tu mam poznaceny jeden prejazd cez ZA a neprekrocil som 140:
zaciatok pred 15:00 v Petrzalke v blizkosti Auparku
1:40 ZA Strazov
2:40 RK
2:52 Ivachnova
4:20 PO zapad
tu mam poznaceny jeden prejazd cez ZA a neprekrocil som 140:
zaciatok pred 15:00 v Petrzalke v blizkosti Auparku
1:40 ZA Strazov
2:40 RK
2:52 Ivachnova
4:20 PO zapad
tak ty mas jasne zadefinovanu svoju trasu cez ZA a je pravda, ze nou sa to za 4 hod. vacsinou neda, ti, ktori to chcu zvladnut do 4 hod., tak jazdia inymi trasami, ale to ich musis prejst viac ako raz, aby si to zistil a samozrejme to zavisi aj na aktualnych podmienkach, ale keby si si povedzme robil vlastnu statistiku, tak zistis, ze cez ZA je to najdlhsie aj casovo aj km, ci uz sa jedna o KE alebo PO…to uz zistili viaceri ![]()
Hm, no neviem ako to je možné, ale ja som už pred dvoma rokmi keď som v BA študoval, jazdil KE-BA v nedeľu popoludní za 4 hodiny.
košice-BA sa daju prejsť aj za 3 hodiny. Ale juznou trasou a v nočných hodinách, pričom sa treba modlit aby nemerali.
Mám to odskúšané.
Štart v BA 04:00, príchod do KA 7:05. Išiel som v sobotu nadranom ![]()
len co potom robit v sobotu o siedmej rano v Kosiciach… ![]()
nj, ja som išiel na tanečnú súťaž ![]()
KA je Krupina…,tak to ten cas nic moc
ale srandujem ![]()
davaj si pozor hlavne tuto … maps.google.sk/maps?hl=en&ll=48. … 77,0,9.06
![]()
podla googla tam stoja stale ![]()
To je mýtna polícia. Tí kontrolujú, či vodiči nákladných vozidiel používajú mýtne jednotky, rýchlosť spravidla nemerajú.
tito dvaja nerobia nic, jeden telefonuje a druhemu dali do ruk fotak, aby fotil auta, ktore predchadzaju na plnej ciare, ale aj ten sa zasekol, ked uvidel google vozidlo ![]()
Rychlost jazdy sa podiela na nehodach pri ktorych doslo ku zraneniu alebo usmrteniu osoby 20,8% (rok 2011). Pricom napr. v NR kraji to je az 26%, v BB kraji 24,2%.
Keby sme nemali takych, ako je horo100, mali by sme aj pri podstatne zlepsujucich sa statistikach podla statistiky z roku 2011 o okolo 1500 zranenych a 66 mrtvych menej (za rok 2011).
V rámci objektivity by asi bolo vhodné povedať, že v kolónke “rýchlosť” sa vyskytujú jak priestupky typu “prekročenie MPR”, ale aj “neprispôsobenie rýchlosti stavu vozovky”, pričom pri tej druhej zvyčajne netreba prekračovať MPR. Ergo ani keby všetci jazdili v limitoch MPR, tak v tejto kolónke nebude 0.
PS: rozhodne nemám v úmysle obhajovať hora, ani rýchlu jazdu všeobecne.
Ano, nemusi vsetko byt nasledok cinnosti “pretekarov”, na druhej strane “pretekari” iste uspesne prispievaju aj do koloniek “nedodrzanie bezpecnej vzdialenosti” a “predchadzanie”.
Marti, beriem to ako urážku a to v plnom zmysle.
citujem ťa:
“Keby sme nemali takych, ako je horo100, mali by sme aj pri podstatne zlepsujucich sa statistikach podla statistiky z roku 2011 o okolo 1500 zranenych a 66 mrtvych menej (za rok 2011).”
Jazdím od svojej 18-tky, t.j. 12 rokov takmer denne a nikdy som nemal žiadnu nehodu, nikdy som sa nedopustil žiadneho pristkupku (okrem parkovania na chodniku) a nikdy som neplatil pokutu za rýchlosť !!!
Cez den, ked je vela aut považujem bezpečnosť za prvoradu…myslim na rodiny a ľudí nielen v mojom aute, ale aj naokolo.
Takže ťa poprosim keby si sa mi ospravedlnil a uviedol…"keby jazdili všetci ako Horo100 tak by nebola potrebná žiadna štatistika nehodovosti, lebo by žiadne nehody neexistovali !!! "
Ďakujem.
papalaske auta s majakmi urcite vedia ist aj rychlejsie, tak nevidim dovod sa vzrusovat
Len prakticke vyuzitie takej jazdy nie je velke
Na to sa hodi: Kto je bez viny, nech prvy hodi kamen ![]()
R1+R2 by zabezpecili 3 hod. spojenie…po D1 to bude trosku pernejsie…
to prehanas, ale do 3,5 hod urcite.
ok, tak bez prestavky 3 ![]()
Marti, beriem to ako urážku a to v plnom zmysle.
citujem ťa:
“Keby sme nemali takych, ako je horo100, mali by sme aj pri podstatne zlepsujucich sa statistikach podla statistiky z roku 2011 o okolo 1500 zranenych a 66 mrtvych menej (za rok 2011).”Jazdím od svojej 18-tky, t.j. 12 rokov takmer denne a nikdy som nemal žiadnu nehodu, nikdy som sa nedopustil žiadneho pristkupku (okrem parkovania na chodniku) a nikdy som neplatil pokutu za rýchlosť !!!
Cez den, ked je vela aut považujem bezpečnosť za prvoradu…myslim na rodiny a ľudí nielen v mojom aute, ale aj naokolo.
Takže ťa poprosim keby si sa mi ospravedlnil a uviedol…"keby jazdili všetci ako Horo100 tak by nebola potrebná žiadna štatistika nehodovosti, lebo by žiadne nehody neexistovali !!! "
Ďakujem.
Takych uz bolo co nemali 10-15 rokov nehodu az kym nepresli v 100 kilometrovej rychlosti chodca v obci na priechode. Vyskusal si si aku mas brzdnu drahu vratane reakcneho casu pri 130 km/h? Vidis pri takej rychlosti v noci najmenej na 150 metrov, aby si stihol zastavit pred neosvetlenou prekazkou, ci hoci aj osvetlenou prekazkou za zakrutou? Je jasne, ze je len otazka casu, kym niekoho prevalcujes. Staci, ze mame len 30 000 “pretekarov”, teda 1% z celkoveho poctu vodicov, ktori za poslednych 10 rokov vyrobili stovky mrtvych a okolo 20 tisic zranenych.
Tito “pretekari” si vobec neuvedomuju nebezpecnost svojho spravania. Iste su aj taki, co cely zivot nikoho nezranili, ale su v mensine. Ist BA-KE priemernou vyse 130 km/h, pricom vacsina trasy je mimo D/RC a vedie aj cez obce je nebezpecne spravanie.
Jeden taky terminator do mna nabural a samozrejme usiel, lenze neratal s tym, ze si zapamatam jeho SPZ. Druheho takeho terminatora som nahodou odfotil (lebo som ma zapnuty fotak). Tiez nabural a usiel, poslal som to policajtom a cuduj sa svete az na zaklade fotografie ho vypatrali.
R1+R2 by zabezpecili 3 hod. spojenie…po D1 to bude trosku pernejsie…
Teraz je to podla Google maps 401 km, po R2 sa to predlzi o 8,5 km. 409 km km za 3 hodiny? Priemer 136 km/h. Navyse na R1+R2 budu aj obmedzenia 80,100,110, ktore nejake minuty pridaju resp.znizia priem. rychlost.
Po dobudovani R2 a D1 by to malo byt predpisovo tesne pod 3,5 h juhom aj severom. Este o nieco kratsi cas by sa mal dosiahnut po zmodernizovani zel. koridoru - tam ale zalezi od variantov.