Spojenie Bratislava-Košice .. kedy bude ?

Teraz to po D1 a I/18 ukazuje Google maps BA-KE 456 km. Ked som si dal BA,Senecka - Budimir ukazalo 431 km, lenze po dokoncenej D1 to bude 412 km, t.j. -19 km.

D1+R1+R2 BA-KE 409,5 km
D1 BA-KE 437 km
Rozdiel 27,5 km, pri priemernej 115 km/h to znamena 14,34 minut, pri 120 km/h 13,75 min.

Horo100 tak ako ?
Prečo sa modlíš aby nemerali, keď si sa nikdy nedopustil priestupku? Dúfam že chápeš, že priestupok je porušenie zákona, aj keď ťa nechytia.
A hlavne by si sa mal modliť aby lesná zver tvrdo spala, pri tých tvojích šialených nočných jazdách.

Vždy keď budeš mať na jazyku to svoje, “jazdím 12 rokov” (mimochodom to si ešte šoférsky zajac), spomeň si na Žitného.

12 rokov jazdim aj ja a mam najazdene 500.000km ako profi vodic a co z toho? mam teda dovod na to jazdit v noci potme ba-ke za v priemere nad 130 ako sialeny idiot? a riskovat v kazdej druhej zaktute ze nebudem mat sancu ubrzdit aj ked mam spolahlive auto so sirokymi gumami? urcite nie !! takych co tvrdili ze su skuseny sofery a ze oni si to mozu dovolit a ze nenaburaju ti hned teraz hlavi naratam 20 ktorych osobne poznam a dvaja z nich su uz pod zemou (jeden krizik mozno stretavas po cesteu)lebo si povedali ze mne sa to nemoze stat
a vsetci to boli moji kolegovia a mali ovela viac rokov profesionalneho jazdenia ako ja

ale aby som nebol uplne zly,nahraj tu jazdu za tri hodiny kamerou za celnym sklo a ja si to prehram a ak uvidim ze si isiel bezpecne tak aj ja sa ti rad ospravedlnim
mimochodom,to ze ta neprichitili pri priestupku a nenamerali to ta ma akoze osprevedlnit ?alebo ako si to myslel?

Tema je spojenie BA - KE..kedy bude…cize sa nejedna o spojenie z centra mesta do centra mesta, ako si naznacil, ale sa jedna o D resp. RC spojenie (kedze D ani RC do centra BA ani KE nikdy nepovedie a spojenie BA - KE mimo D a RC uz mame davno a je ich niekolko :slight_smile:)
Cize BA-Zl. Piesky - KE R2 resp. R4 by bolo za 3 hod. s priem. rychl. pod 130, to mas akurat tych 5 - 10 min. na obmedzenia, je to sice na hrane tej priem. 130ky, ale skusenosti ukazuju, ze sa na nasich D a RC jazdi vseobecne aj rychlejsie…

takže takto.
S drtivou vačšinou čo tu o rýchlej jazde píšete súhlasím a práve preto jazdím celé dni ohladuplne.
Vec ktorá ma urazila a kým sa Marti neospravedlní, sa moj postoj nezmení, je: citujem:

“Keby sme nemali takych, ako je horo100, mali by sme aj pri podstatne zlepsujucich sa statistikach podla statistiky z roku 2011 o okolo 1500 zranenych a 66 mrtvych menej (za rok 2011).”

spájať moje meno(nick) s úmrtiami, keď som nikdy nehodu nemal ma uráža a za tým si stojím.
Všeobecné tvrdenie, že rýchla jazda štatisticky sposobuje xy umrti ročne je absolutná pravda, no moj nick si do ust Marti brat nebude.

A ak mám podrobne rozpísať ako taká jazda vyzerá, tak od zl. pieskov po Zvolen je štvorprudovka, po ktorej ked idete ráno od 04:00 do 05:00 tak idete prakticky sami a prejdete ju za hodinu, teda 175km/h na to uplne stačí.
Zvyšných 210km prejdete za dve hodiny a 5 minút v priemere stovkou, teda na prázdych cestách medzi mestami idete tak 120-130 a v obci podla cesty a prehladnosti od 50 do 70.

Netvrdím že je to vzorná a bezpečná jazda, ale ísť v zimných mesiach 90.tkou ked vonku mrzne je určite menej bezpečné, ako jazda ktorú vyššie spomínam v lete a za sucha.

Pre man táto téma končí a jediné čo ma zaujíma, je či sa Marti ospravedlní.

Apropo, viacero smrtelných nehod sa už dotklo aj mojich známych a aj najlepšieho kamaráta (rodiny naštasie nie) a vacsinou šli predpisovo. Len hold nejaký kretén zaspal za volatom.

“175 km/h na to uplne staci”…fuuuha tak to nemam slov…

“…len hold nejaký kretén zaspal za volatom.” - a nebo jel jako vy, pane. sam pisete, ze jezdite nebezpecne, co tedy vlastne resime? proc by se vam mel nekdo omlouvat?

Horo, uvedom si, ze to nie je boj len proti nejakym striktnym nazorom, to je boj proti fyzike.
pozri napr autorubik.sk/technika/brzdna-draha/
Pri 50tke ti niekto vbehne 30 metrov pred tebou do cesty, tak stihnes zabrzdit par metrov pred nim. Ked ides 70, tak ho zrazis v rychlosti cca 50 km/h, co je sakramentsky rozdiel.

Nielen, ze brzdna draha rastie exponencialne, ale musis pocitat aj s reakcnym casom, za ktory este prejdes nejaku vzdialenost, kym zacnes brzdit.
Podla mna je to prejav istej zrelosti a dospelosti, ak dokazes ist v obci predpisovo 50 a aj mimo dodrziavat rychlost. Na vyblaznenie sa su okruhy alebo regulerne moto sporty, nie je to drahe.

V ziadnom pripade sa nebudem ospravedlnovat niekomu kto sa chvali tym, ze porusuje zakony a sprava sa nebezpecne, aj ked si zjavne podstatne zvysene riziko neuvedomuje. Ano, patris do tej skupiny, ktora ohrozuje ostatnych v zvysenej miere, pretoze si myslia, ze su snad dokonalejsi zato, ze vedia viac stlacit plynovy pedal. Toto spravanie nas stoji nemalo zivotov aj penazi.

sorgo:
rychlost v obci neprekracujem, ale dovolim si s tebou nesuhlasit. To co si povedal, ze v 70km/h nestacis zabrzdit, je len zaslepene pausalizovanie.
Skutocna bezpecna rychlost zavisi len od momentalneho rozhladu. Ak ides v obci 80km/h a vpravo aj vlavo vedla cesty mas 20m travnik a zahradky s kvietkami, tak je to bezpecne, pretoze ziadna ziva bytost sa ti nedokaze dostat na cestu tak aby si nestihol zareagovat.
Ak mas pred sebou koniec dediny a vpravo aj vlavo len poorane pole, kde ti nevyskoci nic vacsie od zajaca a vyhlad na 2km dopredu, tak je bezpecne ist aj 100km/h, napriek tomu, ze mas znacku koniec obce v nedohladne.
Cez dedinu, kde mas 3m od cesty otvorene brany na cestu je strach ist aj 40km/h, to len mozes cakat, kedy ti vybehne z brany pes, alebo traktor do cesty.
V takej jednosmerke, kde mas po pravej aj lavej strane odparkovane auta a mas 1m z pravej aj lavej strany. 50km/h je tam vysmech, pretoze realne mozes ist bezpecne tak 20km/h.

Kazdy normalny vodic toto vie a sprava sa podla toho.

Marti vaz slova a neposudzuj styl jazdenia cloveka podla 2 viet na internetovom fore.

Jaj chlapci, tak to okamžite píšte nemcom, aby si tu spravili poriadok. Tu jazdia na diaľnici 250, lebo rýchlosť nie je obmedzená. tak sú asi tupci, že?

tak ja by som neporovnaval nemecku velmi komfortnu dialnicu s trasou Ba-Ke,lebo to je ako porovnavat Skodu 120 s najnovsim mercedesom

ja som tiez velmi nebezpecny vodic, tu som prekrocil rychlost az o 60km/h gallery/image_page.php?album_id=243&image_id=11884

ja som uvadzal konkretny priklad. pozri si tento graf a porovnaj, ako stihas krizove brzdenie do 40 metrov.

cely clanok: fastandsafe.org/Pages/Facts/Braking/
V grafe je vyznacene, ze zatial co z 50tky zastavis pred prekazkou, tak zo 60tky mas este stale rychlost 44km/h.
Co som chcel zdoraznit bolo, ze brzdenie nema linearny priebeh a tych plus 10 az 20km/h v obci je ovela zavaznejsich ako sa moze na prvy pohlad zdat.

i15: co ti na to povedat, mna tiez hnevaju “zabudnute” obmedzenia rychlosti, ked sa tam nepracuje, ale vacsinou ide o velmi kratky usek, da sa to prezit aj pomalsie bez usetrenych 10 sekund
youtube.com/watch?v=yUcLeFqWUtk

sorgo, s tou 50-kou uplny suhlas. K tomu len doplnim, ze pri väcsej rychlosti sa podvedome zmensuje aj zorny uhol - kym pri 40-ke je to cca 100 stupnov, pri 130-ke len 30 stupnov! Netreba zabudat, ze len samotne znizenie rychlosti v obci zo 60 na 50 km/h v r. 2009 prudko znizilo umrtnost chodcov v obci.
becep.sk/index.php/nehody-a-priciny/rychlost

Naopak, za “zabudnute” obmedzenia rychlosti by som tvrdo postihoval zodpovedne osoby - je to nielen zbytocne, ale brani to aj plynulosti premavky. A obzvlast hlupe je, ked to zneuzivaju policajti - kamarat dostal nedavno pokutu 420 € - za zabudnutu 30-ku mimo obce…

ono nejde ani tak o usetrenie tych par sekund, ale skor o tie kolizne situacie, ktore mozu nastat, kedze vodici uvazuju rozne, niekto dodrzi tu rychlost, iny nie, zo skusenosti vieme, ze tie docasne obmedzenia sa vacsinou nedodrziavaju lebo velakrat je to naozaj ze by si musel brzdit z 90 na 50 mimo obce, kde siroko-daleko nevidno nic, kvoli comu by mala byt rychlost obmedzena…alebo nastanu situacie, ze niekto dodrziava, iny ho predchadza lebo nedodrziava a pod…

Ja som najazdil po nemeckych dialniciach desiatky tisic km. Neobmedzenu rychlost maju mozno na polovici dlzky dialnic, ale podla mna to nezneuzivaju resp. je tam este podstatne mensie percento pretekarov ako u nas. Cize ked nemaju riadne rovny prehladny usek, pritom pomerne prazdny, tak tam ani doporucenu stotridsiatku skoro nikto neprekracuje. A uz vobec nie v noci. Stretnut v noci niekoho ist nad 130-140 na dialnici je neskutocna vynimka. Posudzovanie vynnika dopravnej nehodu sa odvija aj od rychlosti, ak niekto ide podstatne viac ako 130 a podari sa to dokazat, tak ma minimalne spoluvinu, aj ked neprekrocil povolenu rychlost.

Na vela usekoch dialnic maju v noci povolenu len 80 km/h, kvoli hluku a nebezpeciu stretu so zvieratami. To by ludia u nas snad urobili statny prevrat.

Ohladuplnost a predvidavost drvivej vacsiny nemeckych vodicov je neporovnatelna s nasimi vodicmi. A vyrazne prekracovanie rychlosti na obycajnych cestach je daleko vynimocnejsie nez u nas.

noooo, musim povedat, ze mam presne opacne skusenosti, konkretne za posledne roky jazdim A38 a A44 lebo su trosicka prazdnejsie ako A3 a pod. a je to trosicka aj zazivnejsie… ale dost casto, hlavne na 38 byva hmla aj cez den (pred rokom sa tam stala ta retazovka, zomrelo viac ludi)…zazil som take podmienky, ze tych 110 uz bolo tak na hrane, naopak nemecke dialnicne kombiky (audi, bmw, mercedes) si to v tej hmle valili s distronicmi daleko rychlejsie, odhadom aj nad 160…mam tusim niekde v archive aj video…

pozrite, milion ľudí, milion názorov. Táto téma je o ceste BA-východ a tak som uviedol jednu skusenost, ktorá vyvolala debatu, čo ma v podstate mrzí, lebo sme OT. To že rýchla jazda je nebezpečná a sposobuje nehody je fakt, bez ohladu či je to nad stanovenú max. rýchlost, alebo nie.

Každý z nás, by dal inú max. rýchlost, keby bol zákonodárca a neexistuje žiadne konkrétne číslo, ktoré je správne. Dokazom je, že ak je niekde 90-tka, tak sa pýtam, ako je možné, že je 90-tka bezpečná na snehu alebo v daždi a nikto mi za to pokutu nedá. A keď tadial idem v lete a cesta je uplne prazdna, tak mi niekto za rychlosť 100 km pokutu dá?

Ved je je to absolutny nezmysel !!!

Stavím sa s každým z Vás, že až budú povinné navigačné systémy vo všetkých autách (inak auto neprejde cez STK) tak sa budú maximálky stanovovat podla aktuálnej situácie na ceste a v lete bude na tej ceste povolená 110km/h a v zime na snehu 40 km/h.

Taká je realita ale kedže sme ešte za opicami a scifi čo som uviedol vyššie príde tak o 100 rokov, tak máme “medzimesto” max. 90 km/h a to je jediné pravidlo. Kto túto rýchlost prekročí dostane pokutu.

Ešte raz a naposledy. Ak niekto s mojím menom spája úmrtia, tak ma to uráža, čo je asi dost logické, nakolko som nikomu neublížil a žiadnu nehodu nesposobil. Ak je niekto zakoplexovaný proti “pretekárom” tak je to jeho problém. Ja sa za pretekára nepovažujem, pretože cez den jazdím tak, že prisposobujem jazdu stavu vozovke a samozrejme premávke atd.

Inak mám VŠ a vysvetlovat mi exponenciaálne rovnice o tom, ako sa predlžuje brzdná dráha naozaj nemusíte, pretože som si to bol vyskúšať na okruhu ktorý tu niekto spomínal a viem aj ako sa chová auto ked dostane šmyk. Vacsinou sa človek už može iba modlit, lebo vyše nestihne. Na okruhu má naštastie štrk okolo cesty :slight_smile:

Ale stále tvrdím jednu vec. Isť 50km/h v obci, kde su auta zaparkovane hned u cesty je určite viac nebezpečné, ako ist 175km/h po uplne prazdnej dialnici a to je fakt. Teoria o tom, že Vam skočí do cesty zviera je nezmysel. Ak dodržujete rychlost a skoci Vam do cesty tak meter pred Vas tak neurobite absolutne nič.

Čím idete pomalšie tým zvyšujete pravdepodobnosť, že sa minimalizujú straty na životoch a majetku.
Ale každý, kto si sadne za volant, a ide viac ako 10km/h ohrozuje ostatných účastníkov prevádzky a to je fakt, bez ohladu akú maximálku stanovia zákonodárci.

Takže ak chce Marti posudzovat iných, najskor by musel vrátit vodičák, bo inak je tiež nebezpečný.

Teda ak má Marti v aute rádio, tak sposobuje 25% nehod na cestách (pretože to je najčastejší dovod nehod - nepozornosť) a počet ludí ktorých usmrtil, si može vypočítať sám, bo mne sa nechce.

k tejto téme už naozaj končím a na urážku sa stále hnevám.