Asi že tam je dáke vtáčie územie natura 2000 a bude to konská železnica. sa smejem
Ale nová CBA štúdia bola spracovaná dva roky dozadu. Kde sa znížila návrhová rýchlosť podľa nejakej metodiky
na úseku ZA KE. LM-LH by sa nemal nejak meniť, čo viem jedine, tunel Štrba asi nebude tak dlhý.
Ze treba spravit za dost bruselskym byrokratom, aby sa nahodou neurazili ze ignorujeme ich verejnoenviroprospesnu pracu, ktoru nik nevidi ani jej nik nechape
mapka.gku.sk/mapovyportal/?basem … t=49.0806#
Na mape v okolí LM vidno vykúpené pozemky pod novú trať popri diaľnici.
Zda sa ze cast toho druzstva v mieste buducej stanice bude asanovana. Uvidime ci zachovaju 3 nastupistia ako v sucasnosti alebo ich bude viac.
Zaujímala by ma aj prekládka zubačky v Štrbe a jej prepojenie na Zakopane tunelom. Či by to bolo predĺženie zubačky až na trať KBŽ alebo ďaľší vlak.
Verejná vyhláška - Modernizácia železničnej trate na úseku LM - PP - stavebné konanie
lhsity.sk/clanok/2368-verejn … ne-konanie
Poslanci podporili petíciu za modernizáciu železnice vrátane výstavby mosta cez rieku Váh
mikulas.sk/sk/samosprava/oznamy.php?lmd=6936
zo stranky vlaky.net:
“19. zasadnutie ŽSK z 19.9.2016 aj o prekládke trate okolo LM:
youtube.com/watch?v=vyUAVncDA5U
V čase od 2:42:20 do 3:10:00
Aktuálny termín hovorí o roku 2018.”
Tak sa nam to pekne posuva a posuva.
A ako odznelo, aj s možným posuvom až na rok 2021… Neviem, aké varianty majú ŽSR(najskôr žiadne), ale namiesto toho by mohlo ísť Poprad - SNV.
Tí čo nemajú čas to pozerať, menšie zhrnutie.
Pre nezainteresovaných je to zábavné. Najskôr petícia, aby sa most nerealizoval, lebo vraj nie je v súlade s ÚR, že za to tlačia vplyvní podnikatelia. Hlavne tam odznela tá už tu spomínaná osada. Takže žiadajú, aby ŽSR nerealizovali most. Bola kontaktovaná EK.
Teraz petícia proti pôvodnej petícii.
aj ja si myslim alternativne by sa od buduceho roku mohol zacat realizovat usek PP-SNV tam nie su ziadne zavaznejsie problemy, tunel nie je potrebne buduvat na tomto useku nanovo ziadny
ekonomika.sme.sk/c/20351584/cez- … ml?ref=trz
Má niekto prístup k celému článku?
Pridal som to do monitoringu:
“Cez Tatry pôjde vlak konečne rýchlejšie. Štát zmodernizuje prvý úsek za Žilinou”
viewtopic.php?f=35&t=21895
To mi je za modernizaciu. To je skor optimalizacia hodna roku 1980. Konkurencieschopnost zeleznice dostala riadne na frak. A pritom cely projekt lm-pp bol rieseny na 160- 200km/h.
To mi je za modernizaciu. To je skor optimalizacia hodna roku 1980. Konkurencieschopnost zeleznice dostala riadne na frak. A pritom cely projekt lm-pp bol rieseny na 160- 200km/h. Nazval by som to plytvanim verejnymi financiami do lacneho riesenia. Mali by sme spravit peticiu.
Lorenc, do 15 minút by sa mal dať zeditovať príspevok ak treba niečo doplniť/opraviť, aby sa tu neobjavovali zbytočné duplikáty. Aspoň mne to ide. Ináč tiež som sa pri tej 140 km/h pobavil…
Pri Lučivná - Poprad-Tatry to asi pravda nebude: “The Action aims at: full electrification of the section at 25KV/50Hz; deployment of ETCS L2 (Baseline 2); increase of the maximum axle load to 22.5 tons; length of platforms at 400 m; 750 m minimum length of the track to bypass trains and line speed at 160 km/h. After the Action’s completion, the section will be compliant with the Technical Specification for Interoperability and traffic between Slovakia and Ukraine will be easier.”
Tá 140-tka je pre úsek Liptovský Hrádok - Lučivná, kde sa to riešenie musí zmeniť. Na 160 km/h medzi ZA - KE budú asi iba tri úseky.
Pokial viem, Lucivna - PP bola projektovana na 160 s parametrami pre 200. A nemalo sa tam nic menit. Nakolko ma dojst k vyrovnaniu jedineho obluka, prislo by mi nezmyselne zmensovat aj ten, nakolko ide prakticky po rovinke.
Tiež si myslím, že PP- Lučivná by mala byť zmodernizovaná na 160 km/h. Dúfam, že aj tak bude. Keď už aj pretrpím nejaké tie výluky, tak nech to už stojí za to. Myslím, že cenový rozdiel medzi rýchlosťami 140 a 160 km/h pri tomto úseku nebudú moc rozdielne.
ze by toto? vid posledný úsek reming.sk/files/2014-08-06-1 … o__ice.pdf
Na rovine medzi PP a Lučivnou neslo zrychlit ? Mozno je tam obmedzenie v stanici svitu aby im nesli vlaky 160 cez mesto neviem to vysvetlit potom. I ked parameter by mohol byt aj na 160-200 kedze ide o priamy usek.
Ono moc úsekov na trati LM - Košice, ktoré by sa mohli bez výraznejších zásahov rekonštruovať na 160 km/h nie je zase až tak veľa. Keď tak pozerám, tak najmä tento úsek (PP-Lučivná) plus úsek Paludza - L. Hrádok, neviem ako je na tom úsek Poprad - SNV a Kysak - Košice. Navyše keď tak pozerám do máp, tak na susednej trati zo ZA po LM tých jednoduchých úsekov na modernizáciu na 160km/h je len minimum (ak vôbec nejaké sú).