Výpadky fóra, iné problémy na fóre

teraz su sem tam problemi ako pozorujem, ale pripravuje sa presun na lepsi hosting po ukonceni zmluvy. kedze europa sklamala, budeme sa stahovat za velku mlaku :wink:

Ja som sa nad tým nakoniec povzniesol a informácie som napísal 2. krát za 30 minút a posielal som to po častiach. :laughing:

Dy, ono v takychto situaciach stoji za to si napriklad otvorit Notepad alebo Word na pocitaci, tam to napisat a len copy/paste vysledny text :wink:

Uz len v ramci toho ze tu je dana chyba a nikto si ju zrejme zamerne nevsimol. Pre vypadok forumu som poslal 3x ten isty prispevok v sekcia Ostatna infrastruktura a tema Energetika :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?p=19399#19399
dialnice.info/viewtopic.php?p=19400#19400
dialnice.info/viewtopic.php?p=19401#19401

A ja odporucam ten 1. a 2. zmazat. :bulb:

adoas … ja som si to vsimol … ale nemam pravomoci mazat a nechcelo sa mi to presuvat do kosa … z pochopitelnych dovodou …

to iste aj v mojom pripade

vybavene :wink:

Neviem či je “B” mimo, mal si tu ponechať Adoasov príspevok, alebo všetky.

:open_mouth:

Ja som predpokladal ze global moderator ma pravo zmazat prispevok. Tak random - sorry, uz 2x po sebe.

nie nikto nema prava mazat prispevok, okrem admina :wink:

V poslední pár minut mi vypadává forum. Objevuje se mi chyba databáze

Neviem, na akom hostingu je toto forum, ale niekde som cital, ze ma premigrovat do USA. Preco nemoze byt hosting v SR? Mozno je nejaky dovod, ale hosting www.vasadomena.sk (mimochodom najvacsi v SR) je velmi kvalitny - ja ho pouzivam a ziadne vypadky, velmi rychly a cenovo priatelny: to co potrebuje toto forum by stalo 349,- Sk mesacne. Alebo je to vela?

Potvrdzujem ale islo o casove obdobie podla mna 5 min. z toho cca. 2-3 min. forum absolutne neislo a potom len kratke vypadky.

nejako mam uz zle skusenosti so slovenskymi firmami. cena je docela v pohode by som povedal. teraz je server v cechach, kde bude zhruba este mesiac. potom bude presun za mlaku.

cize este mesiac vydrzat, potom budu par dni vypadky, kvoli transferu => bude to docela komplexna zalezitost, tak uvidim ako sa to podari.

Kedze sa tu velmi rozsirilo “registrovanie” spammerov, davam navrh aby registraciu novych userov explicitne musel admin odkliknut.

1. drviva vacsina potencialnych uzivatelov je uz registrovana
  2. pojde o (predpokladam) iba kratke max 1 dnove opozdenie.

Preto si myslim, ze akcieschopnost fora nebude obmedzena tymto mojim navrhom.

Vase nazory?
B;

P.S. existuje druha moznost kontrolnych obrazcov, to si viem tiez predstavit, ale je to viac namahy

kontrolne obrazce som uz zaviedol, ale nepomaha to :frowning:

a to tych registracnych spammerov pravidelne mazem. za tyzden je to aj 3-5 kuskov …

o moderovanom registrovani som uz uvazoval tiez

pocuj aquila … a nerozmyslal si nad obrazkami objektov .. pri registracii sa objavy strucny a vystizny obrazok niecoho (take ako obrasky pre male deti co sa ucia pomenuvavat veci … isto je na nete takych milion) no a ako registracny kod by sa pouzil nazov toho objektu … napriklad kacka .. a popripade by sa to dalo lokalizovat na SK, CR, D a EN … to by stacilo v pohode …

… princip je to jednoduchy a ziaden parser to nerozkoduje :slight_smile:

pripadne lokalizovat do Navajo language :sunglasses:

Čo sú to tie kontrolné obrazce ?

Alebo co tak dat pri registracii nejaku sprostu otazku, napr. aky je 4. den v tyzdni?