Tak som pocul, ze usek Nove Mesto nad Vahom - Zlatovce opat nevyhral ten spravny takze opat zruseny tender? Chichi, no v EU z nas uz musia mat srandu, ake je to priehladne
patria.cz: Železnice Slovenské republiky připravují tender na činnost stavebního dozoru při modernizaci úseku tratě Trenčianska Teplá - Ilava - Beluša. Předpokládaná cena za poskytovaní služby po dobu téměř 5 let představuje 7,93 mil. EUR bez DPH. (SITA)
7.9. By sa mali začať práce na tuneli Turecký vrch.
To uz bol urceny vitaz tendra na tento usek??
Ze vraj uz vyhral ten spravny
keby ste namiesto tých rečí napísali kto to je ..
Dialniciar: Presného víťaza neviem, len viem, že od onoho dátumu sa začínajú výluky sprevádzajúce túto stavbu. Ale ten správny = niekto z kvarteta Doprastav, Skanska, OHL ŽS, Inžinierske Stavby. Kto presne, to je už viacmenej jedno. Postretnúť sa tam potom bude určite dať ešte Alpine, Subterra, Váhostav, Max Bogl a možno aj Colas - Cesty Nitra.
Zabezpečovačka potom obligátne technológia SIEMENS Schweiz + vonkajšie prvky AŽD Praha (závod Košice), montáž a integrácia zabzar Betamont, optika + telefóny Adotel-HEX. Informačné systémy CHAPS s.r.o. a ELEN Prešov. Snáď som nezabudol na nikoho.
Tak v princípe to môže byť aj viac firiem naraz, všakže
Ako inak? Ked sa PM urad zacal zaujimat o kartelove dohody spustila sa éra konzorcií. A ešte aj konzorcium môže zadať subdodávku takže viac - menej všetky supy sa nakoniec najedia.
Tender za 310 mil. € (pôvodná cena) je známy a víťažné konzorcium ponúklo 264 mil. €
skoda, ze sa to nerobi rovno uz na 200kmh.. tu by sa to dalo ..
minimalne tunel Turecky vrch tak bol naprojektovany. Prace sa mali zacat dnes,pred chvilou som presiel okolo vlakom,ale nic som si nevsimol…
Turecký vrch je navrhnutý na 200ku, a myslím, že súpravy s výkyvnými skriňami môžu aj po zvyšku ísť takou rýchlosťou.
Trať Nové Mesto Zlatovce obnoví združenie viacerých firiem :
dialnice.info/viewtopic.php?p=95409#95409
v tlacovej sprave som nezachytil termin zacatia stavebnych prac
29.9. je vraj odovzdavanie staveniska
Tunel ide robit Skanska:
Podiel firmy Skanska na celkovom kontrakte je v sume 52,8 mil. eur a podnik ho zahŕňa do svojich objednávok za tretí štvrťrok. Celková hodnota kontraktu je 264 mil. eur, pričom podiel firmy Skanska je na úrovni 20 % z celkovej hodnoty.
dialnice.info/viewtopic.php?t=12502
"Práce na výstavbe tunela sa začínajú ihneď a dokončia sa do apríla 2013. "
Vie sa aj ako bude pokracovat priprava a vystavba dalsich podusekov az po Puchov? Toto je iba prva cast ak sa nemylil…
dialnice.info/viewtopic.php?t=12520
“… Po ukončení modernizácie trate na jar v roku 2013 bude železničná trať pripravená na rýchlosť 160 km/hod. a pre súpravy s vozňami s výkyvnými skriňami na rýchlosť do 200 km/hod.”
Stale som sa nedozvedel, ci je na rychlost 200 km/h pre vykyvne supravy stavany aj usek BA-NM? Viem, ze v niektorych oblukoch (TT, Leopoldov) to nebude mozne dosiahnut, ale v dlhych rovnych usekoch snad nebude problem. Alebo sa mylim?