Železnice v SR a všetko s tým súvisiace všeobecne

Takže Margecany a Spišská Nová Ves sú hejslovácko? Štrba je hejslovácko? Orava je hejslovácko? Ružomberok je hejslovácko? Čo vlastne Liptovský Mikuláš, to je tiež hejslovácko? Tam tie IC historicky vždy stávali…

1 lajk

Vyriesit tuto lingvisticku zahadu uz necham na hejslovakoch :wink:

Kazdopadne, za mna pri dnesnom stave by najrozumnejsie asi vsetky Tatrany zmenit na krivansko-ICckovske (HE/PO/Cierna-)KE(-Ky)-SNV-PP-LM-ZA-BA-W, Krivane zrusit, a Povazany vyuzivat ako lokalku na ZA-BA.

Humenné, Prešov, Čierna?
Výstavka je putovná?
Z organizačného hľadiska kravina akú svet nevidel.
Súpravy potrebujú údržbu, je nutné nastaviť obraty, personál, atď atď atď.
Nie je to dobré ani ako vtip…

1 lajk

dozvedel som sa zevraj existuje konkretna moznost ze expres zastavi aj v stanici kde bezne nestoji. da sa to vybavit, ked ide npr. o vacsiu skupinu ludi ktora chce pouzit takuto stanicu. a pri tejto prilezitosti som sa opytal dotycnu osobu co si mysli o zastavovani vlakov za
ZA. bolo mi povedane presne to co si myslim ze pocet cestujucich smerom na vychod v zasade klesa takze nie je nutnost stat vsade kazdu hodinu.

Rozumies vyznamu toho, ked je nieco v zatvorke? Ci to sa na hejslovackej VSDS neuci?

Maďarom z BazmegCity ani vlastná mama nerozumie…

Odkiaľ ja mám tušiť čo ty tým chceš povedať.
Buď si tam dal ciele kde to má chodiť alebo chces preukázať aké poznáš skratky miest.
Či to si máme vybrať kam to má chodiť? Namiesto do KE to má chodiť do PO?

Jeden tu frfle že na východ chodia prázdne vlaky a druhý tu vymýšľa spoje do destinácii, kde by chodili ešte prazdnejsie…

No ked nieco nie je jasne, staci sa spytat. “(HE/PO/Cierna-)” znamena, ze niektore z tych hodinovych vlakov mohli pripadne zacinat v niektorej z tych zastavok, ak by to davalo vyznam (napr jednu hodinu by siel HE-KE…, dalsiu Cierna-KE…, alebo PO-KE-SNV-…).

Kazdopadne som ale rad, ze nikto nenamieta, ze by bol nejaky problem s tym KE(-Ky)-SNV-PP-LM-ZA-BA-W. Takze ked sa to neudeje, je to len kvoli hejslovackemu protezovaniu, tak ako pri dialniciach.

PS: tie vulgarizmy (pokial vies co znamenaju slova co si napisal) by na objektivnom fore mali znamenat ban. Tu to urcite neocakavam.

1 lajk

To existuje, ale nie je to zadarmo. Neni nutnosť stáť ani v tej Žiline, keď na to príde. Akurát potom nesmie byť divenie, že nebude nikto cestovať.

3 lajkov

Takze ZA = hejslovacko? Inak VSDS bola Vysoka skola zeleznic v Prahe, povodne sucast CVUT, potom presunuta do ZA aj s profesormi. Takze hejslovaci = Prazaci?

1 lajk

len páni, prosím nemylte si pojmi s dojmami. Pozor Lipt. Mikuláš, nie je žiadne hejslovácko, ale PACHOLAND.

3 lajkov

netahajme debatu do extremu len preto ze sa nevieme vysporiadat s otazkou dopytu v par staniciach.

Ešte si ich ani nevymenoval…

Bola, ale kedy? Odvtedy uz len generacie Chomov, Vaznych, “Vyskumnych ustavov dopravnych” a hejslovakov kresliacich vsetku dopravnu infrastrukturu do ZA. Alebo su tam 130-rocni prazski profesori? :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

PS: O tom ako velmi sa ti prazski profesori “teslili” do Ziliny sa radsej nebudem ani zmienovat (teda ti, ktori boli vobec ochotni tam prejst).

Vazny vystudoval STU, vtedy SVST, stavbarinu. Dzurinda vystudoval PEDAS na VSDS a odtial siel na VUD.

1 lajk

Novy navrh cest.poriadku pre BB kraj:

https://www.bbsk.sk/aktuality/navrh-cestovneho-poriadku-zsr-gvd-pre-obdobie-2026-2027

Pozoruhodne, ze prestup vo ZV z Gemeranov na Urpiny “vylepsili” z aktualnych 26 na 28 minut… :frowning:

Skúšali ste už niekto cyril.sk? Tušíte, kedy bude appka?

2 lajkov

a lucenec-filakovo je 14/15 minut aj po ukonceni reko. kedysi 12 minut.

Aplikácia už bola k dispozícii minimálne na Google play, lenže z nejakého dôvodu ju zmazali.

1 lajk
1 lajk

PREčo by sme za kvalitnú appku mali zaplatiť 100 tisíc EUR, keď ju môžeme mať nekvalitnú za 24 miliónov.

Sila, v poslednej dobe Slovensko.digital upozorňuje na množstvo IT projektov v štátnej správe, ktoré sú ako to povedať, čistá Ryža pre niekoho a na hrane trestnoprávnej zodpovednosti. Niektoré projekty sa u Migaľa rozhodli po takýchto upozorneniach úplne zastaviť, lebo veď kto vie aká vláda príde a ako rozviaže ruky Polícii.

A vznikajú aj divné trestné oznámenia na S.D. s cieľom ich zastrašiť, pričom ten kto tie oznámenia píše by mal vrátiť právnický diplom, ak nejaký má.

“Podľa vlastnej tlačovej správy podal NASES (Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby) na Slovensko.Digital trestné oznámenie pre údajnú „nátlakovú komunikáciu”.

Len pre poriadok: trestný čin „nátlakovej komunikácie" v slovenskom právnom poriadku neexistuje."

viac tu

Otvoriť príspevok na Facebooku