Tak o urovni toho systemu svedci uz len rozlozenie udajov na listku …
tak to je zasah. Vzdy ked cestujem IC-ckom tak hladam iste udaje na miestenke aj napriek tomu, ze som to nasiel uz vela krat…
Pridam nieco na obranu ajtakov. Ludia v dodavatelskej firme mozu byt akokolvek kvalitny, ked zakaznik ma urcite predstavy a neda si poradit, ako robit veci lepsie (uzivatelsky, z bezpecnostneho hladiska, …) a to uz nehovoriac o skrteni nakladov (robenie design to cost) alebo zaintegrovani nejakej komponentyi, lebo ju predava ten “spravny” clovek a tomu predsa treba dat zarobit (hoci kvalita komponenty je casto uboha). Potom sa ucia na vlastnych chybach a obvinovani tu IT-ckari, co to vlastne vyrobili … len to, ako to zakaznik chcel a prebral!
ELZ: Netusim, nakolko sa tam skrtili naklady … firma Regonik (to je jedna z takych tych veselych firiem co maju drazne zakazky a pritom este nic poriadne neurobili) sa v tom neangazovala, takze zarobkove komponenty asi neboli … inak cele iKVC je naprogramovane v Jave a na klientskych terminaloch bezi nejaky ten Linux, ale aky to uz neviem …
OT Staci jeden nepozorny kopac a cele iKVC je odstavene Uz aj mne sa podarilo
Stalo ma to po znamost len 120 000
Staci jeden nepozorny kopac a nefunguje toho viacero … kolegom na Telematike tiez okruhovanie liniek vela nehovori …
Tunel popod Dunaj dostáva obrysy
sme.sk/c/4319842/sofer-ma-na … ekund.html
… a ujo Vazny nechce odstupit, lebo ma naozaj silny argument “Na Slovensku je viac ako 1200 takýchto nechránených železničných priecestí.”
Ja si nemyslím, že kvôli 100% chybe jedinca má niekto za to niesť politickú zodpovednosť … odstúpiť mal dávno, ale nie za toto.
tak nech aspon pouzije lepsi argument
Povedal natvrdo, aká je realita. A mimo ŽSR dnes aj VÚD potvrdili, že rozdiel medzi zabezpečenými a nezabezpečenými žel. priecestiami čo sa týka počtu mŕtvych pri stretoch s vlakmi je takmer rovnaký, …
Inak, malo by sa pokračovať tu: dialnice.info/viewtopic.php?t=3720 .
Na modernizáciu železníc vlani išlo 168 miliónov eur
dialnice.info/viewtopic.php?t=11838
P.S. Prečo táto téma už nie je dôležitá ?
Ja len k tomuto:
ŽSR, ako správca železničnej siete, podľa ministerstva dopravy musia svojim zákazníkom ponúknuť sieť, budovanú technicky a kvalitatívne podľa európskej legislatívy a noriem, ako aj najnovších technológií. Železničná sieť by mala poskytovať požadované infraštruktúrne služby. “Zaostávanie SR v realizácii modernizácie železničnej infraštruktúry za susednými štátmi by mohlo spôsobiť odklonenie záťaže prepravovanej cez SR na siete susedných štátov a tým zhoršenie postavenia ŽSR a železničných spoločností na dopravnom trhu,” vystríha rezort dopravy.
To ze rezort dopravy vystriha je sice pekne ale na tempe modernizacie slovenskych koridorov to (na rozdiel od vystavby dialnic) velmi nebadat. Cesi sa toho chopili trosku inym tempom a hlavne na tom pilne pracuju uz niekolko rokov a tak mame napriklad povedla (z tretiny zmodernizovaneho) tahu Skalite-Zilina-Bratislava kompletny koridor Bohumin-Breclav (ak nie az po hranice s Polskom/Rakuskom) hned za ceskou hranicou. Tu uz mozu byt obavy rezortu z konkurencie - prebratia nakladnych vlakov v relaciach Baltik-Jadran celkom na mieste
Začína sa rekonštrukcia nástupišťa na bratisl. hl. stanici
Niektoré trate a tunely vedú dostratena
Zaujímavý článok,škoda že k nemu nepripojili nejaké fotky.
Stačí len do googlu zadať “gemerské spojky” a informácie sa len pohrnú …