zlucenie NDS a SSC ?

len aby to nebola len jednorazovka. minister potrebuje nieco na juhu rozostavat a vela moznosti uz nema. toto je jedna z nich.

SSC je podvýživená a už sa na viacerých miestach ukázolo ako tieto 2 štátne organizácie neboli schopné zosúladiť investičné aktivity, napr. úpravy križovatiek na I/65 a pR1bina.
SSC nemôže od krajov prebrať IV, nakoľko spravujú len II a III :wink: nemylím, že by to bolo ideálne nakoľko by príjmy nepostačovali ani na ich údržbu (dĺžka I = II = III/3). Trojky by mali zostať VÚC.

1.1.2018
vraj…

Sa mi zdá že to zlúčili lebo minule sme išli z Matúškova ako sa vchádza do Galanty a tam je sídlo správy ciest a bola tam tabuľa že diaľničná spoločnosť a ešte som hovoril spolujazdcom že hehe aká sranda že je vypísané diaľničná spoločnosť ale po diaľnici v GA ani chýru. A oni že to asi ten obchvat lebo že ten je taký mohutný že sú mosty, zjazdy, podjazdy že to už sa podobá na diaľnicu tak možno preto takú veľkú cestu už spravuje NDS.

Na zlucenie NDS a SSC (presnejsie na pohltenie matky vlastnou dcerou) treba zmenit zakon 639/2004 o NDS. SSC je len obycajna rozpoctovka min. dopravy, ktoru moze Ersek zrusit hoc aj zajtra, lebo existencia tejto spolocnosti je len vyhradnym rozhodnutim ministerstva. Ale na rozsirenie posobnosti NDS aj na vsetky cesty I. triedy treba zmenit tento zakon. Pokial viem, nie je tato novela uvedena v plane leg. uloh vlady na tento rok (co samo o sebe neznamena, ze sa nemoze pripravovat, ale ocividne v tom este stale nemaju uplne jasno) a ked sa chce stihnut ucinnost 1. 1. 2018, tak uz to musia do 1 -2 mesiacov zverejnit na pripomienkove konanie.

To je stredisko SSÚR Galanta, čo udržiava R1. Áno, majú to trochu od ruky, ale zase nie až tak moc.

Pred pár dňami som si všimol, že NDS ( ndsas.sk/ ) má novú ikonku - vo veľmi tmavom kruhu biele písmená. Na prvý pohľad text “vyzerá” ako sf, no keď som si to zväčšil pomocou skicára, tak ja tam vidím upravené, štylizované ssc (alebo scs): vľavo je malé “s”, vedľa ako horný index písmeno “c”, ktoré je akoby i časťou väčšieho predĺženého “s”.
[album]38291[/album]
Žeby testovanie??? (Možno, ak sa predsa niekedy zlúčia, tak sa bude nová spoločnosť volať napríklad Spáva Ciest Slovenska???, aby to nebola názvom opäť SSC.)

To je ikonka PHP frameworku symfony, nema to nic s NDS. Je to software na ktorom bezi stranka a zrejme niekto zabudol vyhodit povodnu ikonku.
symfony.com/

Sendvo, ďakujem.

Ersek je proste muz cinu :slight_smile:

Takze uz nebudu paralelne jednotky? :slight_smile:

Urcite nebudu existovat dva paralelne “socialne podniky” na znizenie blavackej nezamestnanosti za statne peniaze (rozumej dve statne institucie, ktore maju ledva peniaze na zivenie seba samych, ale na to aby realne robili co maju, sa uz akosi v rozpocte nezvysilo).

:unamused:

Len zatial sa realne nic nezmenilo a som cim dalej tym skeptickejsi, ze sa zlucenie podari.

Spájanie bude proces na niekoľko rokov. Prvý rok to bude vlastne deštrukcia ešte toho posledného čo v tých spoločnostiach fungovalo. Ak sa chcú zástanci arpyho dočkať akých takých výsledkov a nie len sľubov, tak by si nemali aktuálne želať spájanie :exclamation: Vhodným termínom na spájanie bez reorganizácie spoločností je 1.1.2020 - spoločný GR a pod ním sekcie/odbory SSC a NDS. Do 3-5 môže prebehnúť postupná reorganizácia.

Zaklad je, aby Ersek spustil proces spajania. Uz ako rychlo to pojde, je na manazmente. A co sa tyka vysledkov, to hlavne co teraz musi riesit je, aby sa cim viac fondov v ramci aktualneho rozpoctoveho obdobia dodatocne presunulo na cesty (napr. zo zamestnanosti a roznych socialnych prac, kedze ekonomika ide dobre aj bez nich).

Momentalne si ale dost odporuujes so svojim podpisom :wink: Cize vlastne chces aby tie rozdiely boli. :blush:

V tom Ruzinove su fakt “odbornici na pohladanie”. Na tuto “perlu mudrosti” ani nestoji za to reagovat…

U mna je to jedna perla, u teba bohuzial kazdy prispevok. :wink:

Priznám sa, že informácia o zlúčení NDS a SSC je pre mňa veľmi zábavná, nakoľko sa tým vlastne vraciame po absolvovaní okruhu priamo do bodu nula. Základná myšlienka rozdelenia niekdajšej SSC pred rokom 2005 bola totižto predstava, že štátna akciová spoločnosť NDS bude schopná zabezpečovať svoje financovanie samostatne, podobne ako je tomu v prípade rakúskeho ASFINAG-u. Tým sa mali uvoľniť prostriedky pre SSC. Táto veľmi dobrá idea dopadla tak ako všetci vieme, t.j. NDS je fakticky plne závislá na štátnom rozpočte, nakoľko výnosy z mýta a mýto celkovo skončili v tej rovine v akej skončili. Tým, že NDS bez štátneho rozpočtu neprežije, trpí SSC ktorá je finančne úplne podvýživená. Znovuzlúčením týchto organizácií (mimochodom v akej forme? a.s.? alebo r.o.?) tým štát fakticky priznáva, že absolútne zlyhal pri presadzovaní povodného zámeru. Ešte horšie je, že súčasná nevyhovujúca situácia sa tým fakticky zamrazí a predovšetkým finančné problémy pri výstavbe budú v plnej miere pokračovať a to tak pri D a RC ako aj v prípade ciest I. triedy. Predstava, že zlúčením týchto organizácií sa ušetria nejaké masívne finančné prostriedky je absolútne naivná. Uvedeným opatrením sa ale ďalej posilňuje politický vplyv na výstavbu, čo je s ohľadom na naše historické skúsenosti zásadná nevýhoda.