Verejná doprava v SR - SAD, MHD

… a ešte niečo čo ma trošku irituje, prikladám info sped mesiaca zo stránky žsr. Ale stále verím, že sa to do r. 2015 stihne naprojektovať a postaviť. Neviem pochopiť prečo sa do súťaže nik nerpihlásil.
Dátum: 02.07.2012
Vyjadrenie pre: SITA
ŽSR – tendre
Prosím o vyjadrenie k otázkam o železničných tendroch.

1. ŽSR zrušili súťaž na projektovú dokumentáciu pre terminálny integrovanej osobnej prepravy v Bratislave (Devínska Nová Ves – Hlavná stanica - Pod. Biskupice), ktorú vyhlásili v novembri 2011. Dôvodom bolo, že nedostali žiadnu ponuku. ÚVO rozhodnutím z 20.4. vyhovel námietkam proti podmienkam v súťažných podkladoch v tomto tendri. ŽSR mali odstrániť protiprávny stav - predpokladanú hodnotu 380 486 eur a stanoviť ju tak, aby zahŕňala všetky náklady na správne a iné poplatky.
    Mali tieto okolnosti vplyv na to, že neprišli žiadne ponuky?
    Nevieme, čo viedlo záujemcov k tomu, že v čase, keď sa všeobecne sťažujú na nedostatok práce, nepredložia svoju ponuku. Je zvláštne, ak Úrad pre verejné obstarávanie rozhodne o navýšení predpokladanej hodnoty zákazky, ŽSR cenu v intenciách rozhodnutia úradu navýšia a ponuku nepredloží ani ten záujemca, ktorý sa navýšenia domáhal.
    Vyhlásite novú podobnú súťaž a kedy?
    Áno, ihneď po schválení súťažných podkladov a oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania zo strany Riadiaceho orgánu.
    Kedy predpokladáte vyhlásiť súťaž na samotnú výstavbu terminálov na uvedenej trati a aké sú predbežné odhadované náklady?
    Hypotetická otázka v čase, keď nemáme zmluvného partnera, ktorý vypracuje projekty. Súťaž môže byť vyhlásené až po ukončení súťaže na projektanta, dodanie projektovej dokumentácie a príslušných stavebných povolení. Až potom bude možné súťaž na výstavbu vyhlásiť.

Ospravedlňujem sa tender na výstavbu záchytných parkovísk bol už vyhlásený :

http://www.e-vestnik.sk/EVestnik/Detail/40917

Takže novinka. Zmluva o výstavbe terminálu integrovanej dopravy v Senci podpísaná. Stavebné práce začnú už čoskoro.
e-vestnik.sk/#EVestnik/Detail/42445

Zmluva o dielo o realizácii stavebných prác na stavbe: Terminál Integrovanej dopravy v Senci.

senec.sk/downloads/zmluvy/20 … as_ocr.pdf

Tu je zopár foto (asi 2 týždňových) z výstavby Terminálu Integrovanej dopravy v Senci.

Nie žeby riešili ako Zvolenská Smradka kašle na ľudí, keď chodia autobusy aj 10 minút neskoro, či chodia nevkúrené, ale idú riešiť rušenie spojov.

V Kysuckom Novom Meste zrekonstruuju autobusovu stanicu. Som zvedavy, ze ako bude nakoniec vyzerat, kedze sa mi nepodarilo najst nejake vizualizacie.

Nasiel som len toto:

Aktualny stav:

1 lajk

04.08.2025 Vo Svidniku pokracuju v “rekonstrukcii” autobusovej stanice.

Opravili strechu, namalovali stlpy atd. Ale do toho asfaltu na nastupistiach sa este vobec nepustili. Myslim, ze to potom bude vyzerat uplne v pohode a staci to.

Treti “peron” zacali rozbijat, neviem ci zburaju aj tu strechu alebo nie, co som sa dozvedel, tak tam maju spravit parkovisko pre autobusy, kedze aktualne autobusy parkuju dole pod kopcom a zaberaju miesto pre firmy, ktore si prenajimaju miesto na parkovanie kamionov atd. Celkovo je ich tych “peronov” 6, z toho dve sa pouzivaju, treti teraz buraju, uvidime, ze co spravia s dalsimi..

Co sa tyka dalsej velkej novinky, tak polovicu budovy nikdy nedokoncenej autobusovej stanice kupil koncom juna jeden vietnamec z kosic, dufam, ze sa s tym uz zacne nieco robit, kedze na predaj bola asi aj dlhsie ako 15rokov… A je to jedna velka hanba.

1 lajk

Pozvánka na oslavy 100 výročie MHD Nitra

Na stanici vo Svidniku zacali opravovat treti peron. Co je zaujimave, tak rozbili na nom ten rozbity chodnik a teraz to vybetonovali zarovno s cestou… Velmi mi to nedava zmysel. Mimo toho to neustale vyzera strasne… Nehovoriac o tom, ze tam nie je ani zivej duse a mozno by fakt stalo za zvazenie presunutie stanice, kedze teraz je to na konci svidnika a vela ludi nastupuje na zastavkach v meste… Nehovoriac o tom, ze ta stanica je uplne predimenzovana…

Ako idealne miesto na nejaku mensiu stanicu by som si vedel predstavit na tom “volnom” placu vedla posty, ktory je hned vedla pesej zony a za par minut ste vsade v meste… Investor tam pred rokmi postavil konstrukciu a potom sa na to vykaslal. Vlastni to ale stale mesto… Ale to uz je take scifi. :smiley: