dialniciar, heh, mne je jasne ze investor si vybera, len ci si spominas, ako fico zjapal, ked malo ist PSA do trnavy alebo KIA do ziliny, ze to vlada mala dat na vychod ?
dalej ci si pamatas ako hovoril, ze 20% statne dotacie su nehorazne a teraz fico dava 40% ?
ci si pamatas, ze vtedy v tych okresoch bola 2x taka nezamestnanost ako teraz v TT ? a aj to fico kritizoval ?
Nepamätám, bo som to nesledoval. Nemôžem sledovať všetky jeho slová, nie som ako ty, že lovím každý jeden výrok (kohokoľvek) … ale tak potom celkovo si protirečíš, lebo na jednej strane to chápeš, že to nie je píla a na druhej zdôrazňuješ Fica, … jajaj, keby sa tak splnili všetky predvolebné sľuby každej tej vlády, čo tu je, to by SR bola kdesi inde.
V tom si protirečíš, že na jednej strane velice chápeš význam Samsungu a na druhej strane tu ideš vypisovať, čo Fico hovoril a ešte ideš aj do mňa ako tank, že som si dovolil vôbec nevedieť všetky slová, ktoré Fico nakvákal vo voľbách. Ty, ktorý si voliť nebol mňa ani nemáš právo v tomto kritizovať.
Fico podobne ako Mečiar, počíta s krátkou pamäťou svojich voličov a tým, že čo povie je pre nich sväté. Nevadí, že jednou vetou neguje predchádzajúcu. A keď na to poukážeš, majú skvelú argumentáciu:" A čo Dzurinda, ten to do…). Takže, čo Fico na prehlbovanie regionálnych rozdielov? Nič nezmohol, trhové sily a kapitál, ktorý sem prichádza rozhodli. Jediné , čo mohol, je podporiť to. Len ešte neprišiel nato, ako to urobit tak, že je to jeho zásluha. Ale to je jedno, hlavne,že tu táto investícia je. Keď bude problém, zvalí sa to na Dzurindu .
V pripade lokality Samsungu nemal na vyber, zavod v GA a jeho blizkost ku TT boli rozhodujuce. Myslim si ze je mozne aj diverzifikovat aj pritiahnut investicie tam kde velmi chybaju. Nie take obrovske, ked nie dobra infrastruktura ale nieco sa da. Problem je ale v tom ze s mensimy investiciami sa neda v mediach tak pochvalit, preto pre demagogickych politikov nema velky vyznam ich podporovat.
Pozorovatel, Aquila: Netvrdim, ze Fico je super politik, ale urcite nie je horsi od Mikiho.
Podla mna su vsetci na jedno kopyto. Pred volbami 98 bol v PB na vyjazde jednu dobu billboard SMERu “Ako sa kradlo za Meciara tak sa kradne za Dzurindu”. A nejaky neznamy dobrodinec tam pripisal “a bude sa aj za Fica”. Neviem kto to bol, neviem ako na to prisiel, kazdopadne ma chlapec (alebo snad dievca?) pravdu … ako ju mali aj moja stara mama, ktora vraveli “Politika, to je len panské huncútstvo”. Ak by som mal vnimat vlady cez pristup k zeleznici (podpora zo strany MDPaT, vyber manazmentov, a prenesene aj ich kroky), Fico dostane za 4 mínus a Miki za 5 … ale Fico ma este v rukave reparat v podobe realizacie dllllllhoocakavanych modernizacnych tendrov a noveho grafikonu. Ale zatial co som o tom GVD pocul ziadna slava, opat to nase “minutka sem, minutka tam, tu zrusime pripoj, tam zrusime pripoj, tu spravime nejaku capinu, tam nieco doserkame” …
Takto, ty to prirodzene vnímaš aj cez svoju profesiu, ako aj my ostatní. Mikiho sa osobne nejako nezastávam, lebo nemám ani prečo. Jeho štýl proste nie je môj hrnek kafe. Z Fica sa mi ježia chlpy, pre ten jeho štýl aktívneho zväzáčika, ktorý sa chce zapáčiť. To je ale osobný pocit. Slovensko sa pohlo dopredu a rastie rýchlejšie než ostatné štáty naokolo. Nie je to samo od seba, tu sa nedajú zatvárať oči nad realitou. To, čo Fico najviac kritizoval, z toho žne teraz výsledky.
Dôvod prestávky je čisto súkromný. Nežijem pre fórum, nie som odpovedný nikomu na fóre, nie som platený a neberiem si platené voľno … dôvod pozná presne 7 užívateľov, ktorí už mali tú česť sa so mnou stretnúť a dodnes sú tu aktívnymi. Keby som mal byť demagogický, tak poviem, že si robím prestávku kvôli fh, ale pravda je úplne iná a ide o súkromný dôvod, ktorý som sa rozhodol už verejne nezverejniť, pretože tieto informácie boli mierne prekrútené …
[i]Jahnátek v rozhovore o zbrojárskom priemysle na otázku „Buďme realisti - vedia si štátne firmy zúčtovať úplatky?“ odpovedal: „Pozrite sa, hovoríme o netradičných formách predaja. Tieto netradičné formy skutočne fungujú. To by sme klamali, keby sme nepotvrdili tento fakt.“
Minister si myslí, že „aj toto je ošetriteľné aj v štátnych podnikoch“. Len to vraj musí byť niekde evidované. Potom sa opýtal, ako súkromník „vygeneruje čierne peniaze, ktoré idú na netradičnú formu obchodovania…“. [/i]
Neboj sa, casom sa aj tu u nas naucime, ze hovorit o korupcii na verejnosti je neslusne. Alebo inak: na zapade by za podobne reci minister musel okamzite odstupit. Je ale malo krajin, kde si ludia o politikoch nemyslia, ze su to korupcne svine. A na prstoch jednej ruky by si spocital krajiny, kde politici korupcne svine naozaj nie su.