Na ďalšie úseky sa spracováva projektová dokumentácia pre stavebné povolenie resp. vyššie stupne dokumentácia. Podľa per huba informácií sa nezačne úsek Zlatovce - Trenčianska Teplá skôr ako úsek Trenčianska Teplá - Beluša hlavne z dopravných dôvodov (príliš dlhý výlukový úsek). Začína tiež stavebné konanie na úsek Považská Teplá - Žilina, pokiaľ sa nemýlim. To sú len narýchlo pochytené informácie, ale neoverené.
v oblasti juzneho portalu tunela Turecky vrch sa zacalo s terennymi upravami
Ano, uz je to tam celkom rozbehnute. Odstraneny porast a maly zarez na portal.
Bude sa razit z oboch stran?
Asi budu az styri pracoviska. Dva od portalov a dva od unikovej chodby.
[i]Samotná realizácia celého medzistaničného úseku Nové mesto nad Váhom – Trenčianske Bohuslavice, v ktorom sa nachádza aj tunel, je rozdelená na štyri etapy. Tunel bude realizovaný v prvých 2 etapách a navrhnutá je realizácia zo strany severného portálu. V daľších 2 etapách je zabezpečené napojenie do novej modernizovanej resp. jestvujúcej trasy.
Pred samotnými etapami sa musí realizovať tzv. „0 etapa“, ktorá v sebe zahŕňa vybudovanie prístupových objektov pri severnom portály tak, aby sa dal začať realizovať vlastný tunel (dočasný most, provizórne komunikácie k portálu atď.). [/i]
http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/002329-Koncepcia-technickeho-riesenia-tunela-Turecky-vrch.asp
Keď som tadiaľto cestoval vlakom - rýchlikom minulý týždeň, zastavili sme asi na 10 až 15 minút ešte pred stanicou Tr. Bohuslavice v smere od TN. Neviem či to bolo už v rámci nejakej výluky, no keď sme potom prechádzali okolo toho masívu cez ktorý pôjde tunel (a zdá sa mi, že sme išli po “nesprávnej” koľaji v smere na NM), tak som si všimol, že nejaký menší bager už “rýpal” do kopca (inak samá skala to bola) a to v mieste kde je trať cca v polovici toho masívu, kde by som južný portál nečakal, že bude. Neviem či to náhodou nebolo skôr miesto vyústenia únikovej chodby - nemá byť náhodou budovaná ako priečna úniková chodba smerom z tunela k miestu terajšej trati??
Každopádne, pri severnom portáli som si nevšimol žiadne práce, ani miesto budúceho sev. portálu nebolo ešte odlesnené.
lubos, to, co si videl, bol naozaj juzny portal. V tych miestach bude aj 20 m vysoky zarubny mur, cize som zvedavy, ako bude vyzerat prevadzka v tychto miestach kvoli stiesnenym pomerom.
V Trenc.Bohuslaviciach je uz znizena rychlost pre vsetky vlaky. Snad sa na vlaky.net objavia nejake fotky z celeho useku
Dík Andrej za upresnenie. Ja som čakal, že južný portál bude bližšie k NM, možno niekde na úrovni vodnej elektrárne.
Akurat som prechadzal okolo Tureckeho vrchu - pri juznom portale pracuju 2 bagre, jeden kope vo svahu asi 10m nad tratou, trat je zabezpecena pred zosuvajucimi sa kamenmi docasnym betonovym murom. Svah pri severnom portale je odlesneny a v okoli prebiehaju vykopove prace.
Tak to vyzerá žeby už začali pracovať na obidvoch koncoch tunela? Som zvedavý kedy začnú raziť samotný tunel, či už v tomto roku alebo až niekedy v budúcom.
Zda sa ze tvoje informacie sa zacinaju postupne potvrdzovat
dialnice.info/viewtopic.php?t=12629
Odpoveda prokurista Alpine Slovakia:
Jedným z okruhov je aj realizácia železníc. Zaujímavou referenciou sa stala modernizácia železničnej stanice Brunovce. Povedzte nám o vašich plánoch v tejto oblasti.
Zúčastnili sme sa súťaže na modernizáciu železničného úseku Trenčianska Teplá – Beluša, kde sme boli členom združenia s tímom Bögl – Krýsl, Viamont, Strabag a Porr. Je to stavba veľkého rozsahu, ktorej memorandová cena bola 293 miliónov eur. Zmluva by sa mala podpísať ešte v tomto roku. Výstavba by mala trvať 54 mesiacov, počas ktorých by naša spoločnosť mala na nej prestavať asi 5 miliónov eur ročne.
A este nieco aj ked velmi vagne o casti Zlatovce-Trencianska Tepla ako poduseku NM-Puchov:
dialnice.info/viewtopic.php?t=12629
Z toho vyplýva, že sa etablujete aj v Trenčianskom kraji.
Áno, je to jedna z našich vízií. Radi by sme tu vyvíjali aj inú činnosť, najmä v oblasti ciest. Trenčiansky kraj je pre nás výhodný aj z toho pohľadu, že sa môžeme oprieť o pomoc Alpine CZ, našej sesterskej spoločnosti v ČR, ktorá v blízkosti tohto kraja vlastní obaľovačku. Už predtým sme tu realizovali asfaltové práce a radi by sme v tomto kraji zostali. V súvislosti s výstavbou diaľnic sa chystá aj súťaž na železničný úsek Zlatovce – Trenčianska Teplá. Bude to najväčší a najkomplikovanejší úsek z hľadiska finančného objemu i technického riešenia. Postaviť sa má nový železničný most, čo bude súvisieť so zmenou infraštruktúry mesta Trenčín. Okrem toho by Slovenská správa ciest rada v budúcnosti v tomto kraji postavila nový cestný most, takže príležitostí v Trenčianskom kraji je dostatok.
Tak ja som zvedavy, ako to nakoniec bude vsetko vyriesene s pristupom na stavenisko. Povodny úprojektant mal vymysleny podjazd pod tratou v mieste juzneho portalu, aby sa zachovala prevadzka na starej trati bez obmedzenia, ale asi to nebudu riesit takto. Zvedavy som na tie jaskyne, co sme tam navrtali pocas prieskumu. a som zvedavy, co sa bude diat so severnym portalom, kde dodneska nie je vybudovany ziadny monitoring svahovych pohybov.
Nová trať zmení tvár mesta TN
dialnice.info/viewtopic.php?p=97922#97922
“V súčasnosti sa začal robiť úsek medzi Novým Mestom nad Váhom až po Trenčín. Pre trenčiansky úsek ešte železnice nemajú schválené dotácie z eurofondov, bez ktorých stavať nebudú. V ideálnom prípade, ak peniaze získajú, sa začne stavať na jar, výstavba má trvať 33 mesiacov. V Trenčíne si modernizácia vyžiada vybudovanie nového železničného mosta a viacerých mimoúrovňových križovaní.”
v polovici decembra by mali zacat stavebne prace na useku Trencianska Tepla - Belusa:
Pre lepsiu orientaciu som si dovolil odcitovat prispevok diskutujuceho D.C. z fora www.vlaky.net
Popisuje ako je rozdelena trat NM-Puchov na etapy a ako su tendrovane/tendrovatelne…
Citácia zo stránky vlaky.net: vlaky.net/online/diskusia/te … 395&list=1
Stavba je jedna: ak to chces presne, tak:
ŽSR, Modernizácia železničnej trate Nové Mesto nad Váhom - Púchov, žkm 100,500 - 159,100, pre traťovú rýchlosť do 160 km/h
Tato stavba kvoli vysokej obstaravacej cene rozdelena na 6 etap, ktore su samostatne tendrovatelne…
Vytendrovane uz su I. a II. etapa (NMnV - Zlatovce) a IV. a V. etapa (Tr.Tepla - Belusa)
Zostava teda III. a VI. etapa, ktore mozu ale nemusia ist do tendra spolu. Zavisi to od toho, v akej dobe bude ta ktora etapa projektovo pripravena a samozrejme ako sa rozhodne investor, resp. jeho zriadovatel, ako sa vybavi financovanie atd…
Takze je dost mozne, ze VI. etapa (Belusa - Puchov) pojde do tendra samostatne, inymi slovami, ako samostatna stavba. Ci uz tak alebo onak, v Belusi v ramci tejto etapy nezostane kamen na kameni a bude z nej zastavka.
Dufam, ze uz je to bez skresleni…
Lionheart: Etapa Belusa - Puchov musi obsahovat aj pripadnu zmenu napatovej sustavy na useku Dolne Kockovce - Puchov, takze sa urcite bude tendrovat samostatne, zrejme v jednej dobe s usekom Povazska Tepla - Zilina a zamyslanou “pomocnou stavbou” - provizornou zmenou napatovej sustavy v useku Puchov - Povazska Tepla.

Lionheart: Etapa Belusa - Puchov musi obsahovat aj pripadnu zmenu napatovej sustavy na useku Dolne Kockovce - Puchov, takze sa urcite bude tendrovat samostatne, zrejme v jednej dobe s usekom Povazska Tepla - Zilina a zamyslanou “pomocnou stavbou” - provizornou zmenou napatovej sustavy v useku Puchov - Povazska Tepla.
dakujem za reakciu. a v akom stave je priprava tychto dalsich usekov? vcera som pozeral do OPD a do roku 2013 resp viacpravdepodobne do 2015 budeme mat zrekonstruovanu trat na 160 od BA po ZA. tak to je naozaj uspech viac ako stvrtstorocie po revolucii
Lionheart, nechcem ta sklamat, ale do r. 2015 budu hotove pravdepodobne iba useky po Belusu. Usek Belusa-Puchov aj Puchov-Zilina sa nezmestili do fin.limitu cerpania, ledaze by vypadol z toho zoznamu v limite nejaky iny usek
(co zase nie je take nemozne, pocul som, ze kandidati na “vypadnutie” su tunel popod Dunaj v BA a usek Zlatovce-Trenc.Tepla).