Na mojom skromnom webe som zverejnil fotografie z modernizácie žst. Poprad-Tatry:
![]()
Presov ma super stanicu teda hm oproti Nitre asi tak o 200 percent lepsiu… vlastne cela severna trat hore bude pekna…tu dole si mozme piskat aspon ze ta R1 tu pojde a busova stanica bude nova…inac hanba radsej ani neist vlakom niekam… Nitra Hlohovec to je na hodinu a pol…autom to je 15 minut ![]()
mikeBoss: Nuz Nitra so svojou polohou bola je a bude mimo zakladneho zaujmu zeleznic, ktore sa tam prezentuju iba tym, ze v nedelu od 611 poslu pripoj do Nitry a vo stvrtok obstaraju pripoje k 608 a 610 aby odviezli studentov na sever a vychod Slovenska … nic viac, nic menej … nejaku dobu je na stole projekt rychlotrate Trnovec nad Vahom - Nitra pre spojenie Nitra - Bratislava … ak sa dostane k jeho realizacii, mozno si Nitra polepsi …
No nemôžem si pomôcť, ale podľa mňa by bola zmysluplnšia rekonštrukcia trate cez Lužianky do Leopoldova, os Nitra - Trnava - Bratislava má veľký potenciál, väčší než na novej uvedenej trase cez Trnovec. ![]()
Inak tu sú fotky z konečnej podoby žst. Poprad-Tatry:
zeleznicne.info/view.php?naz … 2007100084
![]()
Nick: Nejaký ten význam by to malo, ale tam ide o to, že “rekonštrukcia” (s ohľadom na súčasný stav = zbúranie a nové postavenie) tej trate by vzhľadom ku smerovým a geologickým podmienkam vyšla 5x toľko čo ten Trnovec aj s výkupom pozemkov … čo je, vzhľadom na to, že nie sme na koridore veľmi silný argument …
A tá “konečná podoba” Popradskej stanice sa začne opäť meniť už na jar budúceho roka … naplánovaná je prestavba prestupovej haly TEŽ … napokon v roku 2009 bude opravený zbytok budovy …
V zásade nie som proti výstavbe nových tratí. Aj koridor z Bratislavy do Košíc a ČNT by vyšiel lacnejšie a bol by skôr, keby bola postavená nová, čo najkratšia trať, a nie ako je to teraz cez Žilinu - Poprad - (Prešov?). ![]()
Z krátkodobého ekonomického hľadiska sa možno aj Tvoje tvrdenie zdá byť O.K., ale je naozaj “OSOBNÁ” záťaž z Galanty a Šale do Nitry a späť taká zaujímavá, aby sa tu investovalo do novej trate. A problémy s pozemkami by boli aj tu.
A v prospech mojej trasy hovorí aj to, že do Trnavy už bude koridor na 160km/hod. ![]()
Ale inak, nestačila by medzi Šaľou a Nitrou dobrá cesta? Napr. nejaká R z BA cez SC, GA, SA, “južný obchvat” NR - LV/ZR
Však aj tak nákladná bude po ceste. ![]()
Oproti tomu trasa Nitra, Hlohovec, Trnava a Bratislava je trasa s výsokým potenciálom, dostatočným na to, aby sa investícia do zrekonštruovanej trate oplatila. Samo, že je to môj skromný názor. ![]()
Ale píšeš o tom, že by to vyšlo 5x drahšie, takže odkiaľ máš informácie. Je niekde zverejnená nejaká štúdia, okrem čiary na mape?
![]()
![]()
Nick: Tá osobná “záťaž” (krásne pomenovanie - vyjadruje aj postoj niektorých ľudí z vedenia) z Galanty a Šale uživí denne min. 4 páry rýchlikov a slušné množstvo osobákov … tak prečo nie …
Bude sa obnovovat aj celkovy vonkajsi vzlad stanice PP?
žst. BA predmestie sa bude rekonštruovať:
dialnice.info/viewtopic.php?p=55050#55050
Nejaké fotky z roku 2005 tejto stanice som hodil na web tu vo fotogalérii:
zeleznicne.info/view.php?naz … 2007110004
![]()
Ale to je záťaž medzi SA/GA a BA, či nie? Zopakujem, že v zásade nie som proti výstavbe nových tratí, ak je tam efektívnosť využitia.
Na budúci rok sa bude rekonštruovať hala TEŽ, do ktorej zateká. Potom možno zase o rok bude na rade aj výpravná budova.
Konecne, z tej stanice plno ludi necestuje kvoli tomu, ako to tam vyzera. Len aby z toho nebola len ciastocna modernizacia ako na stanici Vinohrady ![]()
V Bratislave pribudnú nové železničné zastávky:
dialnice.info/viewtopic.php?p=55994#55994
alebo aj tu: ![]()
Skvele, ze pribudnu dalsie zastavky. Len aby aj boli vyuzivane vlakmi
Na ich plne vyuzitie bude zrejme potrebne zakupit nove supravy, ktore by chodili v pravidelnom intervale ako MHD, inak to nema velky zmysel ![]()
Andrej: Tu v okoli Brna realizujeme IDS s technikou starou 20-50 rokov (+ tych par zableskov v podobe stvorosovych motorovych voznov a riadiacich voznov 954 … Regionovu v IDS zatial nemame) a zatial nam to ide ![]()
ono nemusia byt hned nove vlaky, ale uznas, ze by sa zisli nejake nove obojsmerne supravy na neelektricky pohon (kedze klasicke 812-814 by na primestsku dopravu asi nestacili
) + rekonstruovat existujuce elektricke jednotky, aby ta kultura cestovania nebola este nizsia, ako je v dnesnej BA MHD ![]()
Veduci depa v Brne predvcerom (na margo toho, ci by sa mu nevadilo, keby mu, ako dlho ziadanu posili motorovych voznov poslali zopar motorakov 831 /ktore maju uz skoro 60 rokov/ z Olomouca) povedal: “keby prisli vcera, dnes uz jazdia na vyluke do Strelic” … a rovnake je to aj na Slovensku … len na Slovensku sa nevedia rozhodnut … je im luto vrazat do existujucich jednotiek polovicu ceny novej jednotky len preto aby sa predlzila ich zivotnost o 10 rokov ale zaroven nevedia zohnat tu druhu polovicu na nove jednotky … u nas sa vrazilo aspon do tych starych a caka sa az budu peniaze na tie nove … minister dopravy slubil ze peniaze budu v roku 2008.
S tymi slovenskymi pantografmi to ilustroval jeden ex-kolega rusnovodic “To mas tak … jednotka je schopna, ked v nej funguju aspon 2 trakcne motory, v kazdom hnacom dieli jeden. Ak funguju 3 tak si na tom dobre a ak ti idu 4, mas premiovy stroj, s ktorym mozes aj na Galantu jazdit vcas” … a tak to funguje s radou 560 v RD Trnava … do srotu sa to dat nemoze, na rekonstrukciu sa dat nechce a na udrzbu sa to davat nebude …
Železnice zveria obnovu staníc investorom ![]()
nato len jedno slovo - konečne
tak nejako, v tomto je aspon ako tak dobry projekt v CR grande stationi, ci ako to volaju. inak bezna vec na zapade ![]()