Slováci i Česi zvažujú výstavbu rýchlych tratí
Celý projekt GSM-R Železníc by mal stáť 8,4 mil. eur
Slováci aj Česi sa možno dočkajú vysokorýchlostných železníc
ŽSR chcú na tri roky poistiť majetok a zodpovednosť za škodu
Železnice predávajú názvy vlakov sponzorom
dialnice.info/viewtopic.php?p=67811#67811
Na stanici sa ozve : rýchlik 601 Quelle
Ja som nakloneny pomaly hocakej reklame vo vlaku, na staniciach atd, ale menit stare zname nazvy vlakov mi pride fakt drze a najmä sa to zneprehladni. Navyse predpokladam, ze cena za to premenovanie bola ako obvykle neprimerane nizka.
nazov Saris este ujde, ale Quelle, ci dokonca Avizo? kristova noho!
Na stanici sa ozve : rýchlik 601 Quelle - bude meškať 200 minút, rýchlik Avízo bol zrušený :lol:
fakt sranda, to quelle sa mi zda prehnane
uvidime, tipujme dalsie: coca-cola jazda, t-mobile rychlik, orange train, O2 express, spravny SMER
ten posledny by bol fakt gooool
zabavne je, ked si to predstavis na mape )))) jazdil by vkuse zlava doprava, ako keby sa hladal v tom spektre
inak coca-cola train tu uz bol, a lokomotiva bola aj prestriekana na “cocacolovo”
DG TREN momentálne skúma možnosti nového európskeho “podkoridoru” Krakov - Budapešť v trase Krakov - Suchá Hora - Kraľovany - Matin - Turčianske Teplice - Banská Bystrica - Zvolen - Šahy ( Štúrovo ) - Budapešť
.
Na Slovensko pripadá obnova ( rekonštrukcia ) trate Suchá Hora - Kraľovany, Horná Štubňa - BB ( novostavba ) - potom časom zvýšenie na 100 - 120
.
Poliaci predbežne prisľúbili trať do Suchej hory
.
Maďari rekonštrukciu a napojenie Vác - Šahy

DG TREN momentálne skúma možnosti nového európskeho “podkoridoru” Krakov - Budapešť v trase Krakov - Suchá Hora - Kraľovany - Matin - Turčianske Teplice - Banská Bystrica - Zvolen - Šahy ( Štúrovo ) - Budapešť
.
Na Slovensko pripadá obnova ( rekonštrukcia ) trate Suchá Hora - Kraľovany, Horná Štubňa - BB ( novostavba ) - potom časom zvýšenie na 100 - 120
.
Poliaci predbežne prisľúbili trať do Suchej hory
.
Maďari rekonštrukciu a napojenie Vác - Šahy
Velmi zaujimave ..Som zvedavy, ako sa bude situacia dalej vyvijat
to je naozaj zaujimava myslienka
no, je tam dost členitý terén (urchlení nad 100 bude finančně dost náročné), proč to raději nevést po stávajících tratích přes NR, PD, na Turiec (ale od PD ne po stávajcí stopě). Na druhou stranu to je už pak tak trochu zbytečně, když o kus vedle vede trať údolím Váhu.
Preboha, naco? Uz v blizkej dobe, po dokonceni liberalizacie zelezicneho trhu, by nemal byt problem tahat z Polska do Madarska vlak po trase Krakov - Zebrzydovice - Petrovice u Karvine - Cesky Tesin - Jablunkov - Cadca - Zilina - Trencin - Leopoldov - Galanta - Nove Zamky - Komarno - Komarom rychlostou aj 160km/h. Takato trat (teda vzhladom k terenu v podstate podzemna draha) je maximalnym sposobom zbytocna … One stop shop na dopravnu cestu uz funguje roky a ked pride eurolicencia, treba uz len mat schvalene/TSI kompatibilne vozidlo …
Pokial viem ja, poliaci planuju jedine postavit novu trat z Krakowa smerom na Muszynu, cim sa vyrazne zlepsi existujuce spojenie Krakow-Kosice-Budapest (polsku cast tejto trate pritom chcu zaradit medzi koridory TEN-T; slovenska cast uz tam je, vid skyscrapercity.com/showpost. … tcount=417 . Je tam aj info o polskom “Master Plan” pre zeleznice, podla ktoreho sa ale tu novu trat na spojenie Krakow-Muszyna chcu stavat az po 2020.
tiez mi to pride ako zbytocne, stacilo by postavit novu trat Sucha Hora-Kralovany, popripade na vychode zmodernizovat Kysak-PO-Muszyna a tranzit S-J je vyrieseny
Za prvých 8 mesiacov sa použilo na výstavbe železničnej infraštruktúry: 1,2 mld. Sk. Za ostatné 4 mesiace sa očakáva ešte 0,7 mld. Sk.