pozrite, milion ľudí, milion názorov. Táto téma je o ceste BA-východ a tak som uviedol jednu skusenost, ktorá vyvolala debatu, čo ma v podstate mrzí, lebo sme OT. To že rýchla jazda je nebezpečná a sposobuje nehody je fakt, bez ohladu či je to nad stanovenú max. rýchlost, alebo nie.
Každý z nás, by dal inú max. rýchlost, keby bol zákonodárca a neexistuje žiadne konkrétne číslo, ktoré je správne. Dokazom je, že ak je niekde 90-tka, tak sa pýtam, ako je možné, že je 90-tka bezpečná na snehu alebo v daždi a nikto mi za to pokutu nedá. A keď tadial idem v lete a cesta je uplne prazdna, tak mi niekto za rychlosť 100 km pokutu dá?
Ved je je to absolutny nezmysel !!!
Stavím sa s každým z Vás, že až budú povinné navigačné systémy vo všetkých autách (inak auto neprejde cez STK) tak sa budú maximálky stanovovat podla aktuálnej situácie na ceste a v lete bude na tej ceste povolená 110km/h a v zime na snehu 40 km/h.
Taká je realita ale kedže sme ešte za opicami a scifi čo som uviedol vyššie príde tak o 100 rokov, tak máme “medzimesto” max. 90 km/h a to je jediné pravidlo. Kto túto rýchlost prekročí dostane pokutu.
Ešte raz a naposledy. Ak niekto s mojím menom spája úmrtia, tak ma to uráža, čo je asi dost logické, nakolko som nikomu neublížil a žiadnu nehodu nesposobil. Ak je niekto zakoplexovaný proti “pretekárom” tak je to jeho problém. Ja sa za pretekára nepovažujem, pretože cez den jazdím tak, že prisposobujem jazdu stavu vozovke a samozrejme premávke atd.
Inak mám VŠ a vysvetlovat mi exponenciaálne rovnice o tom, ako sa predlžuje brzdná dráha naozaj nemusíte, pretože som si to bol vyskúšať na okruhu ktorý tu niekto spomínal a viem aj ako sa chová auto ked dostane šmyk. Vacsinou sa človek už može iba modlit, lebo vyše nestihne. Na okruhu má naštastie štrk okolo cesty 
Ale stále tvrdím jednu vec. Isť 50km/h v obci, kde su auta zaparkovane hned u cesty je určite viac nebezpečné, ako ist 175km/h po uplne prazdnej dialnici a to je fakt. Teoria o tom, že Vam skočí do cesty zviera je nezmysel. Ak dodržujete rychlost a skoci Vam do cesty tak meter pred Vas tak neurobite absolutne nič.
Čím idete pomalšie tým zvyšujete pravdepodobnosť, že sa minimalizujú straty na životoch a majetku.
Ale každý, kto si sadne za volant, a ide viac ako 10km/h ohrozuje ostatných účastníkov prevádzky a to je fakt, bez ohladu akú maximálku stanovia zákonodárci.
Takže ak chce Marti posudzovat iných, najskor by musel vrátit vodičák, bo inak je tiež nebezpečný.
Teda ak má Marti v aute rádio, tak sposobuje 25% nehod na cestách (pretože to je najčastejší dovod nehod - nepozornosť) a počet ludí ktorých usmrtil, si može vypočítať sám, bo mne sa nechce.
k tejto téme už naozaj končím a na urážku sa stále hnevám.