahom - Puchov. Tento koridor nema ziadnu “cesku” stranu. V diskusii o tomto koridore pokracujte v prislusnom vlakne.

Rokovalo sa o prerasovaní železničnej trate medzi Púchovom a Považskou Bystricou :arrow_right: http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=6085

Nema niekto k dispozicii mapku planovanej trate? Varianty tras medzi PU a PB su uz vo fotogalerii, ale chyba mi este usek PB-ZA :stuck_out_tongue:

medzi PB a ZA sa toho moc ani nema kde menit .. vsak po cca horny hricov to je ide skoro po priamke …

Mna zaujimaju hlavne tie obluky medzi PB a Povazskou Teplou (kde to vraj pojde blizsie pri Vahu), dalej obluk pri dnesnom zaciatku useku D1 Vrtizer-HP a zaver pri Hricovskej priehrade.
Obluk pri Bytci uz bol vyrovnany pri stavbe D1 :slight_smile:

medzi PB a P.Teplou bude jeden obluk, zrusia s dva protismerne obluky, zrusi sa stanica Pov.tepla. Blizsie k vahu to pojde na dvoch usekoch, tam, kde uz je to aj teraz. Premostene budu rybniky v Teplej. Mapku dodam.

nie moc podrobna mapka je tu

reming.sk/referencie/0501/pages/02.htm

este bude prelozka pri krizovatke Vrtizer. Trat bude prelozena o jedno pole blizsie k dialnici (Je tam na to pripravene miesto)

reming.sk/ref_0501.htm Tu nájdete podrobnosti o akcii, definitívnu trasu a pod.