aktuálne fotky rekonštrukcie trate a výstavby tunela - april-maj najdete tu
http://nmnv.sk/fotogaleria_nove.html
alebo tu:
aktuálne fotky rekonštrukcie trate a výstavby tunela - april-maj najdete tu
http://nmnv.sk/fotogaleria_nove.html
alebo tu:
Pridal som fotky z vystavby prelozky cesty pri Kostolnej-Zareci a pri obci Stvrtok.
gallery/album.php?album_id=53
Vďaka za fotky, Majkl. Som skutočne prekvapený, že tie preložky s mostami ponad železnicu sú už tak rozostavané. Myslím, že sa robí už aj premostenie do Trenčianskych Bohuslavíc, no čo som videl posledné fotky, tam to nie je tak rozostavané ako pri obci Štvrtok n/V. a Kostolná-Záriečie. Tieto dva mosty, čo sú na tých fotkách budú myslím dlhšie, vačšie ako nedávno postavené pri H.Strede či Považanoch, postavené v rámci modernizácie BA-NMnV.
Železnice vyhodili z tendra na výstavbu najlacnejšiu firmu
Skanska : 201 miliónov eur.
Trnavská stavebná spoločnosť : 245 miliónov eur.
OHL ŽS : 263 miliónov eur.
Strabag : 279 miliónov eur
*anonym to vopred vedel
Dialniciar: Neriesili sme to tu uz nahodou? Ze tam Skanska mala brutalne nahodene hodiny vyluk?
Ta prelozka pri Kostolnej je uz otvorena. Povodny zel. urovnovy prejazd je uz zruseny.
no neviem co sa clovek dozvie z tejto reklamy youtube.com/watch?v=JUHh75nAyMM myslim ze za to prechadzanie popred vlak bola aj nejaka pokuta.
Tiet reklamy som doteraz nevidel, a suhlasim s tebou…
Myslel som skor informacne brozurky umiestnene vo vlakoch
tvnoviny.sk/spravy/ekonomika/slo … -km-h.html (neviem najst odkaz priamo na brozurku, ale ich obsah je tusim totozny s tymto clankom)
A ano, zaroven som myslel viditelnu informaciu o termine otvorenia a podobne. Marketing je mimoriadne dolezity, avsak treba ho robit rozumne.
ta reklama bola tusim aj stiahnuta z obehu radou pre rozhlas a televiziu, lebo to navadza k priestupku ..
Aby sme boli presni, bola to Rada pre reklamu a jej organ Arbitrazna komisia. Reklama bola oznacena ako neeticka, lebo zobrazovala cloveka v zivotu nebezpecnych situaciach. Nebola stiahnuta z vysielania, ale bol do nej pridany nejaky informacny text v zmysle “don’t try this at home”. /koniec OT
dik za upresnenie, uz som si to nepamatal presne ..
kazdopadne vyzera, ze nase firmy budu musiet zacat realnejsie ponuky davat … skanska o skoro 100 mio lacnejsia ako statna expertiza .. to je vlastne skoro tretinova zlava..
kazdopadne bude este zaujimave sledovat tendre na useky D1, kedze doprastav a vahostav realne nebudu mat do coho rypnut
nic v zlom ale nebol toto ten tender kde skanska mala dost brutalne mnozstvo vylukovych hodin oproti zvysnym uchadzacom?
ano mas pravdu .. uff, ten rozdiel je ozaj markantny .. skoro 2x tolko vylukovych hodin .. asi nieco na styl ich stavby MUK stupava …
Je na ZSR ako zadavatelovi sutaze ake kriteria si zvoli pre vitaznu ponuku, teda ci to bude najnizsia cena, alebo najnizsi pocet vylukovych hodin (co je dost podstatny ekonomicky ukazovatel pre nich), prip. ich kombinacia ako tusim v tomto pripade. Media zas podavaju len jednu stranu mince.
Aj tak je to cele zaujimave, lebo zrejme technicky najzlozitejsi usek (most cez Vah) sa bude realizovat mimo telesa sucasnej trate.
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=14351
No vida, stat dnes vsade setri, takze o 96 mil. EUR nizsia ponuka od predpokladanej ceny bola nakoniec asi dostatocnym argumentom…
Ako ovplyvni pocet vylukovych hodin rychlost jazdy na tomto useku? Spomali sa tym grafikon, alebo budu väcsie meskania?
Aky bude konecny vysledok modernizacie? O kolko sa zrychli doba jazdy pre vlaky, ktore v TN stoja a o kolko pre to 1 IC, ktore tu nestoji?
len ponuka skansky ako sme sa uz bavili ma skoro dvojnasobok vylukovych hodin .. uvidime o kolko sa to predrazi ..
ono ta modernizacia je skor ako uz jano.z par krat spominal je hlavne v tom, ze ta trat sa musela tak ci tak opravit a ked sa uz opravuje, nech aspon zlepsia parametre .. je tam aj zaratana nova stanica, takze tak..
na tychto 10 km ani IC moc neziskaju, nieto rychliky alebo lokalky, lebo v trencine aj vsetky IC stoja ..
ano, ved ja som narazal zaroven na to, ze tu stoji jedine IC - a kvoli nemu sa neoplatilo skor robit trat v novej polohe (radsej modernizovat stary most a neburat novu mestsku stvrt), cim sa mohli usetrit dalsie peniaze. Ale aj 3 mld. Sk je pekna usetrena suma
Kazdopadne je skvele, ze konecne sa pohol posledny usek koridoru medzi BA a Belusou a o 4-5 rokov bude konecne citelny vysledok na celom koridore. A zaroven je to asi posledny usek s tak velkym poctom vylukovych hodin.
Nemyslim ze meskania v osobnej doprave budu znamenat nejake velke predrazenie.
A celu tu vystavbu treba brat trocha v sirsom kontexte, usek je sucastou koridoru, rekonstrukcia mosta by nevyriesila existujuce smerove pomery - lokalne znizenie rychlosti. V horizonte niekolkych rokov, ked sa to potiahne po Zilinu a nasadia sa trebars naklapacie supravy by taketo zdrzania boli len na skodu. Ked rekonstrukcia, tak poriadna a presadzoval by som dalsie useky nie na 140-160, ale 160-200 ako je tomu v okolitych krajinach. V pripade TN je tu ta smola, ze to nejde poza mesto, ale stredom.
A predpokladam ze prve vyluky sa grafikonu dotknu najskor v prvej zmene v marci 2011.
ano, v pripade rekonstrukcie mosta by bola znizena rychlost na 100 km/h, ale ako som pisal, pre to IC/den co nestoji v TN by to nebola velka strata, ostatne vlaky by tym nestratili nic. A ani v buducnosti nebude jazdit vela vlakov, ktore by v TN nestali. Otazka skor znie, aka cena useku by bola v pripade rekonstrukcie, a vobec, ci by sa tak ci tak nemusela stavat nova konstrukcia mosta. Kazdopadne dnes je uz neskoro o tom pisat
Inac som tiez za rychlost 160-200 km/h a nastastie vo velkej casti koridoru od NM smerom na S sa obluky na tuto rychlost aj stavaju