Železničné stanice

aquila: Ten projekt sa volá “Živá nádraží”, Grandi Stazioni je len jedna z firiem, ktoré sa na ňom podieľaju, a nutno povedať, že su s tým len problémy, odklady a podobné veci. Investori si menia pôvodné projekty, nerešpektujú požiadavky železníc a vznikajú zbytočné ťahanice, niekedy dokonca riešené na veľmi nízkej úrovni (zamedzením prístupu stavbárom a pod.)

aha, hm hm no detaily som nevedel. len som si na to pamatal ako s pompou to ohlasovali na asi 6 ci 8 nadrazi a hlavne hlavnu stanicu v prahe.

Podľa nového cestovného poriadku pôjde zrýchlený vlak NITRAN (BA-NR) 100 minút (1h40minút) (doteraz 1h 56minút). Nemyslím si, že keby sa aj dala trať Leopoldov-NR doporiadku (celá prebudovala), tak sa to podarí nejak významne skrátiť. A to je jediný spoj za deň. Nemajú šancu takýmto spôsobom konkurovať autobusom, ktoré idú niečo cez hodinu a každú chvíľu, keď ostatné vlakové spoje sa občas stlačia tesne pod dve hodiny a to ako cez Trnavu, tak i cez Šurany. Ono neide o to, čo generuje NR-SA(GA), ale NR-BA.

cavo, po prve este nebude rychlost 160 ale len 120 km/h a po druhe prave nitra je velmi zle napojena na siet zeleznic, preto ten dlhy cas.
Napr. na trase TT-BA nemaju autobusy sancu konkurovat vlakom co sa tyka rychlosti, po zvyseni rychlosti na 160 este o to viac… :wink:

Cavo: To ZSSK pochopila a NR-BA sa ani nesnazi autobusarom konkurovat … ZSSK sa sustreduje na to aby bola aspon akotak schopna odviezt ludi z Nitry do Leopoldova k rychlikom do Ziliny a na vychod a zviezt do Nitry studentov zo stredneho a vychodneho Slovenska …

Ja viem, že to zrýchlenie bolo dosiahnuté čiastočne zrušením vaty kvôli koridorovým upravám a čiastočne, kvôli tomu, že už zrýchlený vlak nestojí pri každej vŕbe od Leopoldova. 160 km/h urobí maximálne 5 minút k dobru. Jedine, že by sa rozhodli nestáť ešte na ďalších zastávkach, alebo spojenie urobiť nejakou kratšou cestou.

To mi je jasné. Nato aby mohla začať konkurovať by sa muselo vybudovať spojenie Trnovec nad Váhom - Nitra - Vráble - Levice. Potom by sa už konečne možno v NR objavili aj nejaké rýchliky. :slight_smile:

Inak neviem o ľuďoch zo stredného a východného slovenska, ktorý by chodili vlakom do, či z Nitry. To by museli byť taký masochisti ako keď som potreboval isť prakticky na pol dňa do KE (autom som nechcel, lebo späť by som asi cestu prespal), tak som šiel Nitranom do TT a potom IC-čkom do KE. Späť to to už nevyšlo (nestihol som posledný spoj) tak som šiel autobusom. Časovo autobus asi o hodinu skôr, ale vlakom je to presa len pohodlnejšie (ale i drahšie) ak sa neponáhlaš.

Minuly rok bolo v statistike prestupnej frekvencie (KE-TN) - LP - NR celkom dost, dokonca tam museli robit mimoriadnu zmenu, ked jeden par osobakov museli prerobit zo skatuli na klasicku supravu … ale co je tam teraz, neviem … Vlakom cestuju casto studenti, polovicna zlava ktoru im ZSSK da zmensuje cenove rozdiely casto na minimum (SADkarov tam predsalen az tak moc zasa nejazdi a sukromnik casto 50% zlavu neda), casto aj starsi ludia, a niektori pracujuci (tych ale s ohladom na spojenie moc nie je)

Čo má Zločinecká spoločnosť so stanicou??? :open_mouth:

dialnice.info/viewtopic.php?t=8773

Nech to vyjde co najlepsie a mame o niekolko rokov vacsinu stanic obnovenu a plnu sluzieb…

toto je jedna z mala veci, co je ozaj rozumnych, uz som tu o tom pisal.. v tomto pripade PPP plne schvalujem…

To by mal vysveliť novinár. :laughing:

Tu:

zeleznicne.info

som uverejnil stručný report s opravy železničného tunela aj s fotkami. :wink:

aquila: Skusalo sa to v CR … dokonca za rovnakeho riaditela … a moc slavne to zatial nevyzera …

ked to zoberie do ruk penta a J&T, tak uz nieco vykresu :wink: filialku a hlavnu stanicu si uz rozdelili :wink:

A to ako myslis? IPR vycuvala z projektu rekonstrukcie Hlavnej stanice?

Mohla by teda ten projekt predat niekomu schopnejsiemu :unamused:
Inac je okolo toho stale prilis ticho, a to sa ma vraj zacat stavat o par mesiacov :unamused:

Z vlakových staníc multifunkčné centrá

dialnice.info/viewtopic.php?t=9511

dialnice.info/viewtopic.php?t=9891

.. tu sa caka na vazne zranenia alebo smrt a potom sa peniaze zrazu najdu ze? :imp: :exclamation:

Tato stanica sa pritom “rekonstruovala” pred cca 5 rokmi. Ono celkovo do zeleznic v Bratislave sa dnes neinvestuju väcsie prostriedky, kedze sa caka na kompletnu rekonstrukciu BA uzla.

Tou rekonstrukciou myslis tunel a suvisiace stavby, ci sa chysta nieco vacsie?

myslel som hlavne tunel, ostatne trate pridu na rad az podstatne neskor. Aj ked ktovie, ci sa to nebude robit v ramci rekonstrukcie koridoru Brno-BA-Sturovo-BP.