Kedy bola vybudovaná širokorozchodná trať KE-TV-UA?
komplexne informacie tunak..
B:
Koľajnice sa pripevnia rovnako ako na výhybkách … obojstranné pružnice a podúchyty … Zvršok na južnom ťahu drží pokope len silou vôle a traťovky, výmena pražcov mu prospeje. V Prostějově a Ostrožské Nové Vsi vedia vyrobiť pražce aké si len zmyslíte …
4 koľaje (a s tým spojené dvojité srdcovky, dvojité prídržnice a podobné halušky by výhybku skôr skomplikovali) … tunely by sa museli poprispôsobovať, mosty dtto, ale opäť platí, že ak tú štreku nechcú zavrieť, tak v dohľadnej dobe sa tam s tým niečo bude musieť urobiť tak či tak …
Pantografy sa naozaj vedia výškovo prispôsobiť … ale mínus 50 plus 30cm, viac nie … a ono to rameno môže mať max. určitú dĺžku, inak sa to šialene kýve náporom vzduchu … keď sa upravovali naše mašiny na exportné verzie do ZSSR, tiež sa nedal dlhší zberač ale spravila sa konzolová konštrukcia na ktorú sa dal zberač “normálnej” výšky (ktorý je iný ako náš, takže nejaké ekonomické aspekty nehrajú rolu).
Aquila: Metóda prekladísk bola zvolená s presne definovanými cieľmi a dôvodmi (preto ja si stále nie som celkom istý mierou prevádzkovateľnosti tejto novej železnice) a určite to neboli dôvody, že by nebolo možné ŠRT postaviť. Jednalo sa o prístup k organizácii dopravy, hustote dopravy, používaných technológiách a vozidlách (sovietske vozne už vtedy za deravý groš stáli, dneska je to ešte horšie), variabilite možných prepravných trás, … len doba sa zmenila a z býv. ZSSR je úplne iná štruktúra prepráv ako bývala. Takže možné je všetko …
pohodak: Tá ŠRT v Poľsku sa stavať nebude. Tá už je 25 rokov postavená. Ak má ísť niečo do AT cez PKP tak to skoro určite nepôjde cez nás ale cez ČD (mierne lepšia infraštruktúra u ČD ale hlavne podstatne lepšie napojenie zo strany PKP i OBB - v rámci bývalej KFNB). Resp. závisí od toho ako majú ČD vyjednané trasy a ako je momentálne vyťažená trať Přerov - Břeclav. Inak nie je zriedkavým javom jazda vlaku PKP - Petrovice - Třinec - Čadca - ZA - BA - Wien.
aha tak o tej SRT v PL som fakt nevedel
podla tej mapky co sem dal aquila to naozaj vyzera tak ze by to islo z PL cez SR
mne sa to aj tak cele nezda, 80mld na 10 rokov je 8mld rocne len na tento jeden projekt…ak by to malo ist nebodaj zo SR, tak dakujem pekne
[/quote]
pohodak: V ČR sa robili koridory aj 10 mld. KČ len na jeden rok a jeden koridor, takže to nie je nereálne (teda aspoň “tu u nás”) … on ten obrázok podľa mňa dokumentuje súčasný stav … lebo takto to vyzerá práve teraz … MÁV vláči uhlie do Budapešti, CARGO Rudu do Bratislavy a poliaci s ČD kusové zásielky po ŠRTke do Katowic, kde sa to preklada na normál a potom tajdem po bývalej KFNB smer Dziedzice, Petrovice u Karviné, Bohumín, Hranice, Přerov, Otrokovice, Staré Město, Hodonín, Břeclav, Hohenau und Rangierbahnhof Wien - Kledering …
tu je o predĺžení šrt do BA… :
dialnice.info/viewtopic.php?t=7108
španieli chcú meniť svoje šrt na normálny rozchod, aj ukrajina o tom uvažuje, len súdruhovia z gubernie Slavakija chcú stavať šrt…
Nick: ŠRT v Španielsku nás zaujímať nemusí … zmena ŠR na NR na Ukrajine aj v Rusku bude ešte behom na dlhé trate (možno tak naši prapravnuci sa toho dožijú) … a dovtedy by sa tá ŠRT zrejme zaplatila … potom sa na trať vydá kolóna DELČ, PAM K 300, ASP 09-28 a SSP 224 plus nejaká technika na výmenu výhybiek a za štvrť roka je zo ŠRT NRT … s ani nie moc veľkými nákladmi …
no keby sa tymto stylom zrekonstruovala a “zdvojkolajila” juzna trat, tak som neni proti …ale nech sa sustredia na normalne veci.
vsak 10 rokov sa hrvu na 50 km useku BA - TT. kolko chcu stavat SRT ? 100 rokov ?
aquila: Rozlišuj stavbu ŠRT (ktorá bude viacmenej novostavba) a podmienky koridoru (plná prevádzka) …
takze vravis, ze to bude trvat este dlhsie ?
sorry jano, ale u nas je to jedno, ci to je koridor, novostavba, dialnice alebo zeleznice. resp u zeleznic to je este horsie ako u dialnic co sa vystavby tyka .. bohuzial
No to uz zavisi na inych veciach … ked sa pri prestavbe dialnice dala 1,5 km prelozka aj so zarezom postavit za mesiac a pol …
Najviac sa mi lubi to, ze mikinovi ludia (a snad aj pan byvaly zelezniciar - co ja som sa na neho od kolegov napocuval) kritizovali prezamestnanost na zeleznici, znizovali stavy (a zial prave, tam kde to bolo najmenej vhodne) ale ked ktosi iny ide cosi robit, tak prvy argument je ze ludia pridu o robotu … super …
dalsie info k srt
a este jeden zdroj
Tu je link
dialnice.info/viewtopic.php?p=49747#49747
na info o prelievaní peniažkov z jedného štátneho vrecúška do druhého štátneho vrecúška.
Ako sa tým železničným štátnym firmám dobre darí, fíha, vraj už majú aj zisk, čo tak všetko zostátniť.
Nick: Ale toto nema so zostatnenim, ani s Ficom, ani s touto vladou nic spolocne. Toto je jeden zo základnych prejavov “prostredia”, ktore nastavili mikipremier Dzurinda a minister Diletantissmus. Takze, im nieco chod povedat o zostatneni …
Keby sa fungovalo po starom, tak sa to obmedzi maximalne na maly clanocek v Zsemafore, ktory by hovoril, o zaveroch vyrovnavkovej a odpisovej komisie generalneho riaditelstva resp. by sa to kdesi spomenulo v rozhovore s generalnym riadielom o planoch na dalsi rok … Takto sa musia vypisovat prazdne vyberove konania s vopred jasnym vitazom (lebo ina moznost neni), resp. s jedinym ucastnikom konania …
Inak, ja som vzdy tvrdil, ze ZSSK ako verejny prepravca osob a ZSR mali ostat v kope … lebo ZSSK konkurenciu za sucasnych podmienok nikto robit nebude a ZSR nemoze (leda by si postavil vlastne trate)
Prepáč, ale ja som nikoho nemenoval, a je mi srdečne jedno, kto akú politickú stranu podporuje. A môžeš to ísť povedať komu chceš.
To zoštátnenie bolo myslené veľmi ironicky, pretože ten zisk, ktorý údajne vytvorili tie štátne železničné podniky je iluzórny. Len zssk ročne spotrebuje cca päť miliárd korún z verejných zdrojov.
Nick: Sorry, ale ta veta o zostatnovani mi prisla ako jasna narazka na sucasnu vladu …
Zisk je naozaj len uradny … ked sa robi nieco vo “verejnom zaujme” tak sa po zisku ist nemoze, lebo stat okamzite znizi dotacie …
dialnice.info/viewforum.php?f=30
Hm, takymto temtom teda koridor v ZA v r. 2012 nebude
Skoda, lebo posledne 3 roky to uz bolo celkom pekne rozbehnute