Ešte sa doplním, čo mi tak naskakuje do hlavy. Oba štáty na mňa zanechali vtedy (bolo to tak 9-10 rokov nazad?) taký “divoký” dojem. Karpaty sú krásne, ľudia fajn, ale infraštruktúra teda moc nebola… Ale je pravda že Rumuni na tom už vtedy boli lepšie ako Bulhari. A podľa tvojich slov vidno že sa to stále zlepšuje
Inak v Rumunsku majú vraj priam rozprávkovú úzkorozchodnú lesnú železnicu, bolo mi to odporučené, tak možno časom poreferujem s novšími zážitkami. A pokiaľ by ste sa tam vydali, tak nezabudnite na Brašov a Sigishoaru
JoHnZ, máš nejaké podrobnejšie údaje k tímto krajinám? Dĺžka siete, elektrifikácia, zaujímavosti… Stačil by mi dajaký odkaz, železnice moc nesledujem… Dík.
Dialniciar tak ako Jano spomina Nitra sice neni na hlavnom tahu, ale to neznamena ze aj mala stara stanica nemoze byt pekna. TA budova ma historicky smrnc a staci aby sa trosku zmodernizovala a je to. Netreba na to podla mna tazke miliony. Hovorime o dostojnej dlazbe vnutri, normalne lavicky, omietka, informacne tabule.
tak tak, poprad bude mat onedlho daleko najlepsiu stanicu na Slovensku. Som este zvedavy na nove sluzby.
Skoda, ze BA sa stale nehybe. A pokial bude k tomu investor IPR pristupovat ako k budove na hodzovom namesti tak z nej bude este dlhe roky len velke stavenisko
Andrej: V BA sa možno ešte tento rok, možno po zime budúci rok opravia 2 nástupištia a možno aj vyčistia podchod … to bude musieť Bratislavčanom stačiť …
nemyslel som konkretne nastupistia (aj ked povodne uz teraz mali byt hotove 3) ale cele predstanicne namestie aj s budovou stanice, ktore bude robit IPR Slovakia. Som veeelmi zvedavy, ako to dopadne, ved vieme, ako dlho staval mizernu budovu na hodzovom namesti
… a bohuzial este stavia. IPR sa neukazal v dobrom svetle, pochybujem, ze Predstanicne namestie to zvladne. Dufam len, ze to nedopadne ako jeden developer s prestavbou Prioru v Ruzinove - zburali, urobili zemne prace a zrazu zistili, ze nemaju peniaze, takze to uz tusim druhy rok stoji a je tam stavebna jama.