to ma inak zaujalo, s tou prelozkou hlavnej trate cez presov …
vsak to by bolo odhadom 30 - 35 km novej trate a aj docela dost tunelov … to si nejako neviem predstavit
to ma inak zaujalo, s tou prelozkou hlavnej trate cez presov …
vsak to by bolo odhadom 30 - 35 km novej trate a aj docela dost tunelov … to si nejako neviem predstavit
Myslim ze je najvyssi cas ze to konecne planuju cez Presov lebo nerealizovatelne to dnes uz nie je a bolo by fakt cudne keby to zeleznice nakoniec zamietli pretoze vyznam by to urcite malo. Uz aj teraz to vyzera divne ked ludia z 3. najvacsieho mesta na Slovensku musia dochadzat do akejsi dediny len aby prestupili na rychlik do Blavy. Stanica je takmer po rekonstrukcii a aj ta uz vyzera schopne konecne.
dragon: Ak by sa tak stalo, musela by sa stanica viacmenej kompletne rekonstruovat znova, lebo to co sa tam robi vobec nepocita s tym, ze by sa tam nieco taketo viezlo … v extremnom pripade by sa sucasne nastupistia museli opat strhnut a prestavat to inak …
No az tak pesimisticky by som to nevidel stacilo by pomenit par kolaji a vyhybiek a dalo by sa ![]()
To urcite nie. Minimalne by sa museli 2 nove nastupistia dostavat ala Hranice na Morave, so strhnutim skoro celej nakladnej skupiny a jej ev. naslednym rozsirenim, dalej by sa pri tomto variante muselo zburat depo (a to ho podla mna robi vopred nepriechodnym, nove depo dneska nikto stavat nebude) a nejak upratat napojenie od Plavca … resp. zo sucasnej stanice.
Alebo by sa presunuli prejazdne kolaje do “normalnej podoby” co by znamenalo kompletnu prerabku oboch zhlavi, strhnutie vsetkych nastupnych hran, vybudovanie prejazdnych kolaji bez nastupist, presunutie nastupist do pozicii predjazdnych kolaji a zbudovanie dalsich asi 2 ostrovnych nastupist a ev. jazykovych nastupist pre os. vlaky smer Humenne a Bardejov.
trat cez Presov? Ak, tak konecne. Potrebny by bol akurat jeden a pol tunela (tunel Sidlovec) a poltunel Chminianska nova Ves. Aj v Presove by sa to dalo riesit bez tunela, v pohode, len treba chciet. A ja viem, ako…
jano.z: To, co hovoris, neni pravda. Nastupistia su schopne rychlosti, ono ak sa koridor do Presova dostane, tak sa kolajisko RENOVUJE. Ja som bol od zaciatku za vybudovanie koncoveho nastupistia pre krabice do BJ a HE, ale oni radsej to daju na jedno dlhe nastupistie.
E499.3056: V com nemam pravdu? Ved hovoris to iste!
Medzi toto ti nikto prejazdne kolaje neda a bez toho to nejde …
vlaky.net//upload/online/dis … 2414-1.jpg
AK ich vsak chces dat az za toto a zachovat pri tom nejake inteligentne dlzky kolaji, musis uz burat depo, lebo to neotocis … Nehovoriac o tom, ze pri zausteni koridoru sa to asi cele bude musiet posunut o notny kus dopredu, lebo sa tam neotocia na Plavecskom zhlavi na nejaku rozumnu rychlost (aspon 100km/h) … takze to bude opat kompletna prestavba stanice a co sa teraz spravilo pojde k zemi …
… druhou pravdou je, ze kym sa tak stane, bude na to zrejme akurat ta spravna doba bo sa to zacne rozpadavat
…
Co je jeden a pol tunela? Alebo pol tunela? “jeden a pol tunela” je akurat na Strelenke, co je tam ta cast odvezena a prepojena klenbami …
jano.z: Vsetky IC vlaky by stali v Presove. To je asi takisto, ako v Liptovskom Mikulasi… alebo vybudujeme este IV. nastupistie a medzi nim budu prejazdove… Vtedy by to mohlo klapat.
Teraz som si to pocital a s IV. nastupistom by to sedelo. Obluk by sa aj k rieke nejak vyrovnal a potom by sa troska zarezal smerom na Hanisku.
Áno IC vlaky by tam mohli stáť, ale ešte vždy tam musí ostať prejazdná koľaj pre nákladnú dopravu. Lebo na koridore nie sú len nejaké IC, ktoré by ti kooooonečne do tvojho milovaného Prešova chodili nie len na odklony … Ale také NExy tiež potrebujú dráhu pre 120km/h … ako inak chceme konkurovať kamiónom? Rýchlosť, rýchlosť a rýchlosť … ale nechajme sa prekvapkať …
A ak tým vyrovnaním myslíš niečo ala Šenkvická estakáda, tak pozdrav pánboh …
A čo je na tej estakáde zlé ![]()
Polomer … tá estakáda má malý polomer … tá na 200 ísť nemôže ![]()
Nákladná doprava bude chodiť cez Kysak - ono sa trať cez Margecany rušiť nebude len sa nebude koridorovať na 160 - 200 ale len na 100-120 čo pre NEX postačuje. Cez Prešov by v začiatkoch chodili hlavne vlaky s pasažiermi - v dalšej etape by bola trať napojená severným železničným obchvatom na 193
Veď oni to naši páni “odborníci” (pozeral som funkčnú schému Popradu … ha ha ha …) nejako vymyslia. Ale podľa mňa minimálne jedno nástupište pôjde opäť k zemi …
Co uz za napojenie na hlavnu trat to stoji za to ![]()
Nejako mi to asi uniklo, ale v ktorom príspevku sa píše o preložke trate Poprad - Košice cez Prešov? Prípadne existuje mapka navrhovanej trate?
Na predoslej stranke(2)
![]()
Inak bolo by to len logické, keďže aj stanica v PO sa modernizuje. Aj keď možno nie kompletne na koridorovú dopravu, tak ten koridor aj tak príde až po 10-15 rokoch, takže potom by sa aj tak robili úpravy …
Dialniciar: Keď príde koridor, bude sa musieť Prešov znova prerobiť v rozsahu možno ešte väčšom ako sa robí teraz, takže by som to s koridorom moc nespájal.
No veď, ale ak má prísť o 15-20 rokov, tak by som v tom problém nevidel.