ŽSR Modernizácia trate Liptovský Mikuláš - Košice

a je zverejnene ake projekty su v ramci tych 10 ?

z OP doprava neviem ci nieco ostane. na rychlikovych tratiach nevidim ziadny posun.

projekty z planu obnovy su na tom daleko najlepsie. zevraj 2 maju problemy ale ostatne co je asi poltucet projektov bezi. ze s nejakym meskanim je jasne, ale bezia. najlepsie co sa podarilo za posledne roky.

3 lajkov

Nie som znalý miestnych pomerov, ale keď sa spomína rozšírenie na 4 jazdné pruhy a odstránenie lievika, bude sa v rámci tej úpravy aj sanovať niektorý z tých rodinných domov? Z videa to vyzerá ako keby medzi nimi nezostával priestor na rozšírenie cesty na 4 pruhy.

Ano, ma sa sanovat, ale este nie su vysporiadane. Myslim, ze v jednom videu to bolo aj spomenute, ze rozsirenie sa bude robit az po skončení modernizacie…cisty bordel

1 lajk

otázka na znalých miestnych pomerov a projektu. Niekto tu písal skôr, že záp. portál sa nerobí ešte, lebo tam musí byť násyp. ale podľa foto tam robia aktuálne podklad pre most. či násyp bude len tesne za kopcom a potom pôjde most?
a ešte otázka, či sa tam na príjazdovej ceste k z. portálu našla nejaká jaskynka, alebo to je len diera zo zosuvu? z diaľky to vyzeralo, že je to zamrežované, ale nebol moc čas a priestor ísť bližšie.

1 lajk

s tunelom Španí háj bol trošku iný problém, kedze sa tam v minulosti robil prieskum na tazbu uranovych rud:

takze su tam stare banske diela

z pohľadu z vlaku to vyzerá, že idú celkom dobre. pribudli dve silá. predpokladám že cement na zhutnenie zeme.

neviem, aký je harmonogram, ale skoro po celej dĺžke stavby sú ľudia a stroje. polku podchodu pri ZŠR Poprad Tatry pri Slávii už zbúrali.
Inak, máte niekto info o moste na štefánikovej (1/66), že aký je postup? že sa má dávať nejaký dočasný most pre jednu koľaj?

2 lajkov

stavba tunela napreduje

2 lajkov

Zacalo sa uz razenie alebo este pripravuju portal?

portal uz davno je aspon teda od vychodu siel som vlakom portal vidno priamo z povodnej trati, podla mna sa uz razi..

1 lajk

chystám sa tam ísť na bicykli pozrieť, keď sa tam kdesi dostanem ta skúsim pofotiť. akože tatroviek tam je dosť. ale neviem či ešte robia nejaké pozemné veci alebo už ťažia. to z vlaku nevidieť.

1 lajk

3 lajkov

4 lajkov

vďaka Jarino!

Do tých nákresov západného portálu sa na koniec priplietol pohľad na východný portál. To len keby to niekoho plietlo.

Ohľadne Štefánikovej ulice - posledný obrázok od Jarina mi príde, že tam budú 2 pruhy von z mesta (do Matejoviec) a len jeden pruh do mesta? Má niekto vysvetlenie toho?

Alebo to je dočasný stav, kým sa nevyrieši vyvlastnenie a sanácia toho domu za mostom?

Vďaka.

Železničný nadjazd nad cestou má podľa nákresu miesto na 2 pruhy v každom smere. Keďže v smere do centra nebude ešte dlho po dokončení cestu možné rozšíriť na 2 priebežné pruhy, je pravý pruh pod mostom vyšrafovaný ako miesto mimo vozovky.
Po asanácii domu a rozšírení cesty za mostom v smere do centra sa vyšrafované miesto premaľuje na plnohodnotný jazdný pruh. Všiminite si aj nové umiestnenie niky autobusovej zastávky - bude za okrajom budúcej 4-pruhovej cesty.
Kedy sa ale rozšírenie podarí realizovať, to asi nikto netuší. Dom aj s pozemkom je stále v súkromých rukách.

4 lajkov

západný portál dnes

3 lajkov

ja zas pridávam východný, len som neskoro zapol foťák, no je už vidieť, že sa razí. ak by sa mi podarilo dostať sa bližšie na bicykli, spravil by som lepšiu foto.

5 lajky

https://youtu.be/EcDTSlgtO2A?si=d_764-d1qM9MwkOF Tak na trať do Spišskej sa CEF podaril, Liptovský ale (ne)prekvapivo nie.

4 lajkov